Cum funcționează și ce efecte are MEZOTERAPIA pentru ten?

skin care
Photo by Anna Shvets from Pexels

Medicii dermatologi susțin că mezoterapia este cel mai rapid și cel mai eficient tratament pentru rejuvenarea pielii. Cu ajutorul ei poți sfida trecerea timpului și poți avea un ten luminos, tânăr și sănătos în câțiva pași simpli.

Tenul nostru este într-o continuă schimbare, în special în intervalul de vârstă 20 – 40 de ani, perioadă în care mai mult de 50% din colagen se diminuează. Pe măsură ce pierdem fermitatea pielii, ridurile își fac apariția – un fenomen extrem de neplăcut pentru toată lumea.

Mezoterapia (sau microneedling-ul) este un tratament modern și minim invaziv, care stimulează sinteza fibrelor de colagen de la nivelul pielii. Vorbim despre o procedură minim invazivă, care utilizează un dispozitiv sub forma unui stilou cu foarte multe ace fine, metalice, care perforează ușor pielea. Nu te speria, toată procedura se află sub control astfel încât disconfortul să fie minim! Chiar dacă tegumentul se înroșește, te asigurăm că este o reacție perfect normală. Acest efect se numește ERITEM datorită vasodilatației care se produce în timpul procedurii. Eritemul se estompează treptat şi în maxim 48 de ore tenul tău va arăta impecabil.

Cum funcționează mezoterapia?

Prin crearea unor micro înțepături se produc mici canale invizibile cu ochiul liber, acestea având un puternic efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin introducerea ingredientelor active direct în straturile profunde ale pielii. Viteza de 18.000 înțepături pe minut reduce disconfortul din timpul tratamentului și ajută la absorbția acizilor și a peptidelor pentru un rezultat spectaculos. Micro-injectorul creează micro-incizii în piele atât cât este suficient pentru a stimula producerea de colagen și elastină. Micro-canalele rezultate ajută la infuzarea de cocktail-uri având la bază substanțe de puritate medicală, pentru o mai bună penetrare a acestora și creșterea eficacității. În cadrul tratamentului se aplică local, la nivelul pielii, o fiolă cu ser, în funcție de nevoile tenului, astfel încât să se obţină rezultatul dorit.

Efectele mezoterapiei asupra pielii

“Tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul reacționează la introducerea acelor la fel cum ar reacționa la orice alt obiect ascuțit ce penetrează pielea. Diferența este dată de dimensiunea obiectului – fiind vorba în acest caz de microace. Introducerea acestora este simțită de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii. Acele sunt atât de fine și subțiri, încât rănirea țesutului este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, acest „stimul nervos” are ca țintă un proces de vindecare în cascadă. Celulele din piele eliberează semnale de creștere către celulele nediferențiate, după înțepare. Efectul este răspândirea de noi celule. Acestea închid rana, transformându-se automat în fibre de colagen, dar creează și fibre capilare care ajută la circulația sângelui.”, ne spune Catalina Cucer, estetician El Studio Style.

Rezultatele mezoterapiei se văd după prima ședință

  • Pentru ten: piele curată, luminoasă, reactivare maximă a proceselor metabolice, întărește rețeaua de susținere a fibrelor de colagen și stopează îmbătrânirea prematură. Stimulează vitalitatea fibroblastelor, tonifiază și are efect de lifting, reduce ridurile, întinerește pielea afectată de soare, crește producția de colagen cu 400%, micșorează porii dilataţi și ameliorează aspectul cicatricilor.
  • Pentru corp: are efecte vizibile asupra celulitei, vergeturilor și grăsimii localizate;
  • Pentru scalp: crește densitatea și rezistența firelor, stopează căderea părului, hidratează sau matifiază, în funcție de nevoi.

Numărul de sesiuni necesare va depinde de modul în care fiecare persoană răspunde tratamentelor cât și de amploarea leziunilor de la început.

Travel

Chile.

Top 3 țări cu cele mai sănătoase alimente

George Institute for Global Health a realizat anul trecut un studiu despre țări cu alimente sănătoase, iar rezultate sunt mai [...]

Interventii si terapii

Liftingul sânilor după perioada maternității. Dr. Hussein Shamieh explică ce presupune această operație

Operația de lifting mamar este una dintre cele mai căutate intervenții chirurgicale estetice, multe femei optând pentru ea mai ales [...]

Afectiuni

Cafea pe o masă

Semne care îți indică o alergie la cafea. La ce să fii atentă

Cofeina este un stimulent natural care se găsește cel mai frecvent în plantele de cafea, ceai și cacao. Acționează prin [...]