Pericolele la care te expui dacă stai desculță în casă sau în locuri publice

picioare goale
Imagine de Jacqueline Macou via Pixabay

Ajungi acasă și te descalți, dar uiți să îți pui papuci de casă sau nu suporți să stai încălțată în casă? Deși de cele mai multe ori ți se spune că mersul desculț îți poate afecta sănătatea, iată cum stau cu adevărat lucrurile:

Care sunt riscurile la care te expui

Infecțiile fungice sunt cele mai comune în spațiile publice. Organismele bacteriene sunt cele care dau aceste tipuri de infecții și dacă nu vrei să te confrunți cu ele atunci nu sta desculță la sala de sport sau în alte locuri publice de acest fel.

Ciuperca unghiilor este o afecțiune deloc plăcută, care poate avea complicații. Ciuperca microscopică intră în unghie și pe măsură ce pătrunde, poate provoca decolorarea unghiilor, îngroșarea sau modificarea acestora.

Te poți confunta cu dureri de călcâi spun specialiștii. De ce? „Piciorul tău conține o bandă groasă de țesut numit fascia plantara, care se întinde de la călcâi până la degetele de la picioare. Sarcina acestui țesut este de a sprijini mușchii și arcul piciorului„, a spus Dr. Cunha pentru site-ul PureWow. Dacă nu porți încălțăminte, pui prea multă presiune pe țesutul acesta și astfel apar durerile.

Cistita este termenul medical pentru inflamația vezicii urinare. De cele mai multe ori, inflamația este cauzată de o infecție bacteriană și se numește infecție a tractului urinar (UTI). Infecția vezicii urinare poate fi dureroasă și enervantă și poate deveni o problemă serioasă de sănătate dacă infecția se răspândește la rinichi.

Virusul papiloma uman este cauza negilor, care sunt cunoscute ca mici infecții ale stratului superior al pielii. Pot apărea în orice zonă de pe picior, dar cel mai des se întâlnesc în zona călcăiului. Negii se pot transmite foarte usor, de aceea ai mare grijă la locurile în care alegi să mergi desculță.

Specialiștii recomandă să stăm mai mereu încălțați și să utilizăm pantofi care nu au tocul mai mare de 3 cm, care au suport pentru arcul piciorului, de exemplu pantofi exford. Acestea sunt tipuri de încălțăminte care nu te pot afecta.

Răceala la ovare sau anexita este o afecțiune care apare la 1 din 4 femei și apare dacă ai organismul sensinil la frig, dacă mergi cu picioarele goale pe suprafeţe reci precum gresia sau cimentul, dacă te expui la curenţii de aer, dacă ai infecţia cu Chlamydia sau ai alte infecţii ginecologice.

Citește și: Totul despre infertilitate. O boală care se tratează în cuplu

Timp liber

licitatie Artmark genti Birkin

Cele mai scumpe genți din lume se licitează la București

O colecție impresionantă de genți rare, scumpe și extrem de râvnite a ajuns la București. Considerate Rolls Royce-urile genților de [...]

Sanatate

țânțari

Țânțarii sunt inamicii numărul 1 vara. Cum își aleg victimele și de ce îi înțeapă mai mult pe unii decât pe alții

Mușcăturile de țânțari sunt poate cele mai neplăcute mușcături de insecte și, în vreme ce unele persoane sunt mușcate constant, [...]

Afectiuni

balonare

Unul din doi adulti sufera de intoleranta alimentara! Te afli printre ei?

Intoleranta alimentara este o stare patologica subdiagnosticata si foarte des intalnita atat in randul adultilor, cat si al copiilor. Ce [...]