(P) Totul despre colagen. Legătura dintre frumusețe, sănătate și tinerețe

Colagenul este principala proteină structurală care se găsește în spațiul extracelular în diverse țesuturi conjunctive animale. Fiind principalul component al țesutului conjunctiv, colagenul este cea mai răspândită proteină din corpul uman, reprezentând aproximativ 25% până la 35% din cantitatea totală de proteine.

Colagenul este substanța proteică produsă în mod natural în organism și prezent în sistemul osos, digestiv, sistemul muscular, în articulații  și sânge. Are rol activ în regenerarea celulară și țesuturi cognitive și poate fi găsit în mai mult forme, fiecare formă având propriul mod de acțiune.

Colagenul, împreună cu elastina, proteina care ajută țesuturile să își revină la forma inițială imediat după o contracție, asigură o funcționalitate optima a întregului organism, în special a oaselor, articulațiilor și a pielii.

În prezent există 28 de tipuri de colagen, toate cu structuri diferite și funcții variate, dar principala caracteristică a lor este faptul că sunt flexibile și puternice. Cele mai comune tipuri întâlnite sunt I, II, III, IV. Primul tip este secretat de piele, tendoane și oase și este cel mai flexibil dintre toate. Tipul II este întâlnit în cartilaje, tipul III se regăsește în piele și vase de sânge, iar tipul IV se regăsește în țesuturile membranoase. Colagenul oferă elasticitate țesuturilor, pielii și stimulează regenerarea celulară, cicatrizarea și implicit vindecarea rănilor. Este considerat drept un adeziv natural al organismului.

Colagenul și frumusețea

Colagenul „umple” ridurile și netezește tenul, îi conferă pielii elasticitatea vitală pentru fermitate și pentru a lupta împotriva formării ridurilor viitoare; îi dă pielii strălucire. Ajută părul să fie puternic, gros, sănătos din rădăcină.

Colagenul și tinerețea

Pe tot parcursul tinereții rezervele de colagen sunt abundente, de aceea pielea este netedă, hidratată, radiantă, părul gros și sănătos, oasele puternic, organele interne funcționează perfect.

Colagenul și sănătatea

Colagenul reprezintă 30% din structura oaselor sănătoase, ajutându-le să reziste la impact și la fracturi; crește densitatea mineral osoasă mai mul decât calciul sau vitamina D; este un component de bază al ligamentelor, tendoanelor și al cartilajelor; are un rol crucial pentru sănătatea inimii, plămânilor, rinichilor, vaselor de sânge.

Când pierdem colagen?

  1. Începând cu vârsta de 21 de ani colagenul și elastina scad cu 1-1,5% pe an
  2. Tenul își reduce densitatea cu 7% la fiecare 10 ani după vârsta de 21 de ani
  3. În primii 5 ani de după menopauză colagenul scade cu 6% pe an
  4. Declinul estrogenului determină și pierderea colagenului
  5. Expunerea la soare este unul dintre cei mai agresivi factori care cauzează pierderea de colagen
  6. Fumatul, stress-ul, mâncatul necorespunzător contribuie la pierderea colagenului și a elastinei
  7. Pielea poate pierde pâna la 80% din densitate odată cu declinul colagenului și al elastinei
  8. Pierderea colagenului și a elastinei poate avea efecte negative pentru funcționarea organelor interne și a ochilor
  9. Nivelul mare de homocisteină „sparge” colagenul
  10. Pierderea colagenului reduce densitatea oaselor / oase fragile

BioSil NU este un alt supliment cu colagen: mituri vs. evidențe clinice

MIT #1: SUPLIMENTAREA CU COLAGEN AJUTĂ LA FORMAREA COLAGENULUI DIN CORP

  • Colagenul este o proteină: atunci când suplimentăm dieta cu diverse produse care conțin colagen (capsule, fiole de băut, colagen peptide, pudră etc.) organismul le identifică ca pe orice altă sursă de proteine (carne / pește etc.); îl reduce la forma de aminoacizi și îl utilizează ca pe mâncare
  • Generează colagen, nu suplimenta pur și simplu cu colagen -> BioSil activează fibroblastele pielii și osteoblastele oaselor producând colagen

MIT #2: PEPTIDELE DE COLAGEN STIMULEAZĂ PRODUCȚIA DE COLAGEN

  • Peptidele sunt fragmente mici de colagen fără niciun cod ADN, prin urmare NU produc colagen
  • BioSil ajută organismul să genereze propriul său colagen, cu amprenta personală de ADN

MIT #3: „TESTAT CLINIC” ÎNSEAMNĂ ACELAȘI LUCRU CU „EFICACITATE DOVEDITĂ CLINIC”

  • Doar „testat clinic” nu înseamnă automat că s-au și obținut rezultate relevante statistic; de foarte multe ori denumirea de studiu clinic este folosită abuziv, pentru investigații informale, pe un eșantion mic de subiecți

BioSil este recomandat pentru:

  • Riduri fine și profunde
  • Scădere în elasticitatea pielii
  • Piele lăsată
  • Piele deteriorată de soare
  • Piele cu aspect tern
  • Piele deteriorată de glicați
  • Păr subțiat
  • Păr care se rupe ușor
  • Păr tern
  • Unghii care se exfoliază / rup ușor

Cum functioneaza BioSil cu ajutorul ch-OSAâ, GENEREAZĂ colagen prin activare enzimatică

Biosinteza colagenului în fibroblastele pielii este un proces complex care implică mai multe reacții în lanț. Fiecare dintre aceste reacții este posibilă cu ajutorul unor enzime specifice. Sunt 3 enzime cu funcții cheie, după cum urmează:

  1. Aminotransferaza ornitinei -> pentru producerea prolinei din ornitină
  2. Prolil-hidroxilaza -> convertește prolina în hidroxiprolină în peptidele de colagen
  3. Lizil-hidrolixaza -> catalizează hidroxilarea formând fibrile de colagen puternice, mature

Ch-OSAâ  stimulează atât direct cât și indirect sinteza normală de colagen.

Pentru mai multe informatii accesati www.biosil.ro

Citește și: Vrei să scapi de firele de păr alb sau părul crescut la rădăcini? Uite ce poți face singură ACASĂ

Familie

gravida

Vrei sa ramai insarcinata? Uite ce ar trebui sa mananci.

Daca vrei sa ramai insarcinata, specialistii iti recomanda sa-ti planifici un stil alimentar care sa te ajute sa fii mult [...]

Sanatate

picioare

Și tu le ai așa? Ce spun medicii despre faptul că ai al doilea deget de la picior mai lung

Este destul de des întâlnit faptul că oamenii au al doilea deget de la picior mai lung decât primul și [...]

Alimente

ouă

Top 10 beneficii ale consumului de ouă

Ouăle sunt unele dintre puținele alimente care ar trebui să intre în categoria de ”superalimente”. Sunt încărcate de substanțe nutritive, [...]