Un startup românesc care produce ochelari ce ajuta nevăzătorii să se deplaseze, admis în Headstart

Romania Headstart Project

Headstart, una dintre competițiile emblematice pentru inovatorii din domeniul sănătății, și-a anunțat semifinaliștii.

  • O echipă din România obține 40.000 euro în programul Headstart și va avea șansa să câștige o finanțare suplimentară de 10.000 euro, precum și acces la cele mai bune oportunități de mentorat și networking.
  • Startup-ul .lumen produce ochelari ce ajuta nevăzătorii să se deplaseze.

Headstart, unul dintre programele emblematice ale EIT Health pentru accelerarea proiectelor în domeniul sănătății, și-a desemnat semifinaliștii din acest an, care vor concura pentru interesul investitorilor, mentorat, sprijin financiar și un loc pe podium în Marea Finală, ce va avea loc în a doua jumătate a anului. În cadrul programului Headstart, EIT Health a decis să sprijine 89 de startup-uri europene din domeniul sănătății, inclusiv 17 echipe din regiunile cu inovație modestă sau moderată. Dintre acestea, șapte provin din Italia, câte două din Portugalia, Polonia și Estonia și câte unul din Grecia, România, Ungaria și Letonia. Toate echipele obțin o finanțare în valoare de 40.000 euro pentru a-și putea dezvolta proiectele inovatoare și pentru a atrage investiții private. Totodată, startup-urile vor concura pentru finanțarea suplimentară de 10.000 euro în cadrul Finalei. Anul acesta, peste 150 de înscrieri au provenit doar din regiunile emergente din Europa Centrală, de Est și de Sud, un număr de trei ori mai mare față de 2019.     

.lumen produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze

  • „Cheia dezvoltării sistemelor inovatoare de sănătate se află în mâinile noii generații: tinere talente care dezvoltă soluțiile de sănătate ale viitorului. Obiectivul nostru este să oferim suportul necesar și oportunități de mentorat și de networking pentru aceștia. Sunt foarte mândră să văd că există atât de mulți tineri talentați în regiunile în curs de dezvoltare care lucrează la soluții importante în domeniul sănătății și care ar putea face viața multor oameni mai sănătoasă și mai lungă în viitor”, a declarat Inês Matias, Business Creation Manager la EIT Health InnoStars.
  • „Ne bucurăm să vedem încă un proiect inovator în sănătate susținut de EITHealth, și credem că proiectele inovatoare din sănătate pot să contribuie atât la îmbunătățirea sistemului de sănătate din Romania cât și la dezvoltarea ecosistemului român de inovatie ”, a declarat Dr. Ion-Gheorghe Petrovai, Director de Proiect EITHealth RIS Hub la FreshBlood HealthTech.

Startup-ul românesc semifinalist în cadrul programului Headstart este .lumen (se pronunță „dot lumen”). .lumen produce ochelari ce folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid. Lista proiectelor selectate este disponibilă aici

Anul acesta, EIT Health a extins aria domeniilor competiției Headstart pentru a contribui la găsirea soluțiilor pentru combaterea COVID-19 și a selectat startup-uri care vor dezvolta produse și servicii ce vor sprijini Europa să limiteze, să trateze și să gestioneze această afecțiune.

Mai multe informații despre programul EIT Health Headstart:

Programul EIT Health Headstart oferă companiilor emergente oportunități de mentorat și finanțare cu scopul de a accelera dezvoltarea și lansarea pe piață a produselor și serviciilor inovatoare create de acestea pentru îmbunătățirea vieții pacienților și a cetățenilor europeni. Sub îndrumarea echipelor regionale de Business Creation Managers ale EIT Health, programul oferă suport companiilor în timp ce parcurg etapele necesare pentru a introduce soluția lor pe piață, inclusiv aspectul deosebit de important al validării nevoilor clinice, ale pacienților sau ale sistemului pentru produsul ori serviciul respectiv. De asemenea, li se oferă suportul necesar pentru dezvoltarea competențelor și a contactelor, astfel încât să poată continua să atragă sprijin financiar din partea investitorilor privați.  

Dieta si nutritie

legume

Dieta de toamnă: cum scapi de kilogramele în plus

Toamna, printre schimbările aduse de noul sezon se numără și frigul, iar toată lumea știe că de cele mai multe [...]

Timp liber

covor

Ce covor alegi dacă ai parchet gri – 6 variante de modele şi culori

Podelele gri devin un element oarecum fierbinte în designurile moderne. Pardoselile gri și deschise emană eleganță și rafinament, destul de [...]

Noutati

Cum sa îți dai seama că te afli într-o relație de cuplu abuzivă

“Nu mai știu cine sunt”, “Nu mă recunosc”, “Nu îmi dau seama ce se întâmplă cu mine”, “Sunt confuz/ă”. Dacă [...]