Dragoste de fiică. Povestea unei fetițe de 12 ani care a cerut să fie internată pentru a nu-i îmbolnăvi mama cu Covid-19

coronavirus
Imagine de Marcisim via Pixabay

O fetiță de 12 ani din Oradea, infectată cu coronavirus, s-a internat în spital de bunăvoie, pentru a-și proteja mama bolnavă. Fetița a insistat să fie dusă la spital și și-a făcut singură bagajul deși mama nu dorea să o lasă se plece. Medicii sunt impresionați de gestul ei și spun că micuța are simptome ușoare și acceptă orice tratament necesar.

Ariana este numele acestei minuni. Micuța s-a infectat cu noul tip de virus care face prăpad în întreaga lume în urma unei întâlniri la o terasă cu prietenii. Una dintre fetițele cu care Ariana s-a jucat a fost confirmată cu coronavirus, astfel că atât ea, cât și mama au fost testate, scrie digi24.ro.

Testul mamei a ieșit negativ, dar al fetiței pozitiv. Pentru că era asimptomatică, cei de la DSP i-au spus micuței că are două variante: fie să se interneze în spital, fie să rămână în izolare la domiciliu. Fetița a fost cea care a decis să se interneze și chiar a insistat pe lângă mama ei să o lase să plece la spital. Copila a avut un motiv puternic în luarea acestei decizii: pentru a-și proteja mama. În urmă cu doi ani, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică serioasă, a fost operată, iar în prezent urmează sesiuni de chimioterapie.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a declarat mama fetiţei.

La câteva zile de la internare, Ariana a început să dezvolte simptome ușoare de boală, așa că este un exemplu pentru noi toți și mai ales pentru cei care nu cred în existența acestui virus. Micuța a înțeles exact ce se întâmplă, iar cadrele medicale care au grijă de ea au spus că Ariana nu a dat niciodată dovadă de împotrivire atunci când a început să îi fie administrat tratamentul.

newsletter

Sanatate

covid

S-au vindecat de Covid-19, dar încă au simptome. Poveștile copiilor și drama prin care trec din cauza acestei boli

CNN spune că deși medicii nu au ajuns încă la o concluzie asupra efectelor pe care noul tip de virus [...]

Timp liber

filme

Scenele de sex din filme, abandonate sau rescrise

Anul acesta se pare că lucrurile obișnuite din viața de zi cu zi vor deveni amintire și acest lucru se [...]

Alimente

folie

De ce nu e bine să păstrezi folia de prospețime în dulap. Sigur nu te aștepți la ce urmează

Folia de prospețime este un produs care se regăsește destul de des pe lista de cumpărături. O utilizăm mereu în [...]