Cele mai bune ceaiuri pentru acnee. Cum te pot ajuta să ameliorezi simptomele

O femeie care se confruntă cu acnee pe față
Indiferent de tipul de ceai pe care îl alegi din cele de mai sus, fii sigură că pielea ta îți va mulțumi pentru asta / Pixabay

Sigur vrei și tu un ten fără imperfecțiuni. Dacă de obicei acneea dispare după perioada adolescenței, sunt persoane care se pot confunta cu ea și la vârsta adultă. Includerea ceaiului în dieta zilnică este un prim pas pentru a începe ameliorarea simptomelor acestei afecțiuni. Ceaiul este plin de antioxidanți care anihilează radicalii liberi din organism și susțin sănătatea pielii. Află care sunt cele mai bune ceaiuri pentru acnee.

În mare e important de spus că radicalii liberi accelerează îmbătrânirea pielii. Din fericire, radicalii liberi au și un antidot, antioxidanții. Adăugarea de alimente și băuturi bogate în antioxidanți, cum ar fi ceaiul, în dieta ta poate ajuta la reducerea radicalilor liberi și a efectelor nocive ale acestora.

Cele mai bune ceaiuri pentru acnee

Cu toate acestea, e important tipul de ceai pe care alegi să-l consumi. În timp ce unele ceaiuri sunt bune pentru pielea cu exces de sebum, ele nu pot calma și pielea iritată. Cu toate acestea, sigur vei găsi și tu un ceai care să se potrivească cu nevoile pielii tale.

Ai mai jos o listă cu patru ceaiuri delicioase pentru sănătatea pielii tale.

Ceai de fructe de pădure

Fructele de pădure sunt considerate un superaliment și sunt pline de vitamina C și antioxidanți. S-a demonstrat că această băutură fructată are atât proprietăți anticancerigene, cât și antimicrobiene. În plus, frunzele de ceai de mure au fost folosite chiar și pentru a trata afecțiuni ale pielii precum psoriazisul și ulcerațiile.

Ceai alb

Acest ceai delicat este de cele mai multe ori subestimat, dar are putere mare împotriva semnelor de îmbătrânire. Cercetările au descoperit că ceaiul alb poate reduce inflamația și poate ajuta la prevenirea sau la minimizarea ridurilor. Același studiu a dezvăluit că consumul de ceai alb a ajutat la stoparea descompunerii atât a elastinei, cât și a colagenului din piele. Aceste două componente ajută la aspectul plăcut al pielii. Produsele de frumusețe care conțin extract de ceai alb pot ajuta, de asemenea, la reducerea daunelor pe care stresul oxidativ le provoacă pielii tale.

Ceai de mușețel

Mușețelul a fost folosit de zeci de ani pentru a trata insomnia și probleme de somn. De asemenea, el este considerat un sedativ ușor pentru a calma nervii și anxietatea. Produsele topice de îngrijire a pielii făcute cu mușețel pot ajuta la tratarea eczemelor ușoare, iar când vine sezonul de răceală și gripă, consumul de ceai de mușețel poate stimula sistemul imunitar.

Ceai verde

Unul dintre principalele motive pentru care specialiștii din domeniul sănătății recomandă să bei mai mult ceai verde se datorează nivelului ridicat de antioxidanți din compoziția sa. Pe lângă aroma sa gustoasă, acest tip de ceai oferă și beneficii antiinflamatorii și anticancerigene.

Ceaiul este ușor de inclus în dieta zilnică. El poate fi consumat atât rece, cât și cald, ceea ce îl recomandă pentru toate anotimpurile. Indiferent de tipul de ceai pe care îl alegi din cele de mai sus, fii sigură că pielea ta îți va mulțumi pentru asta.

Noutati

Neti Sandu

Neti Sandu confirmată cu noul coronavirus: ”Mă simt relativ bine!”

Neti Sandu a fost confirmată cu noul coronavirus. Prezentatoarea TV se află în acest moment acasă, în izolare, într-o stare [...]

Sanatate

Un bărbat care stă pe jos cu dureri

Cum poți ameliora simptomele reumatismului toamna

Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, schimbările climatice pot aduce schimbări în organism. Și pentru că suntem diferiți, unii oameni [...]

Noutati

medic

Cardul de sănătate, din nou obligatoriu de la 1 iulie

Cardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu data de 1 iulie. Acesta este din nou cu caracter obligatoriu, cu excepţia [...]