Dieta militară: ce ai voie să mănânci pentru a slăbi 5 kg în 7 zile

dietă
Imagine de Steve Buissinne via Pixabay

Vrei să slăbești rapid pentru un eveniment sau vrei neapărat să scapi de câteva kilograme pentru a arăta mai bine într-o ținută? Dieta militară se pare că este soluția salvatoare pentru tine.

Aceasta promite să te scape de aproximativ 5 kiligrame în numai 7 zile. Acest lucru se întâmplă numai pentru că aceasta are un regim sărac în calorii în primele 3 zile, iar mai apoi se folosește de combinații alimentare care accelerează metabolismul, deci mai multe calorii arse, mai puține kilograme.

Dacă putem spune că este un regim îndrăgit de mulți pentru că nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru a-l urma, partea mai puțin bună este faptul că imediat ce vei reveni la regimul alimentar obișnuit este posibil să recâștigi kilogramele pierdute, ba chiar și extra dacă nu ai grijă.

Care sunt principiile alimentare ale dietei militare

  • Dieta militară are un regim strict în primele 3 zile, iar în restul de 4 nu trebuie să consumi mai mult de 1 500 de calorii pe zi.
  • În primele 3 zile trebuie să ţii o dietă restrictivă din punct de vedere caloric (între 1.100 şi 1.400 de calorii), fără gustări între mese, iar în următoarele 4 zile poţi diversifica dieta, cu condiţia să nu depăşeşti 1.500 de calorii zilnic.

Exemplu de meniu în primele 3 zile

ZIUA 1 – 1.400 de calorii

Micul dejun:

O felie de pâine prăjită cu 2 linguri de unt de arahide (sau unt de migdale)
O jumătate de grepfrut
O cană de cafea sau ceai verde, opţional (neîndulcite)

Prânz:

O felie de pâine prăjită
O conservă de ton
O cană de cafea sau de ceai verde, opţional (neîndulcite)

Cină:

85 de grame de carne la grătar (pui, vită, porc) cu garnitură de fasole verde (100 de grame)
Un măr mic
O jumătate de banană
O ceaşcă de îngheţată de vanilie fără zahăr

ZIUA 2 – 1.200 de calorii

Micul dejun:

O felie de pâine prăjită
Un ou fiert tare
O jumătate de banană
O cană de cafea sau de ceai verde, opţional (neîndulcite)

Prânz:

Un ou fiert tare
100 de grame de brânză cottage
5 crackerşi săraţi
O cană de cafea sau de ceai verde, opţional (neîndulcite)

Cină:

2 cremwurşti (fără pâine)
50 de grame de morcovi cruzi
70 de grame de broccoli fiert, preparat la steamer sau la cuptor
O jumătate de banană
O jumătate de cană de îngheţată de vanilie fără zahăr

ZIUA 3 – 1.100 de calorii

Micul dejun:

O bucăţică de brânză cheddar
5 crackerşi săraţi
Un măr mic
O cană de cafea sau de ceai verde, opţional (neîndulcite)

Prânz:

O felie de pâine prăjită
Un ou (ochi, jumări, fiert)
O cană de cafea sau de ceai verde, opţional (neîndulcite)

Cină:

O conservă de ton
O jumătate de banană
O ceaşcă de îngheţată de vanilie fără zahăr

  • Poți consuma cafea sau ceai în orice cantitate, singura condiție este să nu folosești zahăr sau lapte.
  • Este complet interzis să consumi în aceste 3 zile lapte, sucuri din fructe, dulciuri, alte fructe decât cele menționate mai sus, sau îndulcitori artificiali. Stevia este permisă.
  • În următoarele 4 zile poți consuma tot ceea ce îți dorești, poți avea gustări între mese, nu ai restricții în privința grupelor de alimente, singura condiție esențială este să nu consumi mai mult de 1 500 de calorii pe zi.

Este sau nu eficientă această dietă?

Deși se spune despre ea că este alcătuită de nutriționiști care se ocupă de regimul alimentar al militarilor americani care vor să își reintre rapid în formă, nu există studii care să dovedească acest lucru.

Cert este că numărul de calorii permis în dietă te va ajuta cu siguranță să slăbești.

Nu există dovezi nicui în ceea ce privește grupele alimentare despre care se spune că ar accelera metabolismul. Iată ce spun specialiștii despre această dietă: „Teoretic, urmând acest regim alimentar pe perioada recomandată, este foarte posibilă scăderea în greutate, dar nu se elimină grăsimea, ci în mare parte apa din ţesuturi, ca urmare a restricţiei calorice. În consecinţă, revenirea la regimul alimentar obişnuit poate readuce kilogramele pierdute mult mai rapid, plus refacerea stocurilor de apă. Deci e posibil ca greutatea să fie şi mai mare la scurt timp după revenirea la regimul normal„.

Trebuie să ai în vedere și faptul că este posibuil să nu slăbești numărul de kilograme promise pentru că așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, organismul fiecăruia dintre noi reacționează diferit.

Dacă vrei să slăbeşti sănătos şi să nu te înfometezi în acelaşi timp, îţi recomandăm să citești articolul de mai jos:

Dacă te hotărăști să apelezi la această dietă, poți slăbi destul de mult rapid, nu trebuie să stai prea mult în bucătărie pentru prepararea meniului, dar ai grijă pentru că rezultatele nu se mențin pe termen lung, există risc mare de carențe nutriționale, risc de înfometare și de dezechilibru metabolic din cauza restricțiilor calorice.

Timp liber

Trendurile pentru nunțile din 2022! Ce rochii, make-up, hair-styling, flori, decoruri și elemente de organizare se poartă?

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi și echipa sa de hair și make-up și wedding planner-ul [...]

Timp liber

planete

Horoscopul banilor în anul 2020. Zodiile care se îmbogățesc

Potrivit astrelor anul 2020 are numai vești bune. Trei nativi din zodiac se vor îmbogăți peste măsură. Din punct de [...]

Afectiuni

caderea parului

Alopecia androgenetică. De ce apare căderea părului?

Alopecia androgenetică este o formă comună de cădere a părului atât la bărbați, cât și la femei. La bărbați, această [...]