Valentine’s Day. Cum a apărut și când a fost sărbătorită prima dată Ziua Îndrăgostiților?

valentine's day
Photo by alleksana from Pexels

Ziua Îndrăgostiților este un prilej bun de a sărbători dragostea în fiecare an. Cuplurile de îndrăgostiți se folosesc de această zi pentru a-și uni destinele sau pentru a-și declara sentimentele. Dar totuși, când și unde s-a sărbătorit pentru prima dată Ziua Îndrăgostiților?

Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day a fost sărbătorită pentru prima dată acum 1.500 de ani și este legată de povestea Sfântului Valentin – un fost preot italian, despre care se spune că ar fi trăit în secolul al treilea. În acele vremuri, împăratul Claudiu al-II-lea ar fi interzis căsătoriile, pe motiv că bărbații care se căsătorsc sunt de fapt niște soldați slabi. Preotul Valentin a ales să nu fie de acord cu împăratul și a continuat să-i căsătorească în secret. Evident că la scurt timp a fost descoperit, împăratul condamndându-l la închisoare și ulterior la moarte. În timp ce era întemnițat, Valentin s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, iar pe 14 februarie, atunci când a fost dus la executare, i-a scris o scrisoare pe care a semnat-o ”de la Valentinul tău”.

Ziua Îndrăgostiților, sărbătorită prima dată acum 1.500 de ani

Ziua Sfântului Valentin a fost sărbătorită prima dată în anul 496. Romanii organizau atunci festivaluri prin care sărbătoreau primăvara. Se spune că printre tot felul de manifestări ale acestei sărbători, tinerii băieți alegeau numele fetelor dintr-o cutie, iar pe perioada acestei sărbători perechile formau cupluri și se căsătoreau. Ulterior, biserica a transformat manifestarea într-o sărbătoare creștină pentru a-l aminti pe Sfântul Valentin.

cuplu
Photo by cottonbro from Pexels

14 februarie – idei de cadouri pentru Valentine’s Day

Dacă în mod normal Ziua Îndrăgostiților gravitează în jurul inimoarelor, trandafirilor, ciocolatei și cinelor în oraș. Uite aici câteva idei de cadouri pe care le poți lua în calcul atunci când vrei să-ți impresionezi jumătatea:

  • Închiriază o limuzină. Dacă sunteți de ceva timp împreună, ați putea reîmprospăta ideea de cină, pe care ați luat-o de atâtea ori și acasă, și la restaurant, cu o limuzină pe care o puteți închiria și care să vă ducă la restaurantul preferat. Până acolo puteți da o tură de oraș și sărbători cu șampanie chiar pe bancheta din spate.
  • Bucătar personal. Angajează un bucătar personal care să vă gătească acasă. O dată pe an îți poți permite această aroganță.
  • Salt cu parașuta. O experiență de neuitat ar putea și un salt cu parașuta pe care să-l faceți împreună.
  • Bilete la concertul preferat. Deși încă nu se organizează concerte, ați putea totuși să vă cumpărați bilete la un concert viitor și să vă bucurați împreună de super distracție.

Noutati

robot mako

Artroplastia șoldului prin resurfațare tip Birmingham: alegerea ideală pentru pacienții activi și sportivi

Cu toții ne dorim să avem parte de o bătrânețe liniștită, în care problemele medicale să ne ocolească și, dacă [...]

People

David Cosma Cristofor

Kartingul, un sport cu multe avantaje în dezvoltarea copiilor

David Cosma Cristofor în vârstă de 11 ani, Campion National Karting Masters 2019, are o poveste demnă de urmărit. Dacă [...]

Psihologie

meditatie

Scapă de anxietate printr-o tehnică de 10 minute testată de științific

O meditație de 10 minute poate ajuta persoanele cu anxietate să își îndeplinească mai bine sarcinile de zi cu zi, [...]