E sau nu periculos să te vopsești în sarcină?

păr
Imagine de Arturs Budkevics via Pixabay

Am sau nu voie să mă vopsesc în sarcină?” este întrebarea care stă pe buzele mai multor viitoare mămici. Cel mai adesea se spune că este puțin probabil ca vopsea să fie absorbită în cantitate mare de piele și să afecteze bebelușul.

Potrivit Organizației Specialiștilor în Informații Teratologice din SUA și Canada, au fost efectuate studii pe animale, folosind doze de 100 de ori mai mari decât ceea ce ar putea fi utilizat în mod normal de un om, fără a se înregistra modificări semnificative în dezvoltarea fetală.

Ideea este că cu cât folosești mai puțină vopsea, cu atât se diminuează riscul existent.

Cel mai popular sfat este să aștepți cel puțin până în trimestrul doi de sarcină ca să te vopsești.

O altă problemă este mirosul puternic al substanțelor care se regăsesc în vopsea. Inhalarea vaporilor de amoniac ori al celorlalte substanțe chimice pe care vopselele le conțin pot duce la amețeli și probleme de sănătate. Recomandat este să alegi un salon dacă dorești să te vopsești, dar unul bine ventilat.

Asociația Americană pentru Sarcină susține că nu ar trebui să reprezinte o teamă colorarea părului, deoarece o cantitate destul de mică de colorant vine în contact cu pielea mamei și, mai departe, este absorbită în fluxul sanguin. Un alt raport sugerează evitarea vopselelor de par la începutul sarcinii.

Dacă alegi să-ți vopseșți părul pe perioada sarcinii, ține cont de următoarele măsuri de precauție:

  • Urmează întocmai instrucțiunile de pe cutie.
  • Poartă mănuși atunci când aplici vopseaua.
  • Nu lasă vopseaua pe par mai mult decât este recomandat.
  • Clătește-ți bine pielea capului după aplicarea vopselei.

Dacă îți este foarte frică de acest lucru. cel mai bine este să discuți cu medicul obstetrician despre asta sau să amâni orice tratament chimic al părului până după naștere.

Lifestyle

duș

Când e mai bine să faci duș: dimineața sau seara? Află răspunsul cercetătorilor

Spălatul este un lucru esențial pentru a păstra sănătatea corpului. O viață sănătoasă înseamnă și să urmezi o rutină strictă [...]

Sanatate

(P) Diversificarea bebelușilor: cum să previi și să gestionezi alergiile, intoleranțele și refuzul alimentar

Diversificarea bebelușilor diferă de la copil la copil. Unii simt gustul cerealelor la 4-5 luni, iar alții au nevoie de [...]

Sanatate

șervețele umede

Greșeli pe care le faci atunci când folosești șervețele dezinfectante

Tot ce conține cuvântul dezinfectant în denumire este la mare căutare acum, mai ales șervețelele dezinfectante care sunt destul de [...]