E vară, e cald, dat tu dormi tot învelită? Care este motivul pentru care nu poți renunța la cearșaf

soare
Imagine de Pexels via Pixabay

Temperaturile ridicate din timpul verii vin și cu tot soiul de provocări, cum ar fi dormitul. Cine poate să doarmă când în casă sunt peste 35 de grade? Soluții sunt multe, dar ce te faci cu cearșaful de pat? Renunți sau nu la el?

Specialiștii au o explicație și pentru cearșaful pe care îl folosești pe post de pătură chiar și când sunt peste 30 de grade afară. Chiar dacă poate părea ciudat sunt și astfel de persoane.

Ritmul nostru circadian este legat de temperatură, iar o scădere a temperaturii corpului are loc chiar înainte de culcare„, a explicat Ellen Wermter, purtător de cuvânt al Consiliului American pentru Somn Bun.

Temperatura corporală continuă să scadă pe parcursul întregii nopți, iar cearșaful sau o pilotă subțire de vară împiedică organismul să se răcească prea tare și să ne trezească.

Ce te faci însă când afară e caniculă, iar cearșaful pus peste corpul încins nu face decât să crească și mai mult temperatura corpului.

Explicația este una cât se poate de simplă. La fel ca și scăderea temperaturii corpului și învelirea este un indiciu pe care creierul îl percepe ca un prim semn să organismul are nevoie de odihnă: „Este o parte din rutina noastră și, fără ea, creierul simte că îi lipsește ceva. Îi e dificil să se relaxeze„, a spus Wermter.

Am văzut care este explicația, dar ce faci când nu te poți odihni fără cearșaf pe tine?

Fă un duș fierbinte înainte de culcare. „Când corpul este încălzit rapid sub duș, se declanșează procesul de termoreglare naturală”, potrivit neurologului Chelsie Rohrscheib, expert în somn și membru al Institutului australian pentru ciclul somnului.

Cu alte cuvinte, apa de pe piele se evaporă după duș, răcind temperatura corporală și spunându-i creierului că este ora culcarii. Rezultatul? Cearșaful sau pătura se vor transforma mai degrabă într-o oază confortabilă, nu într-un cuptor.

Sugestia specialiștilor este, de asemenea, să renunți la pijamalele groase și să alegi unele subțiri sau să dormi în lenjerie intimă ori complet nud.

Cercetările sugerează, de asemenea, că menținerea picioarelor răcoroase contribuie la scăderea temperaturii generale a corpului, așa că poți acoperi mijlocul și poți lăsa membrele inferioare dezvelite pentru a păstra o stare ridicată de confort.

Afectiuni

O femei care are acnee hormonală pe față

Acneea hormonală: cauze, simptome și opțiuni de tratament

Acneea hormonală este atunci când se formează erupții la vârsta adultă, care pot varia de la puncte negre și puncte [...]

Sarcina & bebe

copil

Ce trebuie să faci ca bebelușul tău să doarmă mai bine

Când un copil se naște, acesta nu va dezvolta un regim de somn fix până la vârsta de aproximativ șase [...]

Detox

pizza

Dieta fito-ketogenică. Cum poți slăbi mâncând pizza, ciocolată și biscuiți

După o perioadă lungă în care organismul a acumulat kilograme în plus, un regim alimentar care să ajute la scăderea [...]