De ce iei în greutate la menopauză. Metode de prevenție a kilogramelor în plus

O femeie care este balonată
Creșterea în greutate la menopauză este frecventă. Dar, din fericire, există metode prin care poți să-i minimizezi efectele / Shutterstock

Multe femei se îngrașă pe măsură ce îmbătrânesc, dar kilogramele în plus nu sunt inevitabile. Pentru a preveni creșterea în greutate, pe măsură ce înaintezi în vârstă specialiștii recomandă să crești nivelul de activitate și să optezi pentru o dietă sănătoasă. Află de ce iei în greutate la menopauză, ca să apelezi la cele mai portivite strategii pentru tine.

Pe măsură ce timpul își pune amprenta asupra lor, femeile pot observa că menținerea greutății devine mai dificilă. Este ceva normal ca creșterea în greutate să înceapă cu câțiva ani înainte de menopauză, în perioada cunoscută sub numele de perimenopauză. Creșterea în greutate continuă adesea cu o rată de aproximativ 1,5 kilograme în fiecare an, pe măsură ce o femeie trece de 50 de ani.

De ce iei în greutate la menopauză

Creșterea în greutate la menopauză este frecventă. Dar, din fericire, există metode prin care poți să-i minimizezi efectele. Acordă mai multă atenție obiceiurilor alimentare și menține un stil de viață activ.

Modificările hormonale date de menopauză pot duce la modificări vizibile ale abdomenului, mai degrabă decât în zona șoldurilor și coapselor. Dar schimbările hormonale nu sunt singurele care provoacă creșterea în greutate. Această tendință de acumulare a kilogramelor este de obicei legat de îmbătrânire, precum și de stilul de viață și de factori genetici.

De exemplu, masa musculară scade de obicei odată cu vârsta, în timp ce grăsimea crește. Pierderea masei musculare încetinește metobolismul. Acest proces poate face mai dificilă menținerea unei greutăți sănătoase. Dacă continui să mănânci așa cum ai făcut-o când aveai 20 de ani și crești nivelul de activitate fizică, probabil că te vei confrunta cu acumularea kilogramelor.

Factorii genetici ar putea juca, de asemenea, un rol în creșterea în greutate în preajma menopauzei. Dacă familia apropiată s-a confruntat mereu cu acumularea de grăsime viscerală, probabil că nici tu nu vei scăpa. Dacă ai însă informațiile de care ai nevoie și iei măsuri la timp, atunci poți salva situația.

Alți factori, cum ar fi o dietă care nu este sănătoasă și somnul insuficient, ar putea contribui la creșterea în greutate la menopauză. Când oamenii nu dorm suficient, au tendința de a consuma alimente cu mai multe calorii.

Care sunt efectele secundare ale creșterii în greutate

Creșterea în greutate poate avea efecte grave asupra sănătății tale. Greutatea suplimentară, în special în jurul abdomenului crește riscul de a te confrunta cu probleme de sănătate precum probleme de respirație, boli ale inimii și ale vaselor de sânge, diabet de tip 2.
Greutatea suplimentară crește, de asemenea, riscul de apariție a unor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân sau de colon.

Cum poți preveni creșterea în greutate la menopauză

Nu există o formulă magică pentru a preveni creșterea în greutate la menopauză. Dar respectarea elementelor de bază privind controlul greutății poate ajuta.

Fă mai multe activități fizice

Activitatea fizică, inclusiv exercițiile aerobice și antrenamentul de forță, te pot ajuta să pierzi kilogramele în plus și să ai o greutate sănătoasă. Pe măsură ce câștigi mușchi, corpul tău arde mai bine caloriile, ceea ce te poate ajuta să-ți controlezi greutatea.

Ai grijă de tine

Activitățile pe care le faci cu plăcere te pot ajuta să crești nivelul de exerciții fără să-ți dai seama. Poți profita de activități precum grădinăritul, yoga sau alte hobby-uri.

De asemenea, dacă ajungi să te miști mai mult poți ajunge să dormi și mai bine, deci merită efortul. Pierzi în greutate, dar te și odihnești mai bine.

Mănâncă mai puțin

Pentru a-ți menține greutatea, s-ar putea să fie nevoie să scazi numărul de calorii cu 200 după 50 de ani, deci mai puțin decât consumai în perioada de 30 sau 40 de ani. Pentru a obține minimizarea fără efort a acestui număr, fii mai atentă la ce mănânci și ce bei. Consumă mai multe fructe, legume și cereale integrale, cu un conținut mai mare de fibre.

Legumele, nucile, soia, peștele și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt alegeri bune. Mănâncă carne în cantități limitate. Mănâncă pește și fructe de mare în loc de carne roșie.

Dieta si nutritie

Anca Alungulesei: ”O persoană obeză NU este vinovată pentru kilogramele în plus!”

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea metodei integrative de slăbit denumite Psiho-Dieta, apasă butonul roșu de ”Panică!”, dar și [...]

Timp liber

10 băuturi de vară pe care să le încerci

Băuturile de vară sunt ideale pentru a te răcori și a te bucura de zilele călduroase. Iată 10 băuturi de [...]

Travel

grecia

Destinația care primește nota 10 în anul 2020. Este insula de top a Europei

Insula Paros din Grecia a fost numită cea mai bună din Europa, în 2020, în cadrul Travel + Leisure’s World’s [...]