Dezvăluiri despre autopsiile persoanelor care au murit după ce au avut COVID-19

medici
Imagine de Vidal Balielo Jr. via Pexels

Sunt mai bine de 8 luni de când noul tip de coronavirus face ravagii în întreaga lume. După ce acesta a fost descoperit în Wuhan și s-a răspândit cu repeziciune în întreaga lume, pe zi ce trece se infectează tot mai mult persone.

Autoritățile din întreaga lume sunt în alertă, cercetătorii încearcă cu disperare să afle cât mai multe despre acest virus, dar să și limiteze cât mai mult răspândirea lui.

Jurnaliștii de la Libertatea au stat de vorbă cu profesorul universitar Cristian Stan, care este medic primar legist la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București și care a scris o carte despre cauzele morții, adugând în paginile acesteia și detalii despre coronavirus.

Iată ce a spus doctorul Cristian Stan pentru sursa citată:

Trei autopsii au fost pe decedați confirmați prin test făcut în timpul spitalizării, iar patru au avut test negativ, dar acesta, cred eu, a fost prelucrat prea devreme, la una, două săptămâni înainte să intervină moartea. Deci au fost suspecți la un moment dat și spitalul nu i-a retestat după primul rezultat negativ. Sunt însă sigur că toți au fost infectați cu noul coronavirus. În peste 25 de ani de carieră am văzut peste 20.000 de morți. Decedați din toate cauzele. Am participat sau efectuat peste 15.000 de autopsii și expertize medico-legale. După o asemenea experiență îți formezi ochiul, îți dezvolți o anumită intuiție. Ca aspect macroscopic, decedații COVID arată altfel decât tot ce am văzut în cariera mea. Au două, trei caracteristici specifice. Plămânii sunt plini cu apă, vasele mici de sânge sunt inflamate, sunt foarte hidrofile și existența multor trombi foarte mici în vase, în organe. Microtrombozele pot fi de ordinul sutelor, fiind raportate cazuri în care acestea au fost colectate în filtrul pulmonar sau chiar au blocat aparatele de dializă la pacienți cu insuficiență renală. Pe scurt, acest virus produce din start o inflamație a vaselor mici de sânge, care conduce la scăderea debitului de sânge, respectiv oxigen și totodată produce mici cheaguri de sânge ce ajung în plămâni, inimă, creier cu consecințe grave, infarct sau accident vascular cerebral. Acești trombi diseminați au un rol major în severitatea bolii și apariția decesului. Aici cred că poate fi una dintre cheile pentru găsirea tratamentului pentru infecția cu acest virus foarte agresiv.

Noutati

Interviu cu renumitul medic și cercetător Felician Stăncioiu: ”Există un potențial extraordinar în utilizarea celulelor stem”

Celulele stem recoltate la nastere din sangele si cordonul ombilical reprezintă o zonă de mare interes în medicina actuală datorită [...]

Familie

copil

1 din 9 cazuri de Covid-19 sunt raportate la copii și adolescenți

Într-un raport dat astăzi publicității, UNICEF trage un semnal de alarmă asupra faptului că pandemia de coronavirus are consecințe grave [...]

Afectiuni

Hidratare

Ce este retenția de apă și cum o combatem?

Liliana Soare, consilier în îngrijire facială ne oferă astăzi o serie de tips-uri rapide care ne pot ajuta să combatem [...]