Labioplastia, operația cu cel mai mare procent de creștere. Ce probleme rezolvă această intervenție?

Labioplastia este operația cu cel mai mare procent de creștere. Conform statisticilor oficiale ISAPS (International Society of Asthetic Plastic Surgery) un număr de aproximativ 150.000 de femei apelează anual la această intervenție chirurgicală. Numărul este, de la an la an, în creștere.

Ce presupune, cum se realizează și ce probleme rezolvă Labioplastia, aflăm în interviul de mai jos, de la Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică.

Ce presupune labioplastia și ce femei apelează la ea? Este un subiect tabu?

Nu mai este atât de tabu acest subiect. Doamnele, domnișoarele, femei cu vârste cuprinse în 18 ani și 60 plus, au început să prindă curaj și să se informeze corect despre intervențiile în zona intimă. Sfera chirurgiei intime reprezintă două componente, una în care discutăm strict de partea estetică, și una de partea funcțională.

De cele mai multe ori, partea estetică vine la pachet și cu partea funcțională, care este primordială din punctul meu de vedere. În primul rând trebuie să fie funcțional, după care estetic.

Labioplastia corectează labiile prea mari, prea voluminoase, prea lungi, închise la culoare (hiperpigmentate) „căzute” sau asimetrice.

Ca și vârstă, nu există o limită, cum spuneam și mai devreme, am paciente de 18 ani și de 50, 60. Fiecare femeie își dorește să se simtă bine în pielea ei.

Ce probleme rezolvă labioplastia?

Discutăm în primul rând de corecția ca și formă, ca și mărime a labiilor mici sau mari, pentru că ambele sunt predispuse acestor modificări. Femeile care au născut natural sunt mai predispuse către o mărire a acestei zone sau o hiperpigmentare a zonei de mucoasă sau de piele. Sau pur și simplu genetic.

De asemenea, sunt femei care, din cauza aspectului labiilor, se simt inhibate în activitatea sexuală. Altele simt chiar și disconfort.

Alte paciente nu se simt confortabil atunci când poartă îmbrăcăminte mulată în zona intimă. Vorbim despre colanți, lenjerie intimă sau costume de baie. Acestea, fiind mulate, se poate întrezări conturul sau forma labiilor prea proieminente.

Care este procedura? Care sunt pașii?

Ne facem curaj, în primul rând. Este un subiect destul de delicat. În cadrul consultației povestim totul, pașii operatori, preoperatori, intervenție, postoperatori. Consultația propriu-zisă o lăsăm la sfârșit pentru a fi mai puține emoții.

Ne hotărâm în primul rând ce ne supără, ce se poate modifica și cum putem modifica acest lucru. Apoi stabilim data intervenției care de regulă recomand să o stabilim în funcție de menstruație pentru că e important ca până la următoarea menstruație, zona să fie aproape vindecată.

Cât de rapidă este recuperarea?

La maxim două săptămâni, toate firele de sutură sunt resorbabile, dar majoritatea trebuie să cadă. Dar, dacă ele nu cad după 2 săptămâni, vor fi scoase în cadrul cabinetului. După acele două săptămâni mai recomand o mare parte din restricții să fie menținute până la 3 săptămâni după care toate lucrurile reintră pe făgașul normal.

Printre respricții se numără purtarea unei lenjerii confortabile, evitarea piscinei, evitarea saunei, etc. Mai recomand evitarea contactului intim aproximativ patru săptămâni.

Viața socială se întrerupe, trebuie să stai acasă?

Am paciente care se operează azi și mâine se întorc la job fără nicio problemă. Le recomand să nu stea fix a doua zi mai mult pe scaun, să nu meargă mult pe jos.

Există o limită de vârstă?

Dacă condiția medicală generală ne permite orice tip de intervenție, că discutăm de anestezie locală sau cu anestezie puțin mai potențată și lucrurile sunt bune, pe toate planurile, vârsta nu este o limită.

Există cazuri în care, în timpul consultației, să constatați că pacienta nu are nevoie de labioplastie?

Am avut paciente cărora, de exemplu, le-am făcut această operație pe o singură parte, pe o singură labie, pentru că existau asimetrii. Deci da, sunt situații în care nu este necesar să intervin.

https://danieladiveica.ro/https://www.esteticaintima.ro/

Noutati

test sange

Testul de sange ar putea prezice moartea iminenta!

Moartea este inevitabilă și este ceva prin care trecem cu toții la sfârșitul vieții. Dar, în timp ce știm că [...]

Afectiuni

somn

Apneea de somn. Ce este, cum se manifestă și de ce apare

Apneea de somn este o tulburare potențial gravă a somnului în care respirația se oprește și începe în mod repetat. [...]

Afectiuni

dureri

6 dureri banale care nu trebuie ignorate niciodată

Mulți oameni pun pe seama altor lucruri dureri pe care le consideră comune. O banală durere de braț sau umăr [...]