Stomatologia digitală NU costă mult, iar pacientul are numai de câștigat

Dr. Razvan Apetrei și Ioana Apetrei

În prezent, stomatologia beneficiază de foarte multă dezvoltare la nivelul tehnologiei, materialelor, manoperelor și a modului de tratament. Pacientul are numai de câștigat, deoarece în stomatologia digitală pe scaunul stomatologului nu poate fi vorba de durere sau de disconfort, iar prețul este mai convenabil. Există o soluție sigură pentru situațiile care în trecut nu își găseau rezolvare.

Dr. Răzvan Apetrei - stomatolog

Însă, există o problemă care încă nu are tratament! Frica de dentist și lipsa unui parteneriat cu stomatologul. Ce înseamnă acest lucru?

”Cele mai multe probleme apar din cauza lipsei unei rutine în ceea ce privește vizita la stomatolog. O dată la șase luni este indicat un detrartraj. Acest lucru garantează pacientului că sănătatea dentară este păstrată. Un alt aspect foarte important implică periajul corect realizat acasă de către pacient, de două ori pe zi, dimineața și seara. Astfel, când pacientul ajunge la stomatolog de 2 ori pe an putem preveni orice problemă, putem să ne asigurăm că nu apar tratamente avansate care să necesite costuri mai mari. Cu cât pacientul se preocupă de prevenție, cu atât sănătatea dentară este asigurată la un preț eficient.”, explică Dr. Răzvan Apetrei.

O vizită la stomatolog o dată pe an, minim!

Trebuie să recunoaștem că prețul este important, dar problemele apar din cauza amânării vizitei la stomatolog. Astfel, problemele se agravează și costurile cresc. Distanța de la o carie dentară până la pierderea unui dinte nu este întotdeauna foarte mare. Ori, prețul pentru o carie dentară față de prețul pentru un implant dentar este incomparabil.

Iată ce trebuie făcut: o vizită la stomatolog o dată pe an, minim. Programare rapidă la stomatolog de la primele semne de durere, sângerare sau orice disconfort. Ajută foarte mult o radiografie de control o dată pe an. Alegerea unui stomatolog de încredere și păstrarea acestuia.

Dr. Ioana Apetrei: ”Avem grijă ca fiecare pacient să aibă ocazia să pună toate întrebările și să înțeleagă tratamentul recomandat”

Dr. Ioana Apetrei - stomatolog

”Punem mare preț pe parteneriatul cu pacientul. Știm că, fiecare dintre noi, ne dorim să nu ajungem la niciun medic, însă trebuie să înțelegem că noi suntem aici pentru a ajuta și pentru a avea grijă de sănătatea celor care ne aleg. De aceea, avem grijă ca fiecare pacient să aibă ocazia să pună toate întrebările și să înțeleagă tratamentul recomandat. Avem grijă să alegem cele mai bune materiale și soluții pe termen lung și foarte lung. Facem tot ceea ce ține de noi pentru a ne susține pacienții”, explică Dr. Ioana Apetrei.

Stomatologia modernă a evoluat semnificativ în ultimele decenii, aducând o serie de inovații și tehnologii avansate pentru îmbunătățirea sănătății orale. Totul se concentrează pe prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor dentare și ale cavității orale, oferind pacienților o gamă largă de opțiuni pentru menținerea unui zâmbet sănătos și atrăgător. Aceste progrese au transformat modul în se tratează și se menținesănătatea orală, permițând rezultate mai precise, mai rapide și mai confortabile pentru pacienți. În plus, abordarea multidisciplinară a stomatologiei moderne implică colaborarea cu alte specialități medicale pentru a oferi o îngrijire personalizată.

Detox

dieta

Cum să-ți cureți organismul după festinul culinar de Paște?

În perioada sărbatorilor pascale, am avut grijă să avem de toate pe masă. Însă, ce facem după? În mod normal [...]

Sarcina & bebe

mers desculț

De ce e bine să lași copiii în picioarele goale. Motivele științifice care te vor convinge să faci asta

Pentru adulți nu este indicat să meargă desculți pe suprafețe mai dure o perioadă lungă de timp, dar în ceea [...]

Afectiuni

Cori Gramescu

Care sunt costurile ascunse ale obezității? Cori Grămescu ne spune cum le putem evita

Obezitatea și excesul de greutate sunt probleme majore de sănătate și principalele cauze de deces care pot fi prevenite în [...]