Dacă te confrunți cu schimbări de dispoziție, te simți mai trist, ai probleme cu somnul este posibil să suferi de ceea ce se numește astenie de toamnă. Află care sunt simptomele asteniei de toamnă și cauzele ei.
După o vară plină de activități, distracție, timp liber este timpul să ne întoarcem la muncă și la responsabilitățile normale ale fiecărei zile. În plus, odată cu venirea toamnei, schimbarea climei este și ea resimțită și acest lucru determină un efect direct asupra organismului nostru și a funcționării lui.
Când temperaturile scad, orele de lumină solară se reduc, iar organismul nostru poate începe să sufere anumite modificări.
Timp de câteva zile sau chiar săptămâni, până când organismul se aclimatiza la noile condiții și începe să se regleze, pot apărea o serie de simptome cunoscute sub numele de astenie. Această stare apare frecvent la persoanele care locuiesc în zonele în care iernile sunt scurte, și mai ales la femei.
Senzație de depresie generală, oboseală, dureri de cap și dificultăți de concentrare sunt cele mai frecvente simptome. În general, simptomele asteniei încep să apară în primele luni de toamnă și pot dura până la sfârșitul iernii.
Cea mai bună armă împotriva asteniei este recuperarea obiceiurilor sănătoase. Ai mai jos câteva sfaturi pentru a face față asteniei de toamnă.
Vitamina C nu poate fi ignorată în cazul remedierii simptomelor care apare în cazurile de astenie de toamna. Ea poate fi încorporată în dietă fie în mod natural, prin consumul de citrice, kiwi, fie prin prepararea acasă a unor cocktailuri tonice de fructe și legume, sau sub forma de suplimente alimentare.
Vitamina D este, de asemenea, importantă împotriva oboselii, mai ales iarna, când lumina naturală este mai slabă. De asemenea, nu ezita nici să apelezi la utilizarea de suplimente care conțin magneziu și seleniu.