Studiu: 90% dintre români nu știu să acorde primul ajutor

prim ajutor. resuscitare
Photo by Pixabay.com

Într-un an pandemic, cu o mulțime de probleme care au legătură cu medicina expuse public, apare un studiu care relevă faptul că în România nu există educația acordării primului ajutor.

În contextul în care țara noastră este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane care cunosc manevrele de prim-ajutor, asociația EDIT lansează prima campanie online de prim-ajutor din România, ”Leapșa pentru Viață”.

70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor

leapșa pentru viață

În cazul accidentelor rutiere, jumătate din decese au loc în primele minute de la impact, de aceea primul ajutor este esențial pentru o persoana rănită. Studiile specialiștilor arată că 70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor. Acest proiect este menit să adauge plus valoare nevoii de pregătire a societății în ceea ce privește însușirea regulilor de prim-ajutor de bază.

’’În special în aceste momente grele, considerăm că învățarea corectă a manevrelor de prim-ajutor este vitală. De aceea, am lansat Leapșa pentru Viață, cel mai ambițios proiect de acest fel, prin care ne dorim să ajutăm societatea să evolueze și să răspundem prompt unora dintre cele mai mari nevoi actuale: siguranța și responsabilitatea. Avem alături de noi atât instituții de stat, precum și personalități din lumea entertainmentului și online-ului. Așadar suntem convinși că mesajul nostru va ajunge la cât mai mulți oameni care, de mâine, vor afla cum să acorde primul ajutor.’’ a spus Liviu Zorilă, fondatorul Asociației EDIT.

Șerban Pavlu, Marius Manole, Andi Vasluianu, comedianții Teo și Costel, artistul Deliric s-au alăturat campaniei de prim-ajutor

Printre personalitățile care sunt implicate în această inițiativă se numără actorii Șerban Pavlu, Marius Manole, Andi Vasluianu, comedianții Teo și Costel, artistul Deliric, content creators și formatori de opinie din mediul online cu zeci de mii de urmăritori precum Blogul lui Otravă. Aceștia au filmat video-uri de campanie realizate împreună cu SPIDER Group și 111Film în care arată că au învățat cum se acordă corect primul ajutor. Toate activitățile desfășurate în cadrul acestei campanii sunt  pro bono.

Citește și: Studiu: 38% dintre români ar refuza să se vaccineze împotriva Covid 19

Afectiuni

prezervativ

Totul despre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Chlamydia, Herpesul genital, Gonoreea, HIV, HPV, Sifilis, Trichomoniaza

Bolile cu transmitere sexuală sunt infecții cauzate de bacterii, viruși, paraziți ce se transmit în principal prin contact sexual oral, [...]

Sanatate

sport

Dr. Ion Bogdan Codorean: ”Fără atenție, banalele genuflexiuni, fandări sau sărituri de coarda pot duce la rupturi de menisc!”

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic ortoped, specializat în traumatologie sportivă, avertizează că în urma practicării sportului la domiciliu pot apărea [...]

Sanatate

limba

Cum arată limba ta? Analizeaz-o atent și află ce probleme de sănătate ai

Limba este unul dintre organele de care nu avem atât de multă grijă spun specialiștii și este cât se poate [...]