Ce se întâmplă cu virusul SARS-CoV-2 în 15 secunde după ce ai aplicat dezinfectant

virsu
Imagine de Tumisu via Pixabay

Oamenii de știință au spus recent despre SARS-CoV-2 că poate rezista pe piele până la 9 ore.

Încă din luna martie a acestui an, Organizația Mondială a Sănătății încearcă să ne convingă să folosim cât mai mult gel dezinfectant pe bază de alcool și să respectăm cu strictețe igiena mâinilor pentru ca noul tip de virus să nu atenteze și asupra organismului nostru.

Potrivit celor mai recente studii de la Universitatea de Medicină din Kyoto, virusul poate rezista pe piele până la 9 ore, ceea ce înseamnă că el este extrem de periculos în comparație cu virusul gripal A care rezistă numai 2 ore.

Astfel, concluzia și îndemnul oamenilor de știință este același: să ne spălăm des pe mâini și să folosim gelul dezinfectant.

Acest studiu arată că riscul de a contracta coronavirusul e mult mai mare, întrucât rezistă mai mult pe piele.”, a declarat autorul studiului, medicul Ryohei Hirose.

Potrivit acestui studiu, virusul SARS CoV-2 a rezistat pe piele până la nouă ore și patru minute, în schimb ce virusul gripal A a rămas până la 1,82 ore. Din fericire, aceleași studii au arătat că atunci când a fost aplicat gelul dezinfectant, virusul a devenit inactiv după numai 15 minute.

Folosirea dezinfectanților pe bază de alcool ajută la inactivarea virusului și reduce riscul de a te infecta.”, spun specialiștii.

Numărul de infectări este din ce în ce mai mare, așa cum trebuie să fie și atenția noastră asupra igienei mâinilor, a feței și asupra oamenilor cu care intrăm în contact. Mai mult de 1 milion de oameni au murit la nivel global după ce s-au infectat cu Covid-19. Experții spun însă că din păcate, cifra reală este mult mai mare.

În România au fost confirmate, până acum, 180.388 de infectări cu coronavirus. În total, în România au murit 5.872 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 3.920 cazuri noi de COVID-19, din 19.507 teste. Alte 60 de decese au fost raportate de autorități din cauza infecțiilor cu coronavirus. La ATI, numărul pacienților internați este de 749. De asemenea, Bucureștiul a depășit 3 cazuri la mia de locuitori și urmează să intre în scenariul roșu.

Interventii si terapii

lipoaspiratie cu laser

Lipoaspirația cu laser

Cu toții ne dorim un corp frumos, iar argumentele sunt dintre cele mai convingătoare. Un corp armonios: ne ajută să [...]

Psihologie

greșeli

Psihologului Andra Tănăsescu: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare

Putem să ne criticăm dur sau putem să ne învățăm lecția; acestea sunt cele mai importante două direcții cu care [...]

Sanatate

filme

Producții noi pe Netflix în luna august. Iată ce poți urmări

Anul acesta te-a bulversat complet, nu-i așa? Sigur ți-a dat planurile peste cap pandemia, sigur nu te așteptai să dureze [...]