S-au inventat blugii anti-Covid. Cum arată și cum țin virusul la distanță

blugi
Imagine de Free-Photos via Pixabay

Pandemia de coronavirus a ajuns să afecteze fiecare domeniu în parte și, așa cum era de așteptat, nici industria modei nu a făcut excepție. Virusul mortal i-a determinat pe i-a determinat pe creatori să reconsidere rolul pe care îl joacă hainele în viața noastră de zi cu zi.

Editorul Vogue, Laird Borrelli-Persson, a declarat că stilul și funcționalitatea trebuie să facă echipă bună în această perioadă pentru că oamenii sunt din ce în ce mai conștienți de tot ceea ce ating, iar hainele sunt purtătoare de virusuri și bacterii.

Firma textilă elvețiană HeiQ a prezentat o nouă tehnologie, Viroblock, care să facă față epidemiilor actuale și viitoare. Ce presupune acest lucru? Se adaugă o peliculă invizibilă țesăturilor, care ucide 99,9% din SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, la contact.

Totul a pornit de la cercetările care arată că virusul poate trăi pe țesături la temperatura camerei până la două zile. Viroblock este numele tehnologiei inventate de compania menționată mai sus și poate distruge virusul în 30 de minute, iar pelicula sanitară rămâne intactă până la 30 de cicluri de spălare.

HeiQ a început să dezvolte Viroblock în 2013, dar a pus tehnologia pe bară, întrucât a considerat că nu reprezintă o prioritate maximă. La scurt timp după izbucnirea pandemiei, echipa a revizuit Viroblock, a făcut câteva modificări și a început să o promoveze pe piață în martie.

Artistic Denim Mills, liderul pakistanez în producția de denim, prin Warp + Weft, s-a asociat cu HeiQ pentru a crea primii blugi antivirali. Începând cu luna octombrie, fiecare pereche de blugi va fi tratată cu tehnologia Viroblock, care este aplicată în ultima etapă a producției.

Blugii vor arată ca oricare altă pereche obișnuită, doar că vor ține la distanță microbii, bacteriile și virusurile.

Până în acest moment mai există HeiQ Pure, o tehnologie antimicrobiană bazată pe argint, pentru combaterea mirosurilor neplăcute.

De asemenea, compania a lucrat la HeiQ Smart Temp, o tehnologie de termoreglare, care răcește țesătura pe măsură ce temperatura corpului crește; și HeiQ Sun Block, care absoarbe și reflectă razele UVA și UVB.

Alimente

Alimente care-ți strică dinții. Uite ce spune un medic stomatolog

Dinții frumoși și sănătoși se întrețin printr-o igienă orală adecvată, dar și printr-o atenție sporită la ce obiceiuri alimentare avem. [...]

Lifestyle

câine

Este imaginea zilei pe Facebook. Câinele poliţist Şuier arată cum se poartă corect masca de protecţie

Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina de Facebook o imagine cu câinele polițist Șuier. De ce? În contextul pandemiei [...]

Sanatate

mușcătură

Te-a mușcat o insectă? Care are cea mai periculoasă mușcătură

E vară, e soare, iar insectele nu șin cont de faptul că oamenii vor să se relaxeze cât mai mult [...]