Ce spun mâinile despre sănătatea ta. De ce nu trebuie să ignori aceste semne

mâini
Imagine de Free-Photos via Pixabay

Mâinile sunt considerate de medici un indicator al stării de sănătate a corpului. Aceștia se uitau în trecut la mâinile pacienților și căutau indicii legate de starea de sănătate a pacienților înainte de a le pune un diagnostic.

Fii atent la mâini și vei descoperi mai devreme semnele bolilor care îți pot pune în pericol sănătatea, dacă nu le depistezi și tratezi la timp.

Iată indicii importante pe care mâinile le spun despre starea ta de sănătate:

  • Parkinson. Dacă ai început să scrii cu litere mici și înghesuite, atunci cel mai bine este să consulți un medic cât mai repede. Micrografie se numește și poate fi cauzată de tulburări de vedere sau de pierderea dexterității degetelor. Tremuratul mâinilor este un alt semn al Parkinsonului, mai ales dacă mâinile îți tremură atât în mișcare, cât și în repaos.
  • Boli renale. Unghiile sunt cele care indică starea de sănătate a rinichilor. Dungi verticale pe unghii, unghiile concave, unghiile cu pete albe sau cu jumătatea de jos albă pot indicate semne ale lipsei de fier, care se asociază de obicei cu boli ale rinichilor.
  • Boli cardiace. Dacă vârfurile degetelor încep să se îngroașe, trebuie neapărat să consulți un medic. Acest prim semn poate să indice o boală cardiacă, o boală hepatică sau o mulțime de alte afecțiuni.

Consumul zilnic de banane este recomandat dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, potrivit rezultatelor unui nou studiu

  • Boli hepatice. Palme roșii și pătate sunt adesea un indicator al unei afecțiuni hepatice. Chiar dacă palmele roșiatice, eritemul palmar, pot fi ceva ereditar, cel mai bine este să ceri sfatul unui medic specialist.
  • Hipotiroidism. Consultă un medic dacă degetele se umflă și te dor pentru o perioadă mai lungă de timp. Tunelul carpian care este un pasaj îngust la încheietura mâinii, de aproximativ un centimetru lăţime, poate fi și el un prim semn al unei afecțiuni tiroidiene. Când tiroida nu este activă, nu produce destui hormoni care să îți regleze metabolismul și să ajute la buna funcționare a organismului tău. Astfel, reții apa. Asta se întâmplă în primul rând la degete, se umflă și îți este greu să le îndoi.
  • Cianoza. Dacă ai mereu unghiile albastre, atunci este un motiv de îngrijorare și trebuie neapărat să consulți un medic. Cianoza este lipsa de oxigen din sânge, care se manifestă printre altele și prin degete albastre. Cianoza nu este o boala în sine, ci indică anumite probleme de sănătate precum astmul, pneumonia sau o boală cronică.

Citește și: VIDEO. Cum se asigură distanțarea socială în metroul parizian? Ce idee au avut francezii

Noutati

raport unicef hiv

UNICEF: 110.000 de copii au murit din cauza SIDA anul trecut

UNICEF trage un semnal de alarmă cu privire la întreruperea furnizării de servicii pentru pacienții cu HIV într-o treime din [...]

Alimente

popcorn

Popcornul: este sau nu sănătos?

Popcornul reprezintă una dintre cele mai bune gustări atât când mergi la cinematograf, cât și când urmărești filme acasă, întins [...]

Nutritie si sport

concentrare

Ai probleme de concentrare? Vezi care sunt cele mai bune remedii

Dificultățile de concentrare pot apărea la orice vârstă. Fie că ți se pare greu să duci la capăt o activitate [...]