Te ajută sau nu coaja de banane la slăbit? Iată explicația

banane
Imagine de Steve Buissinne via Pixabay

Bananele se numără printre cele mai populare alimente. Acestea sunt adesea incluse în dieta zilnică mai ales dacă vorbim despre preparate la micul dejun sau gustări.

Conțin 12% din doza zilnică recomandată de potasiu și 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C și B6, iar o singură porție poate conține chiar și 3 grame de fibre. Specialiștii susțin însă că dacă vrei să beneficiezi în întregime de proprietățile nutritive ale bananelor, atunci trebuie să consumi și coaja.

Susie Burrell este un nutriționist din Australia care a creat mare vâlvă atunci când a scris pe blogul personal că vei creşte semnificativ conţinutul de fibre, cu cel puţin 10% dacă mănânci și coaja de la banane.

Vei consuma cu 20% mai multă vitamina B6 şi vitamina C şi vei creşte şi conţinutul de potasiu şi magneziu” a mai adăugat ea.

Nutriționistul mai spune că nu trebuie să te apuci să consumi coaja de banană ca pe guma de mestecat. Deși nu există studii care să dovedească ceea ce spune ea, Susie Burrel susține că dacă gătești coaja de banană, nutrienții sunt mai ușor absorbiți. Tot nutriționistul australian mai susține că și culoarea cojii contează foarte mult: dacă aceasta este verde și o consumi, atunci vei avea parte de un somn de calitate pentru că ea conține triptofan, un aminoacid cu rol antidepresiv și de promovare a somnului. O banană cu coajă galbenă va conține însă o cantitate mai mare de antioxidanți.

Deși de-a lungul timpului au fost demonstrate beneficiile consumului de banane asupra organismului, nu s-a dovedit încă eficacitatea cojilor în procesul de slăbire.

Nu a demonstrat nimeni până acum sub ce formă poți consuma coaja de banană, în ce cantitate sau la ce trebuie să fii atent când cumperi aceste fructe pentru a obține un rezultat mai bun.

Dacă tu vrei să consumi coaja de la banane ca să eviți sub orice formă risipa alimentară, atunci nu te împiedică nimeni să nu o faci, dar trebuie să o cureți temeinic înainte de a o mânca pentru că coaja este de fapt un înveliș protector pentru fruct, deci o apără de bacterii și pesticide.

Consumul zilnic de banane este recomandat dacă vrei să ai o inimă sănătoasă.

newsletter

Lifestyle

crema de soare

Ce faci cu crema de protecție solară de anul trecut? Ce spun specialiștii despre refolosirea ei

Aproape niciodată nu se termină crema de protecție solară atunci când se încheie și sezonul estival. Mereu rămâne și de [...]

Sanatate

Madrid

PREMIERĂ! Țara în care nu s-a înregistrat niciun deces de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Dacă până acum autoritățile din fiecare țară erau extrem de temătoare cu privire la situația răspândirii noului tip de virus, [...]

Timp liber

marie kondo

Cine este Marie Kondo și ce metodă a facut-o celebră peste noapte

Marie Kondo este o femeie de origine japoneză care a scris o carte, are un show difuzat de Netflix și [...]