Nume de copii interzise. De ce nu sunt permise în anumite țări

bebeluș
Imagine de SHAHBAZ AKRAM via Pexels

Guverne din întreaga lume au aprobat de-a lungul timpului legi care să îi restricționeze pe părinți atunci când își aleg numele pentru copii. Reglementările pot fi destul de stricte în această privință, deși nu s-ar părea la prima vedere.

Franța, Malaezia, Noua Zeelandă sunt numai câteva dintre țările care au dreptul să respingă numele pe care părinții le aleg pentru copiii lor, dar și să le propună alte variante acceptate de către stat.

Iată mai jos o listă a numelor interzise în lume în anumite state

Lucifer este un nume care a fost interzis în Germania în anul 2017 când un cuplu din orașul Kassel a vrut să-și numească așa nou-născutul. Țara le oferă părinților dreptul de a alege orice nume își doresc pentru copii, dar statul poate să intervină și să respingă dacă numele ales de părinți îl poate supune pe copil la batjocură. Se pare că părinții s-au răzgândit după ce autoritățile le-au comunicat că nu își pot numi fiul așa și, în timpul unei audieri, aceștia au revenit asupra deciziei și au decis să îl numească Lucian. Lucifer a fost de asemenea interzis și în Noua Zeelandă și în Islanda.

Nutella este un prenume care a fost interzis în Franța. Deoarece părinții nu s-au prezentat la audierea la care au fost chemați la judecătoria de care aparțineau, judecătorul a redenumit copilul Ella.

Ikea este un alt nume interzis. Suedia are legi care interzic nume ce pot provoca disconfort și se pare că Ikea, numele gigantului de mobilier, face parte din această categorie.

Mesia este alt prenume care a fost interzis în Noua Zeelandă. Prenumele de inspirație biblică a fost interzis și în SUA.

În România nu există nicio lege care să te ghideze în alegerea numelui copilului

Robocop este un prenume interzis în Mexic. Autoritățile îl consideră demn de categoria „derogativ, peiorativ, discriminatoriu și lipsit de sens”. Alături de Robocop, mai sunt și Facebook, Twitter, Yahoo și numele personajelor din Harry Potter.

Osama bin Laden. Da, se pare că cineva a vrut să-și boteze copilul cu acest nume. În 2002 s-a întâmplat acest lucru, în Germania, în orașul Koln. Și Adolf Hitler este un prenume interzis de autoritățile germane.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 este un prenume respins de autoritățile suedeze după ce un cuplu a vrut ca bebelușul lor să se numească așa (se pronunță Albin). Părinții considerau că prenumele este o manifestare expresionistă, o creație artistică, dar statul nu a considerat același lucru.

În România nu există nicio lege care să te ghideze în alegerea numelui copilului, deci dacă trebuie să iei o decizie de acest fel, poate te inspiră articolul de mai jos:

Akuma se pare că este un prenume îndrăgit de mulți părinți din Japonia, deși acesta înseamnă diavol. În Japonia, oficialii pot interveni dacă prenumele nu folosesc caracterele cuviincioase sau sunt necorespunzătoare.

Tot Noua Zeelandă a luat atitudine și a interzis și prenume Princess pe motiv că acesta denumește un titlu regal. Alături de Princess au mai interzis și King, Queen, Duke, Duchess, Lord, Lady, Major, Saint, Sir, Madam, Baron.

Jihad este un prenume pe care autoritățile din Franța l-au interzis după ce mai mulți părinți și-au exprimat dorința să își numească așa micuții.

În Italia, autoritățile nu le-au dat voie unor părinți să își numească fiica Blu pe motiv că „numele dat unui copil trebuie să corespundă sexului acestuia.” În schimb, acest prenume este intens folosit de părinții de fete în Statele Unite ale Americii.

Danemarca este țara unde părinții au voie să aleagă numele copilului dintr-o listă de 7000 de nume aprobate, iar dacă doresc altceva trebuie să primească aprobare oficială. Pluto, Anus și Monkey sunt prenume interzise în această țară.

Citește și: Foccacia art, noul trend culinar de pe Instagram

Afectiuni

șold

Suferi de coxartroză? Află totul despre această afecțiune!

Coxartroza este o afecțiune cronică ce se manifestă prin degenerarea articulației șoldului. Te întrebi pe cine afectează? În special pe [...]

Lifestyle

Ana Morodan

Ana Morodan: ”Trăim vremuri în care cel mai bine e să stăm în casă!”

PRO TV a demarat zilele acestea o campanie de conștientizare a importanței recomandării autorităților de a sta la domiciliu pe [...]

Noutati

psiholog online

(P) De ce să apelezi la un psiholog online?

Psihoteraputul este acel specialist care te ajută sa depășești momente în viață, anxietăți, traume, dileme în cuplu și care te [...]