Cât costă și unde poți un test anti-COVID. Ai nevoie de rezultat la Vamă dacă vrei să-ți faci vacanța în Grecia

Grecia
Imagine de Michelle Maria via Pixabay

Tot mai mulți oameni își fac vacanța în Grecia în această vară, dar după ce numărul de infectări a crescut pe insulele elene, autoritățile din Grecia au dispus măsuri mai drastice pentru turiști al intrarea în țara lor.

Noi reglementări au fost decise de autoritățile elene pentru turiștii străini. Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Am decis luarea unor măsuri pentru cetăţenii ţărilor vecine care vin pe cale terestră. Toate persoanele care vor intra, începând de marţi, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui să prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de ajungerea în Grecia„, a spus Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Măsura, decisă într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Trebuie să te testezi de acum înainte dacă vrei să pleci în Grecia și poți face acest lucru numai în sistemul privat. Iar prețul unui test nu e deloc mic.

În București și în țară sunt mai multe clinici care fac teste pentru care fac teste pentru coronavirus. Prețul unui test variază între 280 și 390 de lei. Diferența de preț este dată de faptul că cel de 390 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore.

Există și un test mai ieftin – testul rapid – care costă aproximativ 120 de lei, însă acesta nu va fi valabil atunci când ajungi la intrare în Grecia. Cei care vor să plece acolo trebuie să se grăbească pentru că în această perioadă chiar și clinicile private care fac aceste test sunt destul de aglomerate.

O altă țară care cere turiștilor teste negative pentru coronavirus este Cipru.

Sursă: Digi24

newsletter

Interventii si terapii

riduri

Toxina botulinică. De ce este botoxul un remediu eficient împotriva îmbătrânirii, cum se injectează și ce riscuri poate avea tratamentul?

Știm că perioada izolării a fost greoaie, pentru multe din doamnele și domnișoarele care nu au reușit să mai apeleze [...]

Sanatate

vin

Consumul de alcool crește dezechilibrul psihologic în timpul pandemiei

Peste 200 de boli sunt asociate ca factor de risc pentru consumul excesiv de alcool. Anual, peste 3 milioane de [...]

Sanatate

picioare

Monturile, ce sunt și cum scăpăm de ele

Dacă și tu ai simțit o durere puternică la degetul mare, care nu te-a mai lăsat să calci normal, dacă [...]