De la 1 august masca devine obligatori e în spații deschise. Care sunt noile restricții impuse de autorități

plajă
Imagine de Andy Bay via Pixabay

Pentru că în țara noastră numărul de cazuri este în continuă creștere de la o zi la alta, autoritățile au luat o serie nouă de măsuri pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2. De la 1 august intră în vigoare noi restricții.

De la 1 august, masca de protecție devine ogligatorie și în spatiile deschise, în anumite condiții:

Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică. Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Se exceptează de la măsura prevăzută următoarele categorii de persoane:

a) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;

b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se precizează într-un document eliberat de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă.

Restricții și pe litoral de la 1 august din cauza aglomerării

Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)„.

Alte măsuri care intră în vigoare de la 1 august

Art. 2 (1) Se propune interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 – 06.00

(2) În afara intervalului menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 3 Se propune interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 06.00

(…)

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Sanatate

sebastian petruș

A mers să-și salveze propriul copil. Povestea salvatorului SMURD care a cucerit internetul

Sebastian Petruș este numele omului care a impresionat până la lacrimi o țară întreagă după ce povestea sa a fost [...]

Interventii si terapii

Bărbații români vor sa aibă conturul facial mai masculin. La ce intervenții estetice recurg!

În ultimii ani s-a observat un număr în creștere al bărbaților din țara noastră care își doresc un contur facial [...]

Sarcina & bebe

O femeie însărcinată, care va naște în apă

Al patrulea trimestru de sarcină. Adaptarea la viața cu un nou-născut

În timp ce nașterea este sfârșitul călătoriei sarcinii, mulți medici și părinți cu experiență recunosc că experiența fizică și emoțională [...]