Căștile sunt des folosite de către cei care posedă telefoanele mobile și, hai să fim serioși, cine nu are un telefon mobil în zilele noastre? Indiferent că asculți muzică sau vorbești la telefon, căștile sunt un accesoriu nelipsit.
Pentru că sunt intens utilizate și pentru că nimeni nu vrea ca acestea să îți afecteze sănătatea, este indicat să le cureți corespunzător.
Mai întâi, trebuie să te asiguri că ai la îndemână o cârpă care nu lasă scame, iar de ea ai nevoie ca să cureți exteriorul căștilor. Lavetele pe care le folosești și la curățarea ecranului laptopului sau la ecranul telefonului sunt perfecte.
Pentru a curăța însă microfonul și difuzoarele, cel mai bine este să apelezi la bețișoarele de urechi, unele de bună calitate, care nu se destramă, din bumbac. Bețișoarele sunt bune pentru a îndepărat ceara care se acumuleză după o utilizare îndelungată pe suprafața căștilor, iar pentru celelalte resturi poți folosi o periuță de dinți moale, uscată.
Deși unele căști sunt rezistente la apă, cel mai bine este să eviți să le speli. Unele recomandări pentru curățarea căștilor fac referire la folosirea unei scobitori pentru a îndepărta mizeria, dar acestea mai mult împing murdăria în interior și chiar le pot afecta funcționalitatea.
Limitează-te la mișcări gentile, pentru a nu strica plasa de protecție a căștilor.
Unele tipuri de căști intraauriculare vin la pachet cu niște căpăcele din silicon detașabile, așa că încearcă să le scoți pe acestea și să le cureți separat. După ce se usucă, atașează-le din nou căștilor tale.
Deloc surprinzător, căștile intraauriculare pot transmite bacterii de la o persoană la alta, în cazul în care acestea sunt folosite de mai mulți oameni, iar în unele situații pot chiar provoca și infecții ale urechii. În mod evident, trebuie să-ți cureți căștile cât de des poți.
Citește și articolul de mai jos pentru a afla tot ce trebuie să știi despre termometre: