S-au descoperit trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus

coronavirus
Imagine de Gerd Altmann via Pixabay

Trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus au fost recunoscute de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Până în acest moment simptomele care se știau pentru noul coronavirus erau tusea, febra sau frisoane, oboseala, durerile musculare, dificultăți de respirație, durere de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât. La această listă au mai fost adăugate nasul curgător ori congestionat, greața și diareea.

Specialiștii spun că acestea apar între două și chiar 14 zile de la infectarea cu SARS- COV-2.

În total în întreaga lumea sunt până în acest moment peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus și mai bine de 500.000 de decese.

Situația în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, 28 iunie, că au fost înregistrate 291 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total al bolnavilor a ajuns la 26.313.

Pe de altă parte, numărul de decese înregistrat în ultimele 24 de ore este 23 – cel mai mare număr din 16 mai și până acum, potrivit datelazi.ro.

Nu în ultimul rând, la ATI, în acest moment, sunt internați 217 pacienți.

Sâmbătă, 27 iunie, numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19 a fost 325 și 10 decese.

Organele atacate de noul coronavirus

Pe lângă afecţiunile respiratorii, coronavirusul atacă multe sisteme de organe, provocând în anumite cazuri distrugeri catastrofale.

Credeam că era doar un virus respirator. S-a dovedit că atacă însă şi pancreasul. Atacă şi inima. Atacă şi ficatul, creierul, rinichii şi alte organe. Nu am înţeles aceste lucruri la început”, a declarat medicul Eric Topol, cardiolog şi directorul Scripps Research Translational Institute din La Jolla, din California, potrivit Agerpres.

Pe lângă dificultăţile respiratorii, pacienţii cu COVID-19 pot experimenta tulburări de coagulare a sângelui, care pot să ducă la accidente vasculare cerebrale, dar şi la inflamaţii severe, care afectează apoi numeroase organe interne.

Noul coronavirus poate, de asemenea, să cauzeze complicaţii neurologice, care variază de la migrenă, ameţeală şi pierderea gustului şi a mirosului până la convulsii şi stări de confuzie.

Recuperarea este lungă

Pacienţii care au fost plasaţi la terapie intensivă sau conectaţi la ventilatoare timp de mai multe săptămâni vor trebui să petreacă timp suplimentar în secţii de recuperare pentru a îşi recăpăta mobilitatea şi forţa fizică.

Lifestyle

adrian sarbu

Adrian Sârbu, apel la deșteptarea populației: ”Într-o lună vom număra zece mii de bolnavi și sute de morți!”

Adrian Sârbu, fondatorul televiziunii PRO TV și actualmente proprietarul mai multor ziare, reviste, publicații online și radiouri, a publicat un [...]

Dieta si nutritie

sistem reproducător

Alimente care ne influențează sănătatea intimă

Alimentația sănătoasă ajută organismul să se protejeze și să întărească imunitatea. Așa cum ne preocupăm de piele, păr, inimă, tot [...]

Sanatate

pastile

De ce nu se aruncă medicamentele la gunoi

De-a lungul timpului oamenii s-au familiarizat cu reciclarea selectivă a gunoiului, au ajuns să folosească veselă reutilizabilă, au dovedit că [...]