Gata cu seringile! Cum se gândesc oamenii de știință să distribuie în întreaga lume vaccinul anti COVID 19

Covid-19

Coronavirusul este o problemă mondială și acest lucru nu este pus de nimeni la îndoială, mai ales că răspândirea lui se realizează cu o viteză uriașă.

Pentru că a ajuns să facă prea multe victime în întreaga lume, oamenii de știință au luat atitudine și lucrează deja la un vaccin eficient împotriva coronavirusului. Ca să fie totul pregătit, o echipă de savanți s-a gândit și la modalitatea de distribuire în întreaga lume. Temperaturile variate, zonele cu acces limitat, toate acestea au fost luate în calcul atunci când au început să lucreze la modalitatea de administrare a virusului viu din vaccinul contra coronavirusului.

„Sperăm ca acest produs să poată fi comercializat în cel mult doi ani”

Maria Croyle, profesor de farmaceutică la Universitatea Texas di Austin, SUA, împreună cu echipa ei de specialiști a dezvoltat o metodă inedită pentru a distribui la nivel Global noul vaccin, o metodă care nu implică deloc folosirea de seringi.

Echipa mai sus menționată a dezvoltat un fel de pastilă plată care se administrează pe cale orală și care se dizolvă foarte repede. Aceasta eliberează în organism substanțele protectoare de care avem atâta nevoie.

Potrivit unui raport publicat în Jurnalul Science Advantaces, producția acestei pastile este mult mai rapidă și mai ieftină, iar distribuirea sa se poate face la fel de ușor pentru că nu este deloc voluminoasă: „Sperăm ca acest produs să poată fi comercializat în cel mult doi ani, după obţinerea tuturor aprobărilor din partea instituţiilor abilitate”, a spus doctor Croyle.

Maria Croyle a mai spus că ideea vine mai ales în ajutorul țărilor îndepărtate, în curs de dezvoltare, care au venituri mici și care nu se pot apăra eficient împotriva bolilor mortale. Doctorul mai adaugă că aceast biofilm pe lângă faptul că nu este deloc scump de produs, nu necesită condiții speciale de transport și administrare. Este o invenție care ar putea duce la creșterea semnificativă a ratei de supraviețuire și ar reduce mult costurile pentru combaterea bolilor înainte de a se răspândi în întreaga lume.

În timp ce vaccinurile au nevoie de condiții speciale încă de la producerea lor, acest biofilm este o realizare de-a dreptul revoluționară dacă va ajunge să fie pusă în practică.

Afectiuni

durere

Infectia cu giardia: simptome, factori de risc și prevenție

Giardia lamblia este un parazit care trăiește în intestine, fie că vorbim de oameni sau de animale. Acesta se transmite [...]

Alimente

Alimente care cresc glicemia. Ce să evităm ca să nu avem probleme de sănătate

Alimentele cu un indice glicemic ridicat cresc rapid nivelul zahărului din sânge și pot cauza probleme de sănătate pe termen [...]

Familie

bebeluș

Ai un copil care își suge degetul? Vezi ce spun medicii

Suptul degetului este un lucru normal la copii sau la sugari spun medicii. Este un instinct natural care apare încă [...]