Dragoste de fiică. Povestea unei fetițe de 12 ani care a cerut să fie internată pentru a nu-i îmbolnăvi mama cu Covid-19

coronavirus
Imagine de Marcisim via Pixabay

O fetiță de 12 ani din Oradea, infectată cu coronavirus, s-a internat în spital de bunăvoie, pentru a-și proteja mama bolnavă. Fetița a insistat să fie dusă la spital și și-a făcut singură bagajul deși mama nu dorea să o lasă se plece. Medicii sunt impresionați de gestul ei și spun că micuța are simptome ușoare și acceptă orice tratament necesar.

Ariana este numele acestei minuni. Micuța s-a infectat cu noul tip de virus care face prăpad în întreaga lume în urma unei întâlniri la o terasă cu prietenii. Una dintre fetițele cu care Ariana s-a jucat a fost confirmată cu coronavirus, astfel că atât ea, cât și mama au fost testate, scrie digi24.ro.

Testul mamei a ieșit negativ, dar al fetiței pozitiv. Pentru că era asimptomatică, cei de la DSP i-au spus micuței că are două variante: fie să se interneze în spital, fie să rămână în izolare la domiciliu. Fetița a fost cea care a decis să se interneze și chiar a insistat pe lângă mama ei să o lase să plece la spital. Copila a avut un motiv puternic în luarea acestei decizii: pentru a-și proteja mama. În urmă cu doi ani, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică serioasă, a fost operată, iar în prezent urmează sesiuni de chimioterapie.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a declarat mama fetiţei.

La câteva zile de la internare, Ariana a început să dezvolte simptome ușoare de boală, așa că este un exemplu pentru noi toți și mai ales pentru cei care nu cred în existența acestui virus. Micuța a înțeles exact ce se întâmplă, iar cadrele medicale care au grijă de ea au spus că Ariana nu a dat niciodată dovadă de împotrivire atunci când a început să îi fie administrat tratamentul.

Familie

bebeluș

Ai un copil care își suge degetul? Vezi ce spun medicii

Suptul degetului este un lucru normal la copii sau la sugari spun medicii. Este un instinct natural care apare încă [...]

Sanatate

coronavirus

S-au descoperit trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus

Trei noi simptome ale infectării cu noul coronavirus au fost recunoscute de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din [...]

Noutati

Un nou spital de excelență s-a deschis în Istanbul! Eva Pavel, singurul consilier medical din România invitat la eveniment.

Turcia își continuă expansiunea în domeniul medical, după ce în ultimii ani a dezvoltat un întreg sistem privat cu tehnologie [...]