(P) De unde poți cumpăra teste Covid-19 Antigen?

test covid antigen

Testele rapide pentru depistarea noului Coronavirus au apărut la noi în țară și devin din ce în ce mai accesibile pentru cumpărători. Cel mai avansat test Covid-19 Antigen poate fi comandat acum și de pe o platformă online, fiind disponibil în pachete de 5 sau 25 de bucăți.

Testele pot fi achiziționate atât de companii, cadre medicale, cât și de persoane fizice, însă pot fi folosite strict în scop profesional. Avantajele sunt însă multiple: pot indica infecția în faza acută a bolii, chiar și la persoanele fără simptome, rezultatul se obține rapid, în doar 10 minute, au acuratețe ridicată (98,79%), o specificitate relativă de 99.9%, o sensibilitate de 90.32% şi un acord general de 97.8%.

“Disponibilitatea acestor teste în mediul online ajută la o mai bună testare în masă a populației. Testarea rapidă și apariția pe piață a testelor antigen reprezintă un pas foarte important în contextul actual. Ele ajută ca o persoană să afle mai devreme dacă este infectată și trebuie să se izoleze pentru a evita transmiterea virusului altora. Testarea în masă este, alături de vaccin, una dintre modalitățile principale și eficiente de combatere a pandemiei. Intrând pe testeazate.ro, oamenii își pot comanda testele din intimitatea casei lor, livrarea se face rapid, iar rezultatele le află pe loc, după testul efectuat de specialist”, declară Alexandru Costache, owner al companiei ce a lansat pe piață platforma testeazate.ro.

test covid antigen

Despre testele pentru depistarea COVID-19

Există trei tipuri de teste COVID-19: teste genetice PCR (sau moleculare), teste anticorpi și teste antigen.

1. Test molecular PCR, cu colectarea unei probe faringo – nazale şi cu rezultate în 48 de ore;

2. Test rapid IGG/IGM pentru detectare anticorpi, sunt teste rapide cu colectarea unei probe de sânge;

3. Test rapid Antigen pentru detectarea virusului prin recoltarea unei secreţii faringo-nazale. Este o opțiune mult mai ieftină și mai la îndemână decât testul molecular PCR.

Comisia Europeană recomandă statelor membre utilizarea testelor rapide pe bază de antigen în zonele în care rata de pozitivare a testelor PCR este mai mare de 10%, în comunitățile în care transmiterea noului coronavirus este intensă, pentru a detecta persoanele cele mai contagioase și pentru a reduce astfel presiunea asupra sistemelor medicale.

Alimente

supermarket

Cum să îți faci provizii în timpul pandemiei Covid 19

Numărul persoanelor diagnosticate cu Covid 19 în țara noastră este într-o continuă creștere de la o zi la alta. O [...]

Alimente

Alimente care cresc glicemia. Ce să evităm ca să nu avem probleme de sănătate

Alimentele cu un indice glicemic ridicat cresc rapid nivelul zahărului din sânge și pot cauza probleme de sănătate pe termen [...]

Lifestyle

telefon

Vânzarea telefoanelor incompatibile cu sistemul RO-ALERT, interzisă

Din data de 27 iunie 2020, adică de ieri, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT a fost [...]