A apărut un nou trend: steluțe și brazi de Crăciun pe aparatele dentare

Pentru încurajarea tratamentelor ortodontice benefice pentru sănătatea dentară, dr. Denisa Zaharia subliniază apariția unui trend în rândul tinerilor care poartă aparat dentar: accesorii cu simboluri de Crăciun, în verde, roșu și alb.

Accesoriile de sărbători de iarnă intră în galeria elementelor atractive ce includ culori, pietre și simboluri haioase cu care se pot infrumuseța aparatele dentare ale adolescenților și copiilor care încep tratamente ortodontice.

“Asistăm la o creștere de 30% a pacienților copii sau adolescenți care se hotărăsc să înceapă un tratament ortodontic de îndreptare a dinților în clinica noastră. Trendurile mondiale de estetică a aparatelor și noile tehnologii ortodontice care răspund nevoilor pacienților sunt argumente în plus pentru tineri să facă pasul de a purta un aparat dentar pentru a rezolva sănătatea și dizarmoniile dinților. Noi, medicii stomatologi, le primim și promovăm cu entuziasm, pentru că s-a demonstrat că, pe termen lung, cuceresc tinerii și contribuie la sănătatea danturii pe termen lung și la încrederea pacienților în zâmbetul lor”, a declarat dr. Denisa Zaharia, fondatoarea unei clinici stomatologice de top, prezentă de 15 ani pe piața serviciilor medicale din București.

Dr. Denisa Zaharia: ”În 2020, un aparat dentar nu mai este asociat cu durerile sau cu sârmele inestetice”

Noile tehnologii de construcție și funcționare a aparatelor dentare aduc variante de tratamente ortodontice personalizate și adaptate nevoilor oricărui pacient, indiferent de vârsta și profesia pe care o are: “În 2020, un aparat dentar nu mai este asociat cu durerile sau cu sârmele inestetice, ele pot fi, în funcție de preferințe, la fel de eficiente, chiar dacă sunt invizibile, discrete, colorate sau accesorizate trăsnit”, subliniază dr. Zaharia.

aparat dentar

Lunile de pandemie au adus schimbări în rândul categoriilor de pacienți ai cabinetelor stomatologice care sunt printre cele mai sigure spații de servicii medicale datorită regulilor și rigorilor de protecție și prevenție impuse de autorități. “Purtarea măștii de protecție a reprezentat un imbold în plus pentru cei care aveau rețineri de ordin estetic pentru a începe un tratament ortodontic, pentru că interacțiunile sociale s-au împuținat, iar prezența lor are “scutul” măștii de protecție care acoperă zâmbetele”, subliniază dr. Denisa Zaharia unul dintre argumentele pentru care a crescut procentul copiilor, adolescenților și al adulților care au decis, pe timp de pandemie, să poarte aparat dentar.

”Am sesizat că oamenii au devenit mai conștienți, în această perioadă, de importanța sănătății în general, și în special a celei dentare”

În bilanțul activității medicale din ultimele 9 luni, dr. Denisa Zaharia a sesizat o creștere de peste 30% a numărului pacienților activi, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, care au hotărât să aibă grijă de sănătatea lor dentară prin vizite constante la clinica stomatologică.

“Am sesizat că oamenii au devenit mai conștienți, în această perioadă, de importanța sănătății în general, și în special a celei dentare. Cel mai probabil, contează faptul că mulți dintre ei încă lucrează de acasă, au un program mult mai flexibil, se programează pe tot parcursul zilei, nu numai la orele târzii la care reușeau anii trecuți să scape de la serviciu. Probabil faptul că nu mai pot călători, nu mai pot avea activitățile sociale cu care erau obișnuiți, din cauza restricțiilor, a făcut ca ei să-și îndrepte atenția și finanțele către rezolvarea problemelor dentare, pe care le tot amânau din motive de timp sau bani”, a explicat dr. Zaharia care a subliniat și că pacienții vârstnici s-au adresat cabinetelor stomatologice, cu urgențe sau diverse probleme, însă nu constant și în scop preventiv, cum făceau înainte de pandemie, alegând să-și amâne tratamentele mai lungi sau mai complexe.

Cu un set complex de reguli de protecție și prevenție a îmbolnăvirilor, cu un protocol amplu de dezinfecție și de sterilizare, cabinetele stomatologice s-au dovedit a fi spații sigure pentru desfășurarea actului medical pe care pacienții nu ar trebui să-l ocolească cel puțin de două ori pe an:

“Durerea dentară implică deja existența unei afecțiuni, de dorit este să o rezolvi înainte de apariția durerii. Cazurile cu durere intensă, care nu mai cedează la analgezicele obișnuite, sunt variate. În aceste cazuri antiinflamatoriile sau antibioticele nu asigură vindecarea, este necesară intervenția stomatologică de urgență. În general nu este recomandat să amânăm rezolvarea problemelor apărute pentru că ele nu dispar de la sine, se complică și tratamentul devine mai complex, mai dureros, mai costisitor și mai îndelungat”, avertizează medicul stomatolog Denisa Zaharia.       

Familie

camera copiilor

10 trucuri de amenajare a camerei copilului

Amenajarea camerei copilului pentru a fi un spațiu potrivit pentru joacă, dezvoltare și odihnă este o experiență plăcută, dar, poate [...]

Nutritie si sport

mâncare

Cum să eviți mâncatul excesiv. Înfruntă altfel stresul cauzat de coronavirus

Toată lumea trece printr-o perioadă extrem de grea din cauza noului coronavirus, iar acest lucru nu face decât să inducă [...]

Lifestyle

Ana Morodan

Ana Morodan: ”Trăim vremuri în care cel mai bine e să stăm în casă!”

PRO TV a demarat zilele acestea o campanie de conștientizare a importanței recomandării autorităților de a sta la domiciliu pe [...]