Există alimente de bază pe care trebuie să le incluzi frecvent în meniul tău pentru a avea o imunitate bună. Chiar dacă nu consumi de obicei carne sau lactate, printre alimentele care stimulează imunitatea vei găsi cu siguranță ceva care să îți placă și să îți ajuți astfel sistemul imunitar.
Lămâia și kiwi nu trebuie să îți lipsească din coșul zilnic. Bogate în vitamina C și în multe alte substanțe benefice organismului, aceste fructe îți oferă garanția că îți vor crește imunitatea.
Lămâia și kiwi se pot consuma atât proaspete, însă la fel de ușor pot fi și preparate. Este ideal să bei limonadă îndulcită cu miere dimineața, la fel cum un smoothie de kiwi savurat seara te ajută să ai o digestie mai ușoară.
Usturoiul este denumit adesea „antibiotic natural” datorită proprietăților miraculoase pe care le are asupra sănătății, prin stimularea imunității. Bogat în vitamine și minerale, usturoiul reglează natural tensiunea arterială și elimină microbii din organism.
Usturoiul poate fi consumat direct, verde sau uscat, dar și sub formă de mujdei. Usturoiul este folosit drept condiment de bază la multe preparate extrem de gustoase, printre care fripturi la grătar sau la cuptor, deliciosul ostropel, dar și tradiționala ciorbă de burtă.
Ele sunt bogate în betacaroten și antioxidanți, substanțe care îți stimulează imunitatea.
Foarte ușor de consumat în formă proaspătă, aceste legume pot fi integrate ușor în multe salate proaspete. De asemenea, morcovul și ardeiul gras sunt ingredientele ideale în aproape orice mâncare gătită, de la tocăniță la ciorbe și garnituri preparate la cuptorul clasic sau la cel cu aburi. Și sucurile de morcov sunt recomandate de specialiști pentru imunitate, mai ales dacă sunteți adeptul sucurilor din vegetale.
Lactatele fermentate, precum, iaurtul, sana și laptele bătut, joacă un rol extrem de important în dezvoltarea și menținerea sistemului imunitar. Fermenții aflați în lactate „antrenează” sistemul imunitar pentru un răspuns mai rapid atunci când diverse bacterii și viruși pătrund în organism. Iaurtul este delicios ca desert dacă este amestecat cu fructe, dar poate fi consumat și ca „garnitură” pentru un sandviș delicios.
Oul, indiferent că este de găină, de prepeliță, de rață sau de prepeliță, este esențial pentru o imunitate puternică. Oul asigură organismului proteină, vitamine și minerale. Specialiștii în nutriție recomandă oul ca aliment de bază pentru că stimulează imunitatea și ajută la întreținerea sănătății creierului, a funcțiilor sexuale masculine, precum și la buna funcționare a memoriei. Ouăle se pot consuma fierte (tari sau moi), sub formă de ochiuri românești (dietetice, fierte în apă) sau clasice (prăjite în ulei). Oul este și produs de bază pentru maioneză, paste și diverse prăjituri, astfel că îl consumăm aproape zilnic. Totuși, consumă ouă cu moderație dacă ai alergie la acest aliment.
Mai multe alimente care-ți cresc imunitatea le descoperi pe constantips.ro