Porți mască de protecție, dar aceasta miroase urât? Iată de ce

mască de protecție
Imagine de Alexas_Fotos via Pixabay

Masca de protecție este un factor care nu poate lipsi din rutina ta zilnică în această perioadă. Dar ea nu numai că te ferește de o posibilă infectarea cu Covid-19, te poate ajuta să acorzi mai multă importanță sănătății tale.

Cum așa? Simplu. Mirosul urât al măștii de protecție te poate ajuta să detectezi anumite afecțiuni ale organismului, boli de care nu erai conștient până acum și cărora nu le acordai o atenție deosebită.

Care sunt cele mai frecvente motive ale mirosului urât al măștii de protecție

Unul dintre principalii factori pentru care masca de protecție miroase urât este că nu te speli regulat pe dinți sau nu te speli corect. Periajul dentar trebuie făcut de cel puțin 2 ori pe zi, dar trebuie să ții cont că și ața dentară este un element care te ajută să-ți păstrezi dinții sănătoși. Dacă nu faci acest lucru, apare halitoza, adică respirația urât mirositoare.

Ai consumat alimente care miros puternic. Aici poate fi vorba despre usturoi, ceapă, pește sau ceva puternic condimentat. Soluția pentru eliminarea mirosului este să te speli pe dinți, să consumi gumă de mestecat, sau să consumi alimente precum lămâia, pătrunjelul, mere sau morcovi, produse care stimulează producție sa salivă, dar și procesul de digerare a alimentelor.

Consumi prea multe dulciuri. Așa cum bine știi, zahărul este principalul factor pentru apariția bacteriilor în cavitatea bucală. Acesta le ajută să se înmulțească, dar favorizează și apariția mirosului neplăcut.

Iei anumite medicamente care provoacă uscăciunea gurii, contribuind astfel în mod semnificativ la apariția respirației urât mirositoare. Dintre acestea fac parte antianxioliticele, antidepresivele, antihipertensivele și analgezicele.

Ești fumător, iar aici discuția începe de la faptul că respirația urât mirositoare face parte din rutina ta zilnică. Soluția este să te lași de fumat.

Consumi alcool. Da, băuturile alcoolice usucă și ele gura indiferent despre ce tip de produs vorbim. Dar mai este ceva. Băuturile alcoolice conțin și ele zahăr. Soluția în acest caz este să renunți la consumul de alcool, să bei multă apă, să te speli corect pe dinți sau să consumi multă gumă de mestecat fără zahăr pentru a reîmprospăta respirația.

Mai sunt și alți factori care contribuie la o respirație urât mirositoare, implicit la mirosul urât al măștii de protecție. Aici este misiunea ta să-i identifici și să descoperi cauzele. Consultă un medic de specialitate dacă lucrurile devin îngrijorătoare.

Sanatate

(P) Examinarea ochilor plăcută ca o joacă, la Kidoptik

Daca esti parinte si ai avut de-a face cel putin o data cu incercarea de-ati duce copilul la oftalmolog, probabil [...]

Noutati

laborator

Studiu: „Virusul COVID-19 nu a fost creat în laborator!”

În ultimele zile, în mediul online, a circulat foarte mult informația că noul COVID-19, virusul care a dat peste cap [...]

Sanatate

Coronavirus. Cele mai noi informații | LIVE TEXT

27 Martie | 14:57 – Premierul britanic, Boris Johnson, confirmat pozitiv. Informația vine de pe contul său de Twitter. ”În [...]