Oamenii cu aceste meserii sunt cei mai expuși la infectarea cu CORONAVIRUS

ilustratie coronavirus

Infectarea cu Coronavirus, care face prăpăd în întreaga lume îi pune pe gânduri chiar și pe cei mai optimiști oameni. Mai ales după ce s-au luat măsuri dintre cele mai drastice în ceea ce privește circulația persoanelor în diverse țări, au fost închise unități de învățământ și s-au impus restricții pentru organizarea de evenimente publice, iar multe spitale sunt deja în carantină.

Prin urmare nu ajugem decât la o singură concluzie: trebuie să evităm pe cât posibil infectarea cu acest nou virus, dar și cu oamenii care ar putea fi purtători. Vă prezentăm în continuare o listă a categoriilor profesionale cu risc mare de infectare cu Covid 19:

Personalul medical și aici intră deopotrivă medicii, asistentele, farmaciștii. Aceștia sunt printre cei mai expuși deoarece se află în legătură directă cu persoanele infectate și trebuie să le acorde sprijinul necesar pentru a se vindeca. Lucrătorii din domeniul medical trebuie să poate mereu măști, mănuși, echipamente de protecție și să respecte cu strictețe regulile de igienă pentru a împiedica răspîndirea virusului agresiv.

Șoferii de pe ambulanțe, polițiștii și pompierii sunt cei mai predispuși

O altă categorie de persoane care trebuie să acorde sprijin în situații de urgență sunt șoferii de pe ambulanțe, polițiștii sau pompierii. Acești vin în contact direct zilnic cu multe persoane, care deși pot fi asimptomatice, pot transmite virusul foarte ușor printr-un simplu strănut.

Alte persoane care sunt expuse riscului mare de infecție sunt vânzătorii de la magazine, persoanele care lucrează în saloanele de înfrumusețare, antrenorii din sălile de sport, chelnerii. De cele mai multe ori aceștia intră în contact cu mulți oameni de la o distanță foarte mică și se pot infecta foarte ușor printr-o simplă atingere accidentală.

Personalul didactic este la fel de expus riscului ridicat de infectare. Aceștia lucrează în spații închise, adesea prea mici și neîncăpătoare pentru numărul de persoane, iar riscul  de infectare cu noul coronavirus este mult mai crescut, ca urmare a proximităţii faţă de elevi.

Stewardesele, piloții, șoferii care conduc mijloace de transport în comun. Spațiul este limitat în toate cele trei categorii comune enumerate mai sus, iar siguranța le este pusă în pericol.

Pentru a-i ajuta cu informații reale pe cei care vor să afle mai multe despre măsurile de protecție, simptome, ori tratament, a fost înființat un număr special de telefon.

TELVERDE Coronavirus

  • Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela gratuit numărul 0800800358.
  • Oamenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.
  • Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
  • Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!
  • În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Ce trebuie să știi despre infectarea cu noul CORONAVIRUS

10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:

  • Spălați-vă mâinile de multe ori;
  • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  • Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  • Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  • Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  • Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  • Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  • Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  • Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Alimente

Cheescake cu fructe de padure

Rețetă de cheesecacke cu fructe de pădure fără coacere: Pentru această prăjitură aveți nevoie în primul rând de răbdare. De [...]

Sanatate

Mai multe pastile

Intoxicația cu medicamente: cum îți dai seama că te confrunți cu ea

Consumul exagerat dintr-un medicament este cunoscut ca supradoză. Un om poate ajunge la deces din cauza unei supradoze accidentale de [...]

Dieta si nutritie

Dieta anti-inflamație. Un deal de 11 pași pe termen lung

Dacă îți dorești să mănânci sănătos pe termen lung, inflamațiile din corp trebuie să fie cât mai rare și mai [...]