Sfaturi de îngrijire a pielii de sub masca de protecție

mască
Imagine de Engin Akyurt via Pixabay

Dana Sota, expert în beauty, supranumită de cei din domeniu că fiind un “beauty guru”, oferă tipsuri de îngrijire a pielii acoperite de masca de protecție.

Este obligatoriu să purtăm masca, însă haideți să avem grijă de pielea de sub ea, pentru că este un obicei nou cu care trebuie să ne obișnuim! Sub masca de protecție se formează așa numită “red zone”, mai exact bărbia, nasul, conturul maxilarului, zone în care secreția de sebum în exces se combină cu transpirația, cu praful și cu bacteriile care se pot dezvoltă rapid, în aceste condiții, sub masca. Netratată sau nebăgată în seama, inflamația devine mai puternică, coșurile mai prezente și mai greu de controlat.”, semnalează Dana Șota care este și autoarea volumului de succes “Frumusețea se învață”.

Spray-ul cu apă termală ar trebui să fie un accesoriu de nelipsit din geantă fiecărei persoane care poartă masca mai multe ore pe zi, așa cum sunt și șervețelele antibacteriene sau gelul dezinfectant pentru mâini: “La un interval de timp de purtare a măștii, indicat este să ne ducem într-un loc sigur, să îndepărtăm masca, că să ne aerisim pielea și să pulverizăm apă termală pe față. Este o acțiune care ne ajută atât să ne răcorim, cât și să ne curățăm de transpirație și de bacterii. Dacă nu avem la dispoziție apă termală, putem să ne dezinfectam mâinile și să dăm cu apă rece pe față, asta ne va revigora și ne va ajută pielea să reziste la următoarea rundă de purtare a măștii de protecție”, dezvăluie Dana Șota, care a fost primul antreprenor de frumusețe din România când a deschis cel dintâi centru de estetică facială și corporală din țară.

Ritualul de îngrijire a pielii din fiecare zi necesită elemente suplimentare de protecție a zonei fetei acoperite multe ore de masca: “Rămân esențiali cei trei pași obigatorii de îngrijire – curățare, tonifiere, hidratare – plus aplicarea cremei cu protecție SPF, însă, pentru o protecție suplimentară a pielii acoperite multe ore pe zi de o masca, putem aplică serumuri, geluri sau creme cu AHA (acizi de fructe) sau cu acid salicilic pentru o exfoliere blanda și pentru a nu lasă să se acumuleze celule moarte, geluri calmante, apă termală, produse tip masca pe baza de zinc, sulf și argilă. Produsele cu extract din arbore de ceai și cele cu extract de curcumina (din turmeric) sunt de asemenea potrivite, pentru că au effect antiinflamator și antibacterian” a subliniat expertul în beauty.

Dana Sota susține că tenul trebuie ajutat cât de mult se poate în condițiile noilor reguli sociale: “Nu trebuie să renunțăm complet la machiaj, dar trebuie să alegem unul foarte ușor, cu texturi pe baza de apă, putem folosi un BB creăm, un fond de ten light sau creme colorante și ar fi recomandat să stăm fără ruj și să aplicăm doar un gloss hidratant sau “strugurel” pe sub masca.

Oricât de atractive ar fi măștile fashion din material textil, asortate ținutei sau cu mesaje haioase, Dana Sota avertizează că sterilizarea și igienizarea acestora trebuie făcută cu rigurozitate după fiecare purtare și recomandă pentru ușurință folosirii, dar și pentru igienă pielii purtarea măștilor de protecție conforme standardelor și cu filtre aprobate care sunt de unică folosință.

Dana Sota semnalează elementele care ar trebui să-i alerteze pe purtătorii de masca și să-i îndrepte către un medic dermatolog: “Primul semn că tenul nostru suferă sub masca de protecție este că pielea din “zona roșie” se irită, apoi se formează inflamația și după aceea apar coșurile. Atunci când problemele încep să se agraveze, când iritația se transformă în inflamație și apoi în acnee, este bine să apelăm la indicațiile și expertiză unui medic, dermatologul este cel mai potrivit să recomande un tratament adecvat și personalizat pentru rezolvarea problemelor apărute pentru că acestea să nu se agraveze și să ne scape de sub control”, subliniază Dana Șota, expert în beauty.

Afectiuni

O femeie care își suflă nasul cu putere

Ce este tusea convulsivă și cum o poți trata. Cauze și metode de prevenție

Tusea convulsivă este o infecție bacteriană care afectează tractul respirator, în special nasul și gâtul. Provoacă episoade de tuse severă [...]

Afectiuni

Boala varicoasa. Dr. Oana Simion

Dr. Oana Simion: ”Tratamentul bolii venoase cronice este complex”

Dr. Oana Simion, medic cardiolog, ne vorbește despre boala venoasă cronică și cauzele ei. În plus, în interviul acesta veți [...]

Alimente

femeie

Aceste alimente îți fac tenul mai tânăr. Consumă-le cât mai des

Tinerețe, fără bătrânețe! Nu la asta visăm cu toții? Mai ales femeile, care s-ar vrea ca la 20 de ani [...]