Ce se întâmplă în corpul tău când stai toată ziua pe scaun

scaun
Imagine de Pexels via Pixabay

Statul pe scaun timp îndelunga este o situație des întâlnită în zilele noastre, mai ales în marile corporații, mai ales în rândul celor care lucrează de acasă.

Dr. Sebastian Kverneland din Los Angeles a fost contactat de jurnalistii PureWow pentru a spune care sunt consecințele statului pe scaun un timp îndelungat.

Medicul menționat mai sus spune că această poziție pune o mare presiune pe gât și nu face deloc bine organismului: „În general, orice poziție menținută pe parcursul unei întregi zile, continuu, face rău corpului. Cu toate acestea, statul pe scaun are un impact deosebit. Dacă ne așezăm în spații neergonomice, avem tendința de a ne apleca capul în față. Cu cât acesta stă mai în față, cu atât este presiunea mai mare asupra gâtului. Vorbim de zece kilograme de forță în plus resimțite de această parte a corpului nostru.”, explică el.

Soluția este să faci pauze mici pentru a îmbunătăți postura corpului și pentru a ameliora simptomele. Este foarte important să faci din când în când mișcare și să alternezi statul pe scaun cu plimbările.

„Sfatul meu este să va programați pauze de stat în picioare și plimbare. Trebuie să va întindeți gâtul și spatele zilnic și să stați corect pe scaun”, mai spune doctorul.

Cel mai important lucru este să fii atent la poziția spatelui. Trebuie să adopți o poziție verticală și să ai un spătar bun, iar în acest fel nu vei mai stresa zona gâtului.

O postura corectă implică reglarea monitorului, tastaturii și a mouse-ului, astfel încât acestea să fie corect poziționate pentru înălțimea ta. Ecranul monitorului trebuie să fie la o distanță de aproximativ un braț, iar partea de sus a monitorului – la nivelul frunții, astfel încât angajatul să nu se uite în sus sau în jos. Tastatură și mouse-ul trebuie poziționate astfel încât coatele să fie cât mai apropiate de corp, îndoite la 90 de grade.

Este foarte important că spatele să fie cât mai drept. Astfel, șoldurile și genunchii trebuie să fie la un unghi de 90 de grade, iar picioarele sprijinite pe sol sau pe un scăunel de odihnă a picioarelor. De asemenea, capul trebuie să menținut drept, pe umeri, fără a fi înclinat înainte, spre calculator.

People

Simona Tivadar

Dr. Simona Tivadar: ”Nu, carnea roșie nu dă cancer!”

Dr. Simona Tivadar este medic specialist în boli de nutriție și diabet. Într-un interviu oferit Cristinei Stănciulescu, Simona Tivadar vorbește [...]

Afectiuni

stomatolog Mina

Durere de dinți. 10 explicații plauzibile oferite de stomatolog

Adesea durerile de dinți apar din senin, fără prea multe explicații și ne întrebăm ce se întâmplă sau dacă ar [...]

Sport

pași

Cum să faci mai mulți pași zilnic. Trucurile care aduc beneficii pentru sănătate

Cu cât faci mai mulți pași în fiecare zi, cu atât mai bine pentru sănătatea ta. Să parcurgi distanțe mai [...]