5 alimente pe care trebuie sa le introduci în mesele tale după 40 de ani

food
Photo by Ella Olsson from Pexels

Pe măsură ce îmbătrânim, organele noastre vitale încep să piardă o parte din funcții. Și astfel, pe măsură ce îmbătrânim, devenim mai predispuși la diverse boli cauzate de stilul de viață – precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare, hipertensiune arterială și probleme cu colesterolul.

Pentru a sta departe de cabinetul medicului, a duce o viață cât mai sănătoasă și pentru a ne proteja organismul de aceste boli, trebuie să ne modificăm stilul de viață. Anumite alimente abundă în substanțe nutritive puternice care pot ajuta la prevenirea acestor boli. Iată care sunt cinci astfel de produse alimentare pe care le puteți adăuga în mesele dumneavoastră pentru a sta departe de aceste afecțiuni:

  • Migdale. Un studiu a arătat că atunci când consumăm constant migdale, nivelul de zahăr din sânge scade, ceea ce înseamnă o protecție împotriva bolilor cardiovasculare și a diabetului.
  • Boabele de soia. Boabele de soia conțin compuși biologici activi precum: saponine, lecitina, acizi fenolici, fitosteroli, acizi grași omega sau izoflavone. Aceștia din urmă ajută la scăderea colesterolului, la creșterea densității osoase și la îmbunătățirea fertilității masculine.
  • Roșii. Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen antioxidant. Acestea pot proteja împotriva formării și răspândirii celulelor canceroase și protejează arterele de ateroscleroza. Sucul de roșii poate proteja, de asemenea, împotriva cancerului de prostată, plămâni și stomac, dar și împotriva bolilor de inimă.
  • Pește. Peștele este o sursă bogată de acizi grași omega 3, care pot preveni bolile de inimă, vă pot stimula memoria, reduce daunele cauzate de fumat și ajută la repararea celulelor.
  • Ovăz. Ovăzul conține beta-glucan, o fibră care ajută la scăderea nivelului de LDL. Studiile sugerează că a consuma chiar 3g de ovăz pe zi poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol cu cinci până la zece la sută.
terci de ovăz
Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Terci de ovăz: rețetă. Uite cum poți pregăti cel mai bun terci în 5 minute

Cu doar cinci ingrediente simple puteți face cea mai delicioasă rețetă de terci de ovăz. Rețeta poate fi făcută și cu alte arome, iar în ea pot fi adăugate alte ingrediente (preferate) pentru a o face și mai delicioasă. Această rețetă este fără zahăr și fără gluten.

Ingrediente:

  • 1 cană de ovăz
  • 2 căni lapte de migdale neîndulcit
  • 1 banană medie, piure
  • ½ linguriță extract de vanilie
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit sare

Mod de preparare:

  • Combinați toate ingredientele într-o cratiță mică și puneți la foc mediu, după care creșteți temperatura până aduceți amestecul la punctul de fierbere. După care, micșorați focul la mediu/mic și amestecați continuu timp de 3-5 minute până când ovăzul se gătește și amestecul se îngroașă.
  • Odată ce terciul de ovăz are consistența dorită, luați-l de pe foc și serviți-l imediat.

Valori nutritive (o porție – ½ din cantitatea gătită): calorii – 238, zahăr – 9, grăsime – 6, carbohidrați – 43, fibre – 7, proteine – 7.

Noutati

work from home

Studiu: românii au nevoie să-și îmbunătățească relațiile sociale

2 din 3 români consideră că au nevoie să-și îmbunătățească relațiile sociale în contextul pandemiei. Studiu Reveal Marketing Research: Percepția [...]

Afectiuni

stetoscop

Care e diferența dintre atacul de cord și stopul cardiac. Dr. Oana Simion, medic cardiolog, ne explică.

De multe ori, oamenii nu-și pot da seama care este diferența dintre atacul de cord și stopul cardiac. Dr. Oana [...]

Lifestyle

vopsirea parului

Vrei să scapi de firele de păr alb sau părul crescut la rădăcini? Uite ce poți face singură ACASĂ

Viața socială este acum redusă la minim. Ceea ce nu se poate spune despre părul vopsit, cu acea linie albă [...]