Cum se aud plămânii unui bolnav de COVID -19: înregistrare audio

plămâni
Imagine de Kalhh via Pixabay

În timp ce din păcate sunt mulți care cred că acest virus nu există, deși face o mulțime de victime zilnic, medicii de la terapie intensivă au reușit să înregistreze sunetul durerii.

Cum se aude sunetul anormal al plămânilor afectați de virusul chinezesc

Virusul a afectat întreaga planetă și a provocat sute de mii de decese. Chiar dacă sunt și mulți pacienți care s-au vindecat, mulți dintre ei au nevoie de luni bune de recuperare pentru că au rămas cu grave probleme de respirație.

Până în acest moment nu a fost creat un vaccin care să poată lupta cu boala care încă face ravagii în lume.

După multe teste și încercări, cercetătorii au reușit să capteze sunetul plămânilor unei persoane infectate cu Coronavirus. Din înregistrare se poate observa cu ușurință că în urma infectării cu virusul chinezesc, plămânii, fiind organul cel mai puternic afectat, dezvoltă o insuficiență, nemaiputând să realizeze procesul de respirație la „cote normale”, scrie Digi24.

Până pe data de 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citește și: S-au descoperit trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus

Timp liber

burger

Ziua internațională a hamburgerului: 2 rețete delicioase de hamburgeri

Puține preparate au o zi dedicată lor, iar hamburgerul este unul dintre ele. În fiecare an, pe 28 mai, oameni [...]

Interventii si terapii

acid hialuronic

7 efecte surprinzătoare ale acidului hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță produsă, în mod natural, de organism. Aceasta se găsește în piele, articulații, ochi și alte [...]

Familie

Beneficiile homeopatiei la copii

Homeopatia este un tip de practică medicală care a apărut în secolul al XVIII-lea și conform căreia afecțiunile pot fi [...]