Cea mai mare televiziune din România și 5 publicații naționale au preluat subiectul Great.Doc

Săptămâna trecută, echipa Great.Doc a realizat un interviu cu psihologul Anca Maftei, despre cât de mult rău ne pot face serialele pe care le urmărim fără oprire. La doar câteva zile de la publicare, mai multe publicații naționale și cea mai mare televiziune din România au abordat subiectul.

Anca Maftei, despre dependența de seriale: ”Creierul nostru pompează diferite substanțe care ne dau această senzație de fericire identică cu a celor de la jocurile de noroc. Identică!”

”Apare o falsă senzație de relaxare în prima parte pentru că uiți de greutățile de peste zi, îți iei gândul de la diferite aspecte mai puțin plăcute, dar asta e o iluzie, e o păcăleală”, spunea Anca Maftei în interviul VIDEO pe care-l puteți găsi pe canalul nostru de Youtube. Interviul a fost preluat zilele trecute de Libertatea.ro, Unica.ro, Viva.ro, Voxbiz.ro și Puterea.ro, iar Anca Maftei a fost invitată în platoul Vorbește Lumea, la PRO TV, să vorbească despre subiectul Great.Doc. Momentul integral îl găsiți mai jos.

Întrebată dacă poate fi catalogat acest nou obicei de consum drept o dependență, doamna psiholog ne-a spus: ”Da, și eu o văd la fel, ca pe o adicție, pentru că în spate este vorba tot despre acea gratificare imediată. Noi avem un sentiment, o emoție foarte plăcută atunci când începe un nou episod. Atunci creierul nostru pompează diferite substanțe care ne dau această senzație de fericire identică cu a celor de la jocurile de noroc. Identică. E aceeași gratificare pe care o au cei care intră în aceste scheme extrem de dificile și extrem de greu de părăsit.”

Great.Doc – despre dependența de seriale @ Vorbește lumea, PRO TV

Noutati

Alin Ghinea

Știai că ochii sunt considerați ferestre care ne arată sufletul, dar și starea de sănătate?

Știați că ochii formează legături cu organele interne și atunci când acestea se îmbolnăvesc, irisul își schimbă structura și culoare, [...]

Sanatate

covid

S-au vindecat de Covid-19, dar încă au simptome. Poveștile copiilor și drama prin care trec din cauza acestei boli

CNN spune că deși medicii nu au ajuns încă la o concluzie asupra efectelor pe care noul tip de virus [...]

Alimente

copil

Alimente care stimulează creierul copiilor

Fiecare părinte își dorește să aibă un copil sănătos, frumos, inteligent, care să se bucure de viață în cel mai [...]