E sau nu periculos să te vopsești în sarcină?

păr
Imagine de Arturs Budkevics via Pixabay

Am sau nu voie să mă vopsesc în sarcină?” este întrebarea care stă pe buzele mai multor viitoare mămici. Cel mai adesea se spune că este puțin probabil ca vopsea să fie absorbită în cantitate mare de piele și să afecteze bebelușul.

Potrivit Organizației Specialiștilor în Informații Teratologice din SUA și Canada, au fost efectuate studii pe animale, folosind doze de 100 de ori mai mari decât ceea ce ar putea fi utilizat în mod normal de un om, fără a se înregistra modificări semnificative în dezvoltarea fetală.

Ideea este că cu cât folosești mai puțină vopsea, cu atât se diminuează riscul existent.

Cel mai popular sfat este să aștepți cel puțin până în trimestrul doi de sarcină ca să te vopsești.

O altă problemă este mirosul puternic al substanțelor care se regăsesc în vopsea. Inhalarea vaporilor de amoniac ori al celorlalte substanțe chimice pe care vopselele le conțin pot duce la amețeli și probleme de sănătate. Recomandat este să alegi un salon dacă dorești să te vopsești, dar unul bine ventilat.

Asociația Americană pentru Sarcină susține că nu ar trebui să reprezinte o teamă colorarea părului, deoarece o cantitate destul de mică de colorant vine în contact cu pielea mamei și, mai departe, este absorbită în fluxul sanguin. Un alt raport sugerează evitarea vopselelor de par la începutul sarcinii.

Dacă alegi să-ți vopseșți părul pe perioada sarcinii, ține cont de următoarele măsuri de precauție:

  • Urmează întocmai instrucțiunile de pe cutie.
  • Poartă mănuși atunci când aplici vopseaua.
  • Nu lasă vopseaua pe par mai mult decât este recomandat.
  • Clătește-ți bine pielea capului după aplicarea vopselei.

Dacă îți este foarte frică de acest lucru. cel mai bine este să discuți cu medicul obstetrician despre asta sau să amâni orice tratament chimic al părului până după naștere.

newsletter

Dieta si nutritie

Foccacia art, noul trend culinar de pe Instagram

Foccacia art s-a născut ca o provocare pe Instagram, iar la scut timp de la primele postări de acest fel [...]

Nutritie si sport

mâncare

Cum să eviți mâncatul excesiv. Înfruntă altfel stresul cauzat de coronavirus

Toată lumea trece printr-o perioadă extrem de grea din cauza noului coronavirus, iar acest lucru nu face decât să inducă [...]

Lifestyle

bronz

Da, există bronz fără soare, solar sau autobronzat. Ce este untul de bacuri și ce efecte are

Vara, doamnele și domnișoarele își doresc o piele bronzată și catifelată mai mult decât în orice altă perioadă a anului. [...]