Dacă încă nu ai aflat despre puterea culorilor, află acum despre principalele 7 beneficii ale cromoterapiei. Cromoterapia sau terapia prin culoare este un tratament holistic folosit pentru a îmbunătăți starea de spirit și sănătatea.
Roșul dă căldură, energie și stimulează. De aceea este o culoare excelentă pentru a compensa lipsa de energie, oboseala, în răceli, stări de frig. Face bine inimii și circulației sângelui, dă energie.
Galbenul crește tonusul neuromuscular, purifică sângele, ajută digestia. Galbenul este culoarea fericirii, oferă un sentiment de siguranță și de bine.
Verdele este o culoare sedativă, care ajută la reducerea inflamației articulațiilor și țesuturilor. Calmează sistemul nervos al organismului.
Turcoazul crește intuiția și sensibilitatea. Ajută la relaxarea minții și la îndepărtarea barierelor psihologice. Această culoare ajută la reglarea dezechilibrelor din sistemul pulmonar și din intestinul gros.
Albastrul este o culoare rece, cu efect calmant. Această culoare stimulează sistemul parasimpatic, reduce tensiunea arterială și calmează respirația și ritmul cardiac. Albastrul ajută în tratarea tulburărilor de somn și a durerilor de cap.
Violetul susține buna funcționare a sistemului limfatic, neutralizează rănile emoționale.
Unul dintre beneficiile cromoterapiei este tratarea zonelor inflamate. Prin aplicarea luminii colorate în regiunile afectate, cromoterapia relaxează mușchii, atenuează iritația și promovează vindecarea. Beneficiile acestei terapii provin din interacțiunea dintre lungimile de undă luminii și sistemele energetice ale corpului, având ca rezultat un efect calmant, o tensiune redusă și o recuperare mai accelerată.
Al doilea beneficiu al cromoterapiei este eliberarea tensiunii musculare și ameliorarea altor afecțiuni legate de durere.
Al treilea beneficiu al cromoterapiei este că ajută la accelerarea eforturilor de vindecare reparatoare ale organismului, pentru recuperarea cicatricilor post-chirurgicale, a arsurilor și a rănilor.
Al patrulea beneficiu al cromoterapiei este reducerea stresului.
Al cincilea beneficiu al cromoterapiei este îmbunătățirea circulației sângelui prin utilizarea frecvențelor de diferite culori. Anumite culori pot imita efectele căldurii și pot avea un impact pozitiv asupra sistemului circulator al organismului.
Al șaselea beneficiu al cromoterapiei este îmbunătățirea somnului prin relaxarea mușchilor, ajutând la reglarea ritmului circadian și stimulând producția de melatonină. Expunerea la lumina roșie crește producția de melatonină la niveluri similare cu întunericul total.
Cel din urmă beneficiu al cromoterapiei este reglarea dispoziției. Fiecare culoare evocă sentimente și răspunsuri specifice, ajutând la reglarea stării de spirit. Culorile stimulează sistemul endocrin, ajutând la echilibrarea naturală a hormonilor, la gestionarea schimbărilor de dispoziție și la ameliorarea simptomelor depresiei.
Foto: pexels.com