Pericolele la care te expui dacă stai desculță în casă sau în locuri publice

picioare goale
Imagine de Jacqueline Macou via Pixabay

Ajungi acasă și te descalți, dar uiți să îți pui papuci de casă sau nu suporți să stai încălțată în casă? Deși de cele mai multe ori ți se spune că mersul desculț îți poate afecta sănătatea, iată cum stau cu adevărat lucrurile:

Care sunt riscurile la care te expui

Infecțiile fungice sunt cele mai comune în spațiile publice. Organismele bacteriene sunt cele care dau aceste tipuri de infecții și dacă nu vrei să te confrunți cu ele atunci nu sta desculță la sala de sport sau în alte locuri publice de acest fel.

Ciuperca unghiilor este o afecțiune deloc plăcută, care poate avea complicații. Ciuperca microscopică intră în unghie și pe măsură ce pătrunde, poate provoca decolorarea unghiilor, îngroșarea sau modificarea acestora.

Te poți confunta cu dureri de călcâi spun specialiștii. De ce? „Piciorul tău conține o bandă groasă de țesut numit fascia plantara, care se întinde de la călcâi până la degetele de la picioare. Sarcina acestui țesut este de a sprijini mușchii și arcul piciorului„, a spus Dr. Cunha pentru site-ul PureWow. Dacă nu porți încălțăminte, pui prea multă presiune pe țesutul acesta și astfel apar durerile.

Cistita este termenul medical pentru inflamația vezicii urinare. De cele mai multe ori, inflamația este cauzată de o infecție bacteriană și se numește infecție a tractului urinar (UTI). Infecția vezicii urinare poate fi dureroasă și enervantă și poate deveni o problemă serioasă de sănătate dacă infecția se răspândește la rinichi.

Virusul papiloma uman este cauza negilor, care sunt cunoscute ca mici infecții ale stratului superior al pielii. Pot apărea în orice zonă de pe picior, dar cel mai des se întâlnesc în zona călcăiului. Negii se pot transmite foarte usor, de aceea ai mare grijă la locurile în care alegi să mergi desculță.

Specialiștii recomandă să stăm mai mereu încălțați și să utilizăm pantofi care nu au tocul mai mare de 3 cm, care au suport pentru arcul piciorului, de exemplu pantofi exford. Acestea sunt tipuri de încălțăminte care nu te pot afecta.

Răceala la ovare sau anexita este o afecțiune care apare la 1 din 4 femei și apare dacă ai organismul sensinil la frig, dacă mergi cu picioarele goale pe suprafeţe reci precum gresia sau cimentul, dacă te expui la curenţii de aer, dacă ai infecţia cu Chlamydia sau ai alte infecţii ginecologice.

Citește și: Totul despre infertilitate. O boală care se tratează în cuplu

Sanatate

termometru

Asta cu siguranță nu știai! Cum se curăță corect termometrele digitale, cu infraroșu și cele de ureche

Termometrele sunt instrumente care se curăță foarte ușor, dar este nevoie de igienizarea lor corectă în cazul în care acestea [...]

Sanatate

bețișoare de urechi

Bețișoarele de urechi, sunt sau nu periculoase? Care este adevărul

Ceara pe care noi de fapt vrem să o curățăm este bună pentru corp. Aceasta este o colecție de celulele, [...]

Sanatate

buze

Dr. Gabriel Mazilu: „Doar acidul hialuronic este cea mai sigură și eficientă substanță, în procedurile estetice. Uleiul de silicon poate distruge buzele!”

Mărirea buzelor este cea mai cerută procedură estetică, de la ora actuală, iar medicii au variante pentru o schimbare de [...]