”Nu mai ascundeți infecțiile intraspitalicești!”. Acțiune Declic la Ministerul Sănătății

Comunitatea Declic a organizat, vineri, 27 noiembrie, o acțiune de tip flashmob la Ministerul Sănătății, pentru a atrage atenția asupra pericolului mortal la care sunt expuși pacienții în aproape orice spital din România.

În cadrul evenimentului, a fost recreată o scenă sumbră din realitatea oricărei secții ATI din România: un pacient decedat, întins pe un pat de spital, vegheat de bacterii ,,cu identitate protejată de autorități”, iar cauza morții, ”necunoscută”. Acțiunea este parte a campaniei Declic ‘’Raportați infecțiile intraspitalicești!’’, semnată de peste 18.000 de cetățeni care cer un sistem de raportare și centralizare a infecțiilor nosocomiale.

”Pacienții sunt uciși de bacteriile intraspitalicești!”

”Imaginea creată de noi, astăzi, în fața Ministerului Sănătății, este realitatea pe care o trăiesc zilnic sute de cetățeni. Ei ajung în spitale pentru a se vindeca de o boală și pleacă de acolo cu altele. În cele mai nefericite situații, pacienții sunt uciși de bacteriile intraspitalicești”, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

”Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu poate ignora problema infecțiilor nosocomiale, care reprezintă principala amenințare la siguranța pacienților din spitale”

’România are o gravă problemă de subraportare a infecțiilor nosocomiale, deși acestea au impact direct asupra sănătății și mortalității pacienților internați. Ar trebui să știm, în mod real și transparent, situația acestor infecții. Doar așa se vor lua măsuri concrete și cuantificabile de creștere a calității îngrijirii pacienților din spitale’’, se arată în textul petiției semnate de peste 18.000 de membri Declic.

Este anormal să nu avem o situație clară și reală a acestor infecții, ca prim pas în combaterea lor într-un mod eficient. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu poate ignora problema infecțiilor nosocomiale, care reprezintă principala amenințare la siguranța pacienților din spitale”, a adăugat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

Conținutul petiției poate fi consultat aici: https://facem.declic.ro/campaigns/raportati-infectiile-nosocomiale

Noutati

masti tonomat

Bucureștenii pot cumpăra măști și dezinfectant de la automat. Iată de unde

Odată cu debutul stării de alertă, în București, au apărut primele aparate automate de unde se pot cumpăra măști de [...]

Timp liber

gastronomie

Trenduri culinare în anul 2020

Vrei să fii în trend chiar și atunci când ești la restaurant? Sigur că da, ar spune mulți. Cum altfel [...]

Alimente

rodie

VIDEO. Cea mai simplă metodă de a curăța rodia. Trucul care face înconjurul internetului

Rodia se numără printre fructele care sunt absolut delicioase, dar care îți dau bătăi de cap atunci când trebuie să [...]