”Nu mai ascundeți infecțiile intraspitalicești!”. Acțiune Declic la Ministerul Sănătății

Comunitatea Declic a organizat, vineri, 27 noiembrie, o acțiune de tip flashmob la Ministerul Sănătății, pentru a atrage atenția asupra pericolului mortal la care sunt expuși pacienții în aproape orice spital din România.

În cadrul evenimentului, a fost recreată o scenă sumbră din realitatea oricărei secții ATI din România: un pacient decedat, întins pe un pat de spital, vegheat de bacterii ,,cu identitate protejată de autorități”, iar cauza morții, ”necunoscută”. Acțiunea este parte a campaniei Declic ‘’Raportați infecțiile intraspitalicești!’’, semnată de peste 18.000 de cetățeni care cer un sistem de raportare și centralizare a infecțiilor nosocomiale.

”Pacienții sunt uciși de bacteriile intraspitalicești!”

”Imaginea creată de noi, astăzi, în fața Ministerului Sănătății, este realitatea pe care o trăiesc zilnic sute de cetățeni. Ei ajung în spitale pentru a se vindeca de o boală și pleacă de acolo cu altele. În cele mai nefericite situații, pacienții sunt uciși de bacteriile intraspitalicești”, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

”Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu poate ignora problema infecțiilor nosocomiale, care reprezintă principala amenințare la siguranța pacienților din spitale”

’România are o gravă problemă de subraportare a infecțiilor nosocomiale, deși acestea au impact direct asupra sănătății și mortalității pacienților internați. Ar trebui să știm, în mod real și transparent, situația acestor infecții. Doar așa se vor lua măsuri concrete și cuantificabile de creștere a calității îngrijirii pacienților din spitale’’, se arată în textul petiției semnate de peste 18.000 de membri Declic.

Este anormal să nu avem o situație clară și reală a acestor infecții, ca prim pas în combaterea lor într-un mod eficient. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu poate ignora problema infecțiilor nosocomiale, care reprezintă principala amenințare la siguranța pacienților din spitale”, a adăugat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

Conținutul petiției poate fi consultat aici: https://facem.declic.ro/campaigns/raportati-infectiile-nosocomiale

Sarcina & bebe

pufuleți

Pufuleții, un risc pentru sănătatea copiilor. Iată cât de periculoși sunt

Pufuleții se numără printre cele mai adorate gustări atât de către copii, cât și de către adulți, dar sunt puțini [...]

Interventii si terapii

femeie

Ce este și la ce ajută terapia Vampir

Expunerea necontrolată la soare sau frig, acneea sau trecerea anilor produc o schimbare a pielii neplăcută și vizibilă, cu pete [...]

Dieta si nutritie

pâine

Pâine de casă – rețeta cu care nu vei da greș

Dacă vrei să te apuci să faci pâine în casă atunci cu rețeta aceasta trebuie să începi. Chiar dacă nu [...]