Este grozav să împărtășești cu partenerul un hobby, dar ce se întâmplă atunci când trebuie să lucrați împreună? Află cum puteți fi un cuplu fericit și acasă, și la muncă.
Interesele comune și personalități care se completează ar putea fi formula de succes pentru un cuplu fericit, chiar și atunci când este vorba de obiective legate de muncă și carieră.
Dacă vrei să ai o afacere împreună cu partenerul de viață sau lucrați deja împreună, există câteva strategii care vă ajută să păstrați armonia în cuplu în ciuda dificultăților și provocărilor care pot să apară la job.
În orice cuplu pot să apară discuții legate de timpul și atenția acordate vieții profesionale, în special atunci când partenerul este focusat pe dezvoltarea carierei. Atunci când lucrați împreună, trebuie să programați și un program de relaxare. Exact așa cum stabiliți că veți lucra un număr de ore, puteți stabili numărul de zile libere. Timpul împreună este esențial pentru un cuplu fericit.
Poate că e nevoie de o perioadă de maturizare a relației, dar trebuie să găsiți modalități prin care să lucrați împreună, în ciuda discuțiilor de acasă, astfel încât proiectele să se desfășoare conform graficului și alți colegi să nu fie afectați de conflictele din cuplu. Foarte puține cupluri stabilesc de la început și rămân și pe parcurs în același raport de influență. Unul poate avansa mai repede sau mai mult decât celălalt sau își poate dovedi abilitățile de lider pe parcurs. În toată această evoluție, este firesc să nu fiți de acord în cuplu, dar este esențial ca orgoliile și probleme personale să rămână în afara locului de muncă. Nu uitați că sunteți o echipă. Rămâneți concentrați și pozitivi la locul de muncă.
Nu ține morțiș să ai dreptate și nici nu lua apărarea partenerului orice ar fi. Sunteți o echipă și poate că ați plecat la drum împreună, dar, atunci când echipa se mărește, corectitudinea e mai importantă decât opinia personală. Arată-te colegilor tăi că le respecți munca și experiența și că nu faci favoritisme. Corectitudinea aduce beneficii echipei: alege cea mai bună persoană, proiect sau propunere pentru postul de care ai nevoie. Asta nu înseamnă că nu îi ceri părerea, mai ales atunci când știi că te poți baza pe experiența partenerului sau ești într-o situație greu de gestionat.
Comunicarea poate fi eficientă, productivă și lipsită de neînțelegeri sau emoțională și sub impulsul momentului. Pentru o bună comunicare, este nevoie să înțelegi modul de comunicare al fiecărei persoane din echipă. Să îți adaptezi modul de a transmite informațiile importante. În timp ce cu partenerul poți comunica și pe rețelele de Social media, atunci când e vorba de sarcini de muncă, acestea trebuie să folosească canalele oficiale, precum e-mailul sau ședința.
Chiar dacă lucrați împreună și uneori e necesar să vorbiți despre muncă și în afara orelor de lucru, păstrează obișnuința de a dezvolta conversațiile despre familia, hobby-urile și chestiunile domestice. În felul acesta păstrezi și echilibrul dintre muncă și viața personală, dar poți să respectați limitele și prioritățile pe care le-ați stabilit. Fără să uitați că o relație trebuie să fie și distractivă, nu doar productivă.
În ultimii ani, a devenit o obișnuință pentru mulți partenerii să lucreze împreună de acasă. Pentru companii separate sau pentru aceeași companie. Asta înseamnă că aveți avantajul de a lucra în același interval orar. De a pauze împreună și de a petrece mai mult timp împreună pentru că nu mai trebuie să stați în trafic. Chiar și așa este nevoie de două spații de lucru diferite pentru o mai bună concentrare. De asemenea, e important păstrarea echilibrului între viața profesională și cea personală.
Foto: pexels.com