Ce se întâmplă cu virusul SARS-CoV-2 în 15 secunde după ce ai aplicat dezinfectant

virsu
Imagine de Tumisu via Pixabay

Oamenii de știință au spus recent despre SARS-CoV-2 că poate rezista pe piele până la 9 ore.

Încă din luna martie a acestui an, Organizația Mondială a Sănătății încearcă să ne convingă să folosim cât mai mult gel dezinfectant pe bază de alcool și să respectăm cu strictețe igiena mâinilor pentru ca noul tip de virus să nu atenteze și asupra organismului nostru.

Potrivit celor mai recente studii de la Universitatea de Medicină din Kyoto, virusul poate rezista pe piele până la 9 ore, ceea ce înseamnă că el este extrem de periculos în comparație cu virusul gripal A care rezistă numai 2 ore.

Astfel, concluzia și îndemnul oamenilor de știință este același: să ne spălăm des pe mâini și să folosim gelul dezinfectant.

Acest studiu arată că riscul de a contracta coronavirusul e mult mai mare, întrucât rezistă mai mult pe piele.”, a declarat autorul studiului, medicul Ryohei Hirose.

Potrivit acestui studiu, virusul SARS CoV-2 a rezistat pe piele până la nouă ore și patru minute, în schimb ce virusul gripal A a rămas până la 1,82 ore. Din fericire, aceleași studii au arătat că atunci când a fost aplicat gelul dezinfectant, virusul a devenit inactiv după numai 15 minute.

Folosirea dezinfectanților pe bază de alcool ajută la inactivarea virusului și reduce riscul de a te infecta.”, spun specialiștii.

Numărul de infectări este din ce în ce mai mare, așa cum trebuie să fie și atenția noastră asupra igienei mâinilor, a feței și asupra oamenilor cu care intrăm în contact. Mai mult de 1 milion de oameni au murit la nivel global după ce s-au infectat cu Covid-19. Experții spun însă că din păcate, cifra reală este mult mai mare.

În România au fost confirmate, până acum, 180.388 de infectări cu coronavirus. În total, în România au murit 5.872 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 3.920 cazuri noi de COVID-19, din 19.507 teste. Alte 60 de decese au fost raportate de autorități din cauza infecțiilor cu coronavirus. La ATI, numărul pacienților internați este de 749. De asemenea, Bucureștiul a depășit 3 cazuri la mia de locuitori și urmează să intre în scenariul roșu.

Afectiuni

borcane

Botulismul: cauze, simptome, tratament și prevenție

Botulismul este o afecțiune gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium botulinum. Dacă nu se aplică un tratament [...]

Timp liber

ten

Te speli corect pe față? Greșelile care îți distrug tenul

Tenul se numără printre acele părți ale corpului care au nevoie de o îngrijire ca la carte, dar medicii dermatologi [...]

Dieta si nutritie

mancare

Sfaturi care să te ajute să previi mâncatul în exces când lucrezi de acasă

Pandemia nu s-a sfârșit, iar cele mai multe companii au ales telemunca, așa că după multe alte aspecte din viață [...]