(P) Recuperare rapidă post operație hernie de disc! Iată cum!

Ce presupune recuperarea medicală a herniei de disc? Cum poți beneficia de o recuperare rapidă și ce intervenție minim invazivă îți este propusă? Iată mai multe informații!

Procesul de recuperare este un element important de care ne lovim uneori în viața de zi cu zi. El poate apărea în diverse situații, în care corpul nostru a fost afectat și nu mai poate funcționa la capacitatea sa adevărată. Putem să fim nevoiți să ne recuperăm după o lovitură, după o traumă sau după o intervenție chirurgicală.

Recuperarea medicală necesară după operație depinde în totalitate de tipul intervenției la care am fost supuși și de starea de sănătate actuală. De cele mai multe ori, recuperarea înseamnă  controlarea durerii și supravegherea rănilor.

Procesul de recuperare incepe imediat ce corpul nostru a fost supus intervenției și are în vedere atât perioada de spitalizare cât și perioada imediat următoare externării. În fiecare situație, medicul specialist este cel care ne recomandă ce trebuie să facem pentru ca sănătatea și corpul să se recupereze complet.

De foarte multe ori, recuperarea este grea și lungă. Din acest motiv stilul de viață suferă modificări și foarte multe dintre activitățile preferate sunt înlăturate. Acesta este și motivul pentru care oamenii evită operațiile chiar și atunci când este foarte necesar.

Hernia de disc operată prin metode clasice necesită perioade foarte lungi de repaus în care mișcările de orice tip sunt interzise. Corpul este supus unor perioade lungi de ședere care atrofiază mușchii și scad capacitățile de mișcare ale acestora. Toate aceste aspecte neplăcute pot fi eliminate complet într-un singur mod: intervenția endoscopică spinală.

Cum este recuperarea după intervenția endoscopică spinală?

Hernia de disc nu este o afecțiune deloc ușoară. În funcție de stadiul afecțunii, simptomele pot fi chinuitoare și insuportabile. În astfel de situații, intervenția chirurgicală este singura metodă de tratare a problemei.

Foarte mulți oameni cunosc faptul că recuperarea după operația de hernie este foarte strictă, neplăcută și de lungă durată. Toate acestea sunt aplicate dacă nu este folosită endoscopia spinală, cea mai nouă tehnică pentru tratarea herniei.

Endoscopia este o intervenție minim invazivă și tocmai din acest motiv pacientul se poate recupera foarte repede după intervenție. În cazul acestei operații, nu este necesară spitalizarea pacientului, el putând merge acasa după 24 de ore de la intervenție pe propriile picioare.

După intervenție, pacientul se poate mișca ușor și nu este nevoit să stea în permanență în pat. Este adevărat că pacientului îi este recomandat să nu facă efort fizic crescut cum ar fi: ridicarea  greutăților, exercițiile fizice intense sau munca fizică foarte solicitantă, însă nu este supus perioadelor lungi de ședere continuă.

Incizia mică îi oferă de asemenea pacientului posibilitatea de a se mișca, durerile resimțite fiind minime. Pe întreaga perioadă pacientul va purta pansament care să acopere rana ceea ce înseamnă că trebuie să evite apa și soarele în zona respectivă până când va merge să își scoată firele.

Singurul aspect pe care pacientul trebuie să îl respecte ca în cazul metodelor clasice este tratamentul medicamentos. Indiferent că este vorba de endoscopie sau operație normală, pacientul trebuie să urmeze un tratament medicamentos recomandat de către medicul specialist. De cele mai multe ori, se recomandă pastile care să calmeze eventualele dureri pentru ca recuperarea să fie mai simplă și mai plăcută.

De asemenea, pacientul trebuie să mai respecte două etape importante:

  • vizita la medic după 5 zile de la operație pentru a înlocui pansamentul;
  • vizita la medic după 14 zile de la operație pentru scoaterea firelor folosite la sutură.

Întregul proces de recuperare depinde de tipul herniei de disc și de cât de mult a avansat afecțiunea. De asemenea, starea de sănătate și condiția fizică a pacientului pot fi două elemente care contribuie la stabilirea procesului de recuperare. În unele cazuri,  pacientul trebuie să urmeze un regim alimentar pentru ca  greutatea corporală să nu afecteze operația. Totul depinde de tipul de pacient, însă endoscopia are cele mai multe avantaje atunci când vorbim despre recuperarea după o operație.

Timp liber

Mos Craciun in misiune. Netflix

5 filme de Crăciun pe care să le vezi iarna aceasta pe Netflix

Crăciunul este perioada din an în care stăm mai mult în casă, ne petrecem mai mult timp cu cei dragi, [...]

Sanatate

uleiuri esentiale

Ce sunt uleiurile esențiale, ce efecte au și care este adevărul despre ele

Chiar dacă de-a lungul timpului uleiurile esențiale au fost folosite ca adjuvante în prepararea diverselor parfumuri sau creme, în ultimul [...]

Alimente

Ce alimente ajută în detoxifiere

Ce alimente ajută în detoxifiere? Și de ce nu se poate detoxifia complet organismul?

Ce alimente ajută în detoxifiere? Deși conceptul de „detoxifiere” este adesea exagerat, există anumite alimente care pot sprijini funcțiile naturale [...]