Postul intermitent sau fastigul este benefic și pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății metabolice și chiar pentru a prelungi durata de viață. Specialiștii recomandă ca în perioada acestei diete, între perioadele de mâncare și post, să faceți cât mai multă mișcare în aer liber: plimbări lungi, alergări ușoare sau mers pe bicicletă. Vedetele tin post pentru a fi mereu in forma de zile mari. Fie ca vorbim de aparitii televizate sau covorul rosu.
Postul intermitent este o practică care devine din ce în ce mai populară pentru cei care vor să slăbească. Cel mai bun lucru legat de postul intermitent, spre deosebire de alte diete de slăbit, este că nu vă restricționează alegerile sau aportul alimentar. Tot ce contează la acest stil de viață este când mănânci.
Unele studii au arătat că postul intermitent (intermittent fasting) este un mod sigur de a pierde în greutate, dar și de a topi grăsimea de pe burtă. Fastingul ajută oamenii să mănânce mai puține calorii, dar și să optimizeze unii hormoni care controlează greutatea corpului.
Postul intermitent sau intermittent fasting este o dietă care se concentrează pe limitarea meselor și gustărilor într-un interval specific de timp. Există mai multe tipuri sau metode de post intermitent. De exemplu, postul intermitent 16/8 implică post în fiecare zi, timp de 14 până la 16 ore, și restricționarea consumului alimentar într-un interval de 8-10 ore. În această ”fereastră alimentară”, puteți avea 2, 3 sau mai multe mese. Apa, cafeaua și alte băuturi nealcoolice sunt permise în timpul postului pentru a reduce senzația de foame. Alte tipuri de fasting – 5:2 (post intermitent timp de 2 zile pe săptămână), postul de 24 de ore – o dată sau de două ori pe săptămână sau post alternativ (postim în timpul zilei și mâncăm o masă copioasă noaptea).
Postul intermitent ajută la stimularea pierderii în greutate prin mai multe mecanisme: