Cum scapi de bărbia dublă? Soluția rapidă și non chirurgicală pentru gușă

lady
Photo by FreePik

Gușa sau excesul de grăsime de sub bărbie reprezintă o îngrijorare, pentru foarte mulți pacienți, și în special paciente.

Multă lume crede ca excesul de grăsime are legatură cu creșterea în greutate sau chiar obezitatea. Adevărul este ca nu există nicio legatură, deoarece gușa poate fi prezentă chiar și la persoanele nonponderale. Așadar, apariția ei are legatură cu vârsta și alți factori existențiali. Prezența gușei poate distrage atenția de la alte trăsături armonioase ale feței și, de obicei, aspectul este de unul îmbătrânit, cu repercursiuni asupra sinelui. Această problemă afectează atât bărbații cât și femeile de toate vârstele, statusul ponderal sau rasă.

Din fericire, există tratament pentru această problemă. Dacă, înainte, singura variantă era intervenția chirurgicală, și anume liposucția zonei respective, astăzi, există o variantă mult mai simplu de administrat, dar și mai bine suportată de pacienți. Astfel, sunt soluții speciale care se injectează și dizolvă grăsimea de sub bărbie. 

Sunt mai multe tipuri de soluții injectabile care dizolvă definitiv grăsimea gușei

Dr. Gabriel Mazilu
Dr. Gabriel Mazilu, Doctor Chirurgie Plastică – Microchirurgie Reconstructivă și Estetică

Procedura estetică se face doar într-un cabinet medical, aprobat, de către un medic avizat. Trebuie îndeplinite aceleași condiții de asepsie și antisepsie, ca pentru orice procedură invazivă.

Sunt mai multe tipuri de soluții injectabile, toate făcând același lucru, și anume dizolvă definitiv grăsimea. Pacientul/a este pregătit/ă, în prealabil, prin dezinfecția pielii de la nivelul gușei, apoi se aplică o cremă anestezică locală, care se lasă 10-15 minute, pentru a acționa. După aceea, se face o hartă a punctelor ce urmează a fi injectate. Se dezinfectează, din nou, tegumentul și se începe procedura de injectare, la o distanță de maxim 1 cm și profunzime medie, în stratul grasos, soluția adipolitică. După procedură, se face un masaj ușor al regiunii, se aplică gheață și pacientul/a poate pleca acasă. Imediat dupa procedură, sau în cursul aceleasi zile, apare un edem (mărire de volum) a zonei, pe alocuri dureros, după caz, care este temporar. Acasă,  pacientul/a este sfătuit/ă să țină, periodic, gheață la nivelul zonei și să ia, câteva zile, un antiinflamator pe cale orală.

Acest tratament, care dizolvă grăsimea definitiv, se poate folosi și pentru alte zone de la nivelul corpului

În general, este nevoie de mai multe ședințe, în funcție de grosimea stratului de grăsime, făcute la un interval de aproximativ 3 săptămâni. Injectarea se oprește în momentul în care am ajuns la rezultatul dorit. Acest tratament, care dizolva grăsimea definitiv, se poate folosi și pentru alte zone de la nivelul corpului: abdomen, trunchi, brațe, genunchi,  coapse, dar și pentru depozite mici și localizate de grăsime.

De retinut că, în cazul acestei proceduri, nu există complicații, este foarte bine tolerat de pacienți, nu necesita spitalizare, iar reintegrarea socio-profesională are loc în aceeași zi. Acest tratament este o modalitate foarte bună și eficientă de a scăpa de o intervenție chirurgicală, care este cu mult mai costisitoare și necesită o vindecare de lungă durată, zile de spitalizare și o reintegrare socială tardivă.

Citește și: Mărirea sânilor cu grăsime proprie. În ce constă intervenția, beneficiile și ce complicații pot apărea

Sanatate

căpușă

Ce trebuie să faci dacă te-a mușcat o căpușă. Sfaturi de urmat

Deși poate părea extrem de plăcut și relaxant să mergi prin iarbă, mai ales acum, după atâta timp de stat [...]

Sanatate

test covid-19

Teste pentru Coronavirus care se fac acasă. Îți dă rezultatul în 10-15 minute

Cercetătorii din întreaga lume încearcă să dezvolte cât mai repid un vaccin contra Covid-19, dar și o metodă de testare [...]

Dieta si nutritie

Cum poți reduce pofta de mâncare. Trucuri care te pot ajuta să controlezi apetitul

Dacă te-ai întrebat cum poți reduce pofta de mâncare, răspunsul este simplu. Alimentele, suplimentele sau alte metode care împiedică o [...]