Cea mai mare televiziune din România și 5 publicații naționale au preluat subiectul Great.Doc

Săptămâna trecută, echipa Great.Doc a realizat un interviu cu psihologul Anca Maftei, despre cât de mult rău ne pot face serialele pe care le urmărim fără oprire. La doar câteva zile de la publicare, mai multe publicații naționale și cea mai mare televiziune din România au abordat subiectul.

Anca Maftei, despre dependența de seriale: ”Creierul nostru pompează diferite substanțe care ne dau această senzație de fericire identică cu a celor de la jocurile de noroc. Identică!”

”Apare o falsă senzație de relaxare în prima parte pentru că uiți de greutățile de peste zi, îți iei gândul de la diferite aspecte mai puțin plăcute, dar asta e o iluzie, e o păcăleală”, spunea Anca Maftei în interviul VIDEO pe care-l puteți găsi pe canalul nostru de Youtube. Interviul a fost preluat zilele trecute de Libertatea.ro, Unica.ro, Viva.ro, Voxbiz.ro și Puterea.ro, iar Anca Maftei a fost invitată în platoul Vorbește Lumea, la PRO TV, să vorbească despre subiectul Great.Doc. Momentul integral îl găsiți mai jos.

Întrebată dacă poate fi catalogat acest nou obicei de consum drept o dependență, doamna psiholog ne-a spus: ”Da, și eu o văd la fel, ca pe o adicție, pentru că în spate este vorba tot despre acea gratificare imediată. Noi avem un sentiment, o emoție foarte plăcută atunci când începe un nou episod. Atunci creierul nostru pompează diferite substanțe care ne dau această senzație de fericire identică cu a celor de la jocurile de noroc. Identică. E aceeași gratificare pe care o au cei care intră în aceste scheme extrem de dificile și extrem de greu de părăsit.”

Great.Doc – despre dependența de seriale @ Vorbește lumea, PRO TV

newsletter

Noutati

izoletă

Bioevac, izoleta românească. Cum arată dispozitivul inventat de militarii români în timp record

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că cercetătorii militari au construit în timp record un sistem de evacuare a personalului contaminat [...]

Alimente

rodie

VIDEO. Cea mai simplă metodă de a curăța rodia. Trucul care face înconjurul internetului

Rodia se numără printre fructele care sunt absolut delicioase, dar care îți dau bătăi de cap atunci când trebuie să [...]

Lifestyle

călcâie

De ce se crapă călcâiele. Cum să eviți această problemă

Pielea de pe talpă se crapă ușor din cauza faptului că nu are nicio glandă care să secrete uleiuri să [...]