E vară, e cald, dat tu dormi tot învelită? Care este motivul pentru care nu poți renunța la cearșaf

soare
Imagine de Pexels via Pixabay

Temperaturile ridicate din timpul verii vin și cu tot soiul de provocări, cum ar fi dormitul. Cine poate să doarmă când în casă sunt peste 35 de grade? Soluții sunt multe, dar ce te faci cu cearșaful de pat? Renunți sau nu la el?

Specialiștii au o explicație și pentru cearșaful pe care îl folosești pe post de pătură chiar și când sunt peste 30 de grade afară. Chiar dacă poate părea ciudat sunt și astfel de persoane.

Ritmul nostru circadian este legat de temperatură, iar o scădere a temperaturii corpului are loc chiar înainte de culcare„, a explicat Ellen Wermter, purtător de cuvânt al Consiliului American pentru Somn Bun.

Temperatura corporală continuă să scadă pe parcursul întregii nopți, iar cearșaful sau o pilotă subțire de vară împiedică organismul să se răcească prea tare și să ne trezească.

Ce te faci însă când afară e caniculă, iar cearșaful pus peste corpul încins nu face decât să crească și mai mult temperatura corpului.

Explicația este una cât se poate de simplă. La fel ca și scăderea temperaturii corpului și învelirea este un indiciu pe care creierul îl percepe ca un prim semn să organismul are nevoie de odihnă: „Este o parte din rutina noastră și, fără ea, creierul simte că îi lipsește ceva. Îi e dificil să se relaxeze„, a spus Wermter.

Am văzut care este explicația, dar ce faci când nu te poți odihni fără cearșaf pe tine?

Fă un duș fierbinte înainte de culcare. „Când corpul este încălzit rapid sub duș, se declanșează procesul de termoreglare naturală”, potrivit neurologului Chelsie Rohrscheib, expert în somn și membru al Institutului australian pentru ciclul somnului.

Cu alte cuvinte, apa de pe piele se evaporă după duș, răcind temperatura corporală și spunându-i creierului că este ora culcarii. Rezultatul? Cearșaful sau pătura se vor transforma mai degrabă într-o oază confortabilă, nu într-un cuptor.

Sugestia specialiștilor este, de asemenea, să renunți la pijamalele groase și să alegi unele subțiri sau să dormi în lenjerie intimă ori complet nud.

Cercetările sugerează, de asemenea, că menținerea picioarelor răcoroase contribuie la scăderea temperaturii generale a corpului, așa că poți acoperi mijlocul și poți lăsa membrele inferioare dezvelite pentru a păstra o stare ridicată de confort.

Timp liber

filme

Scenele de sex din filme, abandonate sau rescrise

Anul acesta se pare că lucrurile obișnuite din viața de zi cu zi vor deveni amintire și acest lucru se [...]

Sanatate

sebastian petruș

A mers să-și salveze propriul copil. Povestea salvatorului SMURD care a cucerit internetul

Sebastian Petruș este numele omului care a impresionat până la lacrimi o țară întreagă după ce povestea sa a fost [...]

Afectiuni

mama si copil

Autismul – oferă-i din timp o șansă copilului tău

Autismul este un cuvânt care îi sperie pe mulți părinți, un cuvânt care mai degrabă a căpătat rolul de etichetă [...]