Incontinența urinară. Cum se tratează? Ne explică dr. Daniela Diveică

dr. daniela diveica

Multe femei se confruntă cu incontinența urinară. Acest disconfort le dă bătăi de cap inclusiv și tinerelor și proaspetelor mămici. Puține știu însă că există soluții simple și rapide pentru a scăpa de această problemă. Aflăm astăzi o metodă simplă și rapidă de tratament de la doamna doctor Daniela Diveică.

 Când apare incontinența urinară?

 “Incontinența urinară apare când se produce o slăbire a mușchilor pelvini, care susțin vezica, și a mușchiul sfincterian care controlează fluxul urinar. Deși asociată cu înaintarea în vârstă, incontinența urinară poate să apară la orice vârstă. Datele arată că cele mai afectate sunt femeile care au născut pe cale naturală. Sarcina și nașterea slăbesc mușchii planșeului pelvin și afectează nervii zonei pelvine. Este denumită și incontinență urinară de efort, întrucât pierderea involuntară de urină apare ca urmare a efortului – exerciții fizice, urcarea treptelor, ridicarea unor greutăti, activitate sexuală. Strănutul, tusea și chiar râsul cu poftă pot, de asemenea, să declanșeze scurgerile accidentale de urină”, explică Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Incontinența urinară: soluții

“În cazul incontinenței ușoare sau moderate, se recomandă următoarele:
Antrenarea mușchilor pelvini pentru a îmbunătăți funcția sfincterului uretral. Exercițiile Kegel, deși recomandate de medicul ginecolog Arnold Kegel încă din anii ‘40 femeilor cu incontinență urinară după naștere, pot fi efectuate atât de femei, cât și de bărbați. Acestea presupun abținerea de la urinare timp 10 secunde, apoi relaxarea alte 10 secunde, în runde de câte 5-10 contracții zilnice. Tratamente cu plasma proprie, cunoscută ca și terapia vampir, fără reacții adverse, și ce va trebui refăcută de 2 -3 ori pe an, și tratamente cu laser CO2-MonaLisa Touch”
, explică Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Dr. Daniela Diveică – medic specialist în chirurgie plastică și estetică

Ce este MonaLisa Touch?

“MonaLisa Touch este un tratament nedureros, minim invaziv cu laser pentru rejuvenare vaginală. Prin acțiunea blândă asupra mucoasei vaginale, laserul stimulează producția de colagen, îmbunătățind funcționalitatea zonei tratate și restaurând echilibrul trofic al mucoasei membranei vaginale. MonaLisa Touch este recomandat persoanelor care se confruntă cu senzații de jenă, disconfort; senzație de uscăciune; disconfort în timpul actului sexual; modificarea florei; incontinența urinară; cistita recurentă; alte simptome ce apar după naștere, în (pre)menopauză. MonaLisa Touch este tratamentul original pentru rejuvenare vaginală care folosește sistemul SmartXide2 by DEKA, cu caracteristici tehnice în exclusivitate care fac ca tratamentul să fie unul sigur, fară efecte adverse. Practic, aplicatorul este introdus în vagin, iar acțiunea de ablație a laserului stimulează colagenul în pereții vaginali pentru rehidratarea și restaurarea funcțională a țesuturilor”, mai precizează Dr. Daniela Diveică.

Interventii si terapii

stomatologie

Implant dentar într-o singură zi și vizită la stomatolog. Poți înlocui imediat un dinte fără durere

Ai pierdut un dinte sau, si mai neplacut, ai ramas fara un dinte din zona estetica si esti ingrijorat ca [...]

Interventii si terapii

Dr. Eyüp BOZKURT

Rinoplastia hibridă micro tehnică – ce este și cum se realizeză intervenția care nu învinețește și umflă fața

Rinoplastia este o operație de înfrumusețare facială care trebuie să ducă la un nas bine proporționat cu fața, despre care [...]

Noutati

Dr. Ion Codoreanu

5 reguli de aur pentru prevenirea accidentărilor la schi

A început sezonul de ski și snowboard, iar majoritatea celor pasionați de sporturile de iarnă știu cât de important e [...]