Ciocolata care nu îngrașă, de post. Vezi cum a fost introdusă în Psiho-Dieta Ancăi Alungulesei

ciocolata
Photo by Susanne Jutzeler from Pexels

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, metoda integrativă de slăbit cu rezultate pe viață, a elaborat o rețetă de ciocolată de casă delicioasă și sănătoasă care nu îngrașă, este de post și poate fi consumată cu satisfacție și fără temeri atât de adulți, cât și de copii.

”Ciocolata mea conține 2 surse principale de grăsimi sănătoase (unt de cacao și ulei de cocos), o sursă bogată de magneziu (pudra de cacao), scorțișoară (condiment care ajută la normalizarea glicemiei și la reducea poftei de dulce) și un îndulcitor natural care se găsește în natură, adică în unele fructe și legume – erititol. La o cantitate de 20 de grame de ciocolată de post care nu îngrașă avem un număr de kcalorii sub 100, iar cantitatea de carbohidrați este minimă.”, dezvăluie Anca Alungulesei care a și realizat o variantă video a rețetei pentru a putea fi mai ușor de făcut în casă de către oricine, în doar câteva minute.

Beneficiile ciocolatei din Psiho Dieta!

Beneficiile ciocolatei create de Anca Alungulesei în demersul său de a ghida oamenii să ajungă la greutatea ideală prin Psiho-Dietă sunt atât fizice, cât și mentale: ”Acest tip de ciocolată reduce foarte mult stresul provocat de gândul “sunt la dietă”. Minții noastre nu-i plac restricțiile și lipsurile, minții noatre îi place abundența. Așadar, mesajul pe care persoana îl va transmite minții subconștiente atunci când se află la psiho-dietă este urmatorul: “pot consuma ciocolată – adică ceva ce îmi place foarte mult – deci sunt în siguranță, este în regulă ceea ce fac” – și atunci mintea o sprijină în loc să o saboteze așa cum se întamplă cu dietele alimentare. Restul beneficiilor decurg tocmai din ingredientele care stau la baza acestei ciocolate: aport crescut de minerale, în special de magneziu, aport crescut de grăsimi sănătoase, bogate în Omega 3, grăsimi esențiale când vine vorba despre sănătatea creierului nostru pe termen lung, infuzie scăzută de carbohidrați ceea ce conduce la scăderea nivelului prestabilit al glucozei din sânge.”, explică Anca Alungulesei care a creat pentru adepții Psiho-Dietei și o rețetă de pâine care nu îngrașă a cărei rețetă se regăsește pe canalul ei de YouTube alături de alte sugestii sănătoase.

80% dintre persoanele care nu pot slăbi au pofte necontrolate de dulciuri

80% dintre persoanele care au dificulatea de a slăbi sau de a se menține la o anumită greutate au pofte necontrolate de dulciuri și, de cele mai multe ori, chiar o dependență de zahăr. Terapeutul în nutriție Anca Alungulesei pornește de la premisa că oamenii nu trebuie să-și pună poftele în cui, ci doar să mute cuiul mai jos, ca acesta să pară accesibil: ”Pentru persoanele care nu pot face față lipsei de dulce, am creat o strategie personalizată în care fac anumite ajustări ale dietei, astfel încât, într-un anumit moment al zilei să poată consuma 20 de grame de ciocolată. Însă, în parelel, îi învăț cum să identifice pofta si ce tehnică să adopte astfel încât pas cu pas să o dizolve.”, explică terapeutul în nutriție Anca Alungulesei care avertizează că orice schimbare cu privire la dietă trebuie făcută cu ajutorul unui terapeut potrivit și cu o strategie foarte documentată, personalizată și țintită pe sănătate.

Noutati

lumen

Zece invenții medicale primesc sprijin pentru lansarea rapidă pe piață

EIT Health a anunțat câștigătorii Headstart, una dintre competițiile sale emblematice în domeniul sănătății. Zece noi start-up-uri din Europa Centrală, [...]

Interventii si terapii

zambet

Coroanele dentare – un secret pe care, cu siguranță, nu îl știi!

Coroanele dentare au revoluționat estetica dentară, iar în era digitală cerul este limita. Zâmbet alb, zâmbet perfect, zâmbet de Hollywood. [...]

Sanatate

buze

Dr. Gabriel Mazilu: „Doar acidul hialuronic este cea mai sigură și eficientă substanță, în procedurile estetice. Uleiul de silicon poate distruge buzele!”

Mărirea buzelor este cea mai cerută procedură estetică, de la ora actuală, iar medicii au variante pentru o schimbare de [...]