Epilarea definitivă cu laser se poate face și vara? Ce spune Dr. Daniela Diveică

Epilarea definitivă cu laser se poate face și în perioada verii, însă cu anumite condiții. Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, explică ce beneficii are epilarea definitivă cu laser, când și cine o poate face.

Epilarea definitivă cu laser este una din procedurile din ce în mai căutate, atât de femei, cât și de bărbați. Printre beneficiile ei, în afară de faptul că poți scăpa de părul din zonele nedorite, se numără și faptul că foliculita nu-ți mai dă bătăi de cap.

Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, spune care sunt avantajele acestei proceduri care se poate face inclusiv vara.

Este epilarea definitivă… definitivă?

Epilarea definitivă cu laser Alexandrite este permanentă pentru firele prezente pe parcursul procedurii, dar nu oprește apariția noilor fire de păr ce pot fi cauzate de dereglări hormonale sau anumite probleme de sănătate. Tocmai de aceea este recomandat să se facă ședințe de întreținere (o dată pe an).

Ce presupune epilarea definitivă, mai exact? Beneficii.

Dr. Daniela Diveica

Epilarea definitivă cu laser Alexandrite livrează energie la nivelul rădăcinii firului de păr fără că tegumentul să fie afectat, iar asta face ca această procedură să fie cea mai sigură la nivel Mondial. Este necesar ca pacientul să elimine acasă părul prin radere cu o zi înainte de efectuarea procedurii.

Datorită faptului că laserul acționează pe rădăcina firului de păr, este imperativ ca aceasta să nu fie eliminată prin smulgere (epilat cu ceară, epilator, pensetă). Alexandrite Motus AX este standardul de aur atunci când menționăm epilarea definitivă. Este cel mai eficient și cel mai rapid laser, cu lumină naturală, nu artificială. Se pot trata zone mari într-un timp scurt, cu un număr redus de ședințe.

BENEFICII:

 • Siguranță!
 • Eficiență maximă!
 • Pe lângă faptul că elimină permanent firele de păr nedorite, este cel mai eficient tratament pentru foliculită!
 • Are rezultate excepționale și pe pacienții cu pielea deschisă la culoare (fototip cutanat I-III) și firul de păr subțire. Desigur, aici menționăm că firul de păr trebuie să fie mai închis la culoare decât pielea.
 • Sistemul de răcire integrat în aparat oferă un adevărat confort pentru pacient.
 • Încălzirea firului de păr se efectuează gradual, acesta fiind distrus într-un mod nedureros.
 • Datorită tehnologiei inovatoare Moveo, epilarea cu laser Alexandrite este potrivită și pentru fototipurile mai închise la culoare.
 • Procedura se poate face inclusiv pe pielea bronzată, cu mențiunea ca tegumentul să nu prezinte arsuri solare.

Epilarea definitivă cu laser Alexandrite se poate efectua pe perioada verii, cu condiția ca pacientul să nu se expună la soare câteva zile post procedură și să folosească protecție solară 50+.

Cine poate face epilare definitivă?

Atât femeile, cât și bărbații. Fetele pot face epilare definitivă după a doua menstruație, iar băieții după vârsta de 18 ani.

Bărbații apelează la epilare definitivă?

Desigur. De ce nu? Și bărbații optează pentru această procedură pentru a elimina părul nedorit. În acest fel scapă de iritațiile în zonele unde au îndepărtat firele de păr prin radere.

Sportivii apelează la această procedură pentru confort și pentru a-și pune musculatura în evidență. Epilarea definitivă cu laser Alexandrite elimină foliculita, ceea ce împiedică creșterea firelor de păr pe sub piele.

Este dureroasă procedura de epilare definitivă?

Noua tehnologie a aplicatorului Moveo integrează un vârf de safir care intră în contact cu tegumetul , reducând pierderile de energie reflectate. Prin treceri repetate se realizează încălzirea graduală a firelor de păr și datorită sistemului de răcire integrat, acestea sunt distruse într-un mod nedureros și sigur.

Câte ședințe sunt necesare pentru a scăpa definitiv de păr?

Datorită faptului că firul de păr crește în mai multe etape, iar radiația luminoasă afectează doar foliculii aflați în faza de creștere activă, sunt necesare mai multe ședințe pentru a distruge firele de păr aflate în toate stadiile de creștere.

Numărul de ședințe depinde de diverși parametri individuali, cum ar fi: vârsta, sexul pacientului, statusul hormonal, medicamentație, culoarea pielii și grosimea firelor de păr. Sunt recomandate un minimum de 6 ședințe, efectuate la un interval de 6 săptămâni.

Ce zone se pot epila definitiv?

Epilarea difinitiva cu laser Alexandrite se poate realiza pe orice zonă a corpului/feței unde pilozitatea nu este dorită. Motus AX Deka este eficient chiar și pentru îndepărtarea firelor de păr subțiri, cum ar fi cele localizate la nivel facial (bărbia, mustață, perciunii).

Vara se poate face epilare definitivă? Este permisă expunerea la soare?

Cu dispozitivul Deka Motus AX se poate realiza epilarea definitivă inclusiv vara, pe pielea bronzată (NU ARSĂ!), cu mențiunea ca pacientul să nu se expună la soare (plajă) în următoarele 3-4 zile post-procedură și să folosească protecție solară 50+ pe zona tratată.

Cine nu poate face tratamentul epilare laser?

Utilizarea sistemului de epilare definitivă este contraindicată pentru pacienții care: – Urmează tratamente cu mediamente care cresc sensibilitatea la lumină;

 • Urmează tratamente cu anticoagulante și/sau imunosupresoare;
 • Prezintă afecțiuni convulsive declanșate de lumină;
 • Sunt însărcinate sau se află în perioada de alăptare;
 • Au făcut peelinguri chimice recente pe zona care urmează să fie tratată;
 • Persoanele care au pielea afectată în urma expunerii la raze UV (arsuri solare) recente;
 • Suferă de afecțiuni dermatologice, infecții, plăgi deschise, boli de piele.

Sanatate

cupa menstruală

Tot ce trebuie să știi despre cupa menstruală

Deși sunt cunoscute încă de la începutul anilor 30′, cupele menstruale abia de curând au devenit cunoscute și la noi. [...]

Dieta si nutritie

dieta

CURS a lansat primul sondaj național privind starea de sănătate a românilor: 27% dintre români vor să slăbească

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial și potrivit statisticilor peste 4 miliarde de oameni ar [...]

Psihologie

meditatie

Scapă de anxietate printr-o tehnică de 10 minute testată de științific

O meditație de 10 minute poate ajuta persoanele cu anxietate să își îndeplinească mai bine sarcinile de zi cu zi, [...]