Foccacia art, noul trend culinar de pe Instagram

Foccacia art s-a născut ca o provocare pe Instagram, iar la scut timp de la primele postări de acest fel s-a creat deja un trend care a cucerit internetul.

Deși mai toată lumea încearcă să o evite, pâinea este una dintre marile slăbiciuni ale oamenilor. Este un preparat de bază, iar de când cu autoizolarea, nu se poate să nu-ți fi oprit măcar o dată privirea la fotografiile cu foccacia garden sau art foccacia, așa cum a mai fost numit acest trend.

Instagramul este plin de tablouri pictate pe aluatul de foccacia. Frunze de salată, semințe, ierburi aromatice, buchețele de broccoli, toate prind viață când imaginația este lăsată să zburde și nu există limite.

Poți găsi chiar și reproduceri după tablouri celebre de Van Gogh. Nu există nicio regulă, imaginația este cea care dictează desenul, iar rezultatele sunt cu adevărat spectaculoase.

Hashtag-ul celebru în materie de mâncare este #focacciaart, iar utilizatorii își decorează în fel și chip aluatul. Focaccia este o pâine de origine italiană, asemănătoare cu aluatul de pizza, care se rumenește bine în cuptor și emană mirosuri bogate de ierburi aromatice și ulei de măsline.

Rețete de focaccia sunt multe, o poți alege pe care vrei. Noi îți propunem o variantă simplă. Iată ingredientele:

  • 400 g de făină albă;
  • 25 g de drojdie proaspătă;
  • 1/2 linguriță de zahăr;
  • 300 ml de apă călduță;
  • sare.

Cum se prepară focaccia

Dizolvă drojdia cu zahărul în apa călduță și lasă-le să stea împreună până când drojdia începe să se umfle. Pune mai apoi amestecul în mijlocul făinii în care deja ai presărat sarea (aproximativ o linguriță). Amestecă încet cu o furculiță, iar când aluatul începe să se omogenizeze, transferă-l pe blatul de lucru și frământă-l energic pentru câteva minute.

Pune mai apoi aluatul într-un castron uns cu ulei de măsline, acoperă-l cu un prosop și lasă-l la căldură pentru 30 de minute, până își dublează volumul.

Unge mai apoi o tavă și pune aluatul în ea cu mâinile, întinzându-l pe toată suprafața. Apasă-l cu degetele, pune ingredientele așa cum ți-ai imaginat tu desenul și mai lasă apoi focaccia încă puțin la dospit.

Pune-o în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20 de minute sau până se rumenește deasupra și… e gata.

Dacă atunci când bați cu degetul în focaccia, aceasta sună a gol, înseamnă că este bine făcută.

P.S: Secretul este să tai legumele subțiri ca să nu umezească blatul prea tare, dar nici prea subțiri ca să nu se ardă în cuptor.

Psihologie

copil

Ce se întâmplă cu relația părinte – copil, în perioada de izolare la domiciliu?

Glumele pe care le vedem în Social Media cu părinții care, practic, nu mai rezistă să stea în casă cu [...]

Alimente

ouă

Top 10 beneficii ale consumului de ouă

Ouăle sunt unele dintre puținele alimente care ar trebui să intre în categoria de ”superalimente”. Sunt încărcate de substanțe nutritive, [...]

Cuplu

cuplu

Sfatul experților pentru a încheia cât mai repede o ceartă în cuplu. Vezi care sunt cuvintele salvatoare

Certurile sunt inevitabile în cuplu, mai ales în momentele cheie ale relației sau atunci când partenerii sunt supuși unei presiuni, [...]