Îți place mămăliga? Iată câteva sfaturi care te ajută să o faci ca la carte

mamaliga
Imagine de Bernadette Wurzinger via Pixabay

Mulți spun că mămăliga este un preparat simplu, ușor de făcut, care nu necesită prea multă atenție și îndemânare.

Chiar dacă este unul dintre cele mai populare preparate, nu este deloc sinplu să obții o mămăligă gustoasă. Are și ea secretele ei și este indicat să le respecți dacă vrei să faci ceva comestibil.

Se pare că trebuie să ții cont de mulți factori dacă vrei să faci o mămăligă perfectă. Nu numai mălaiul este succesul. Trebuie să ai în vedere și timpul de fierbere, cantitatea de sare, sar și vasul în care vrei să o prepari.

Pentru a obține un preparat delicios, există câteva reguli de bază:

  1. Un prim pas este să alegi mălaiul. Se pare că cel mai bun mălai este cel din porumb integral, măcinat la moară. Este de asemenea important să adaugi și puțin unt pentru o textură de neegalat.
  2. Mămăliga are nevoie de timp ca să fie fiartă cum trebuie. Chiar dcaă acum există pe rafturile magazinelor tipuri de mălai care promit că se fierbe în numai 3 minute, gustul mălaiului de la moară nu se poate reproduce atât de ușor, iar acesta necesită timp îndelungat de fierbere. Primul pas este să pui apa și sarea la fiert, iar abia atunci când apa atinge punctul de fierbere, poți adăuga mălaiul. Trebuie să mesteci încet, cu ajutorul unui tel.
  3. Respectă mereu proporțiile dintre ingrediente. 4 litri de apă la 1 kg de mălai. Ca idee, din 500 de grame de făină poți obține 4 porții de mămăligă.
  4. Cantitatea de sare este și ea extrem de importantă. Ai grijă să nu fie nici prea sărată, nici prea dulce. Ține cont și de faptul că adesea mămăliga este combinată cu brânză.
  5. Vasul, dar și materialul din care acesta este alcătuit sunt foarte importante pentru a obține o mămăligă bună. Ai nevoie de un recipient în care căldura să se distribuie în mod uniform, deci cel mai bine este să fie din cupru sau aluminiu.

Beneficii

Mămăligă făcută acasă, cu apă și sare, în niciun caz cu unt sau ulei, are 73 de calorii/ porție, în condițiile în care o porție are ½ cană de mămăligă. Această porție conține și 16 grame de corbohidrati, dar și 1,5 grame de fibre. La capitolul grăsimi, mămăligă are doar 1 gram de grăsimi/ porție.

Mămăligă are un conținut bogat de vitamine și minerale precum vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu și zinc.

Pentru că suntem în plin sezon al virozelor, iată recomandarea noastră pentru întărirea imunității:

Timp liber

Astrologie

Cum arată HOROSCOPUL în 2020! Iubire, bani și carieră

Horoscopul 2020 arată faptul că este un an extraordinar de benefic pentru toate semnele zodiacale. Astrologii prezic o serie de [...]

Interventii si terapii

Tratamente estetice personalizate pentru potențarea rezultatelor anti-aging

În medicina estetică modernă, eficiența tratamentelor nu mai ține doar de un singur produs sau procedură, ci de modul în [...]

Lifestyle

zodii

Animalul care îți descrie cel mai bine personalitatea, în funcție de zodie

Fiecare dintre noi are un animal care îi reprezintă personalitatea. Tu știi care este al tău? BERBEC – PISICA Cei [...]