E sau nu periculos să te vopsești în sarcină?

păr
Imagine de Arturs Budkevics via Pixabay

Am sau nu voie să mă vopsesc în sarcină?” este întrebarea care stă pe buzele mai multor viitoare mămici. Cel mai adesea se spune că este puțin probabil ca vopsea să fie absorbită în cantitate mare de piele și să afecteze bebelușul.

Potrivit Organizației Specialiștilor în Informații Teratologice din SUA și Canada, au fost efectuate studii pe animale, folosind doze de 100 de ori mai mari decât ceea ce ar putea fi utilizat în mod normal de un om, fără a se înregistra modificări semnificative în dezvoltarea fetală.

Ideea este că cu cât folosești mai puțină vopsea, cu atât se diminuează riscul existent.

Cel mai popular sfat este să aștepți cel puțin până în trimestrul doi de sarcină ca să te vopsești.

O altă problemă este mirosul puternic al substanțelor care se regăsesc în vopsea. Inhalarea vaporilor de amoniac ori al celorlalte substanțe chimice pe care vopselele le conțin pot duce la amețeli și probleme de sănătate. Recomandat este să alegi un salon dacă dorești să te vopsești, dar unul bine ventilat.

Asociația Americană pentru Sarcină susține că nu ar trebui să reprezinte o teamă colorarea părului, deoarece o cantitate destul de mică de colorant vine în contact cu pielea mamei și, mai departe, este absorbită în fluxul sanguin. Un alt raport sugerează evitarea vopselelor de par la începutul sarcinii.

Dacă alegi să-ți vopseșți părul pe perioada sarcinii, ține cont de următoarele măsuri de precauție:

  • Urmează întocmai instrucțiunile de pe cutie.
  • Poartă mănuși atunci când aplici vopseaua.
  • Nu lasă vopseaua pe par mai mult decât este recomandat.
  • Clătește-ți bine pielea capului după aplicarea vopselei.

Dacă îți este foarte frică de acest lucru. cel mai bine este să discuți cu medicul obstetrician despre asta sau să amâni orice tratament chimic al părului până după naștere.

Timp liber

iluzie optică

Iluzia optică care i-a luat prin surprindere pe internauți

Pentru a vedea ce se ascunde de fapt în iluzia optică din imaginea de mai sus trebuie să te concentrezi [...]

Noutati

Covid-19

Gata cu seringile! Cum se gândesc oamenii de știință să distribuie în întreaga lume vaccinul anti COVID 19

Coronavirusul este o problemă mondială și acest lucru nu este pus de nimeni la îndoială, mai ales că răspândirea lui [...]

Sanatate

încheieturi

De ce nu e bine să-ți trosnești degetele? Adevărul te poate surprinde

Fie că îți trosnești încheietura mâinilor, fie că îți trosnești degetele, rezultatul este același: plăcut pe moment, dar în timp [...]