Telefonul mobil este unul dintre cele mai murdare obiecte. Cum se dezinfectează corect

telefon mobil
Imagine Pexels

Cum în ultima perioadă COVID-19 este virusul care ține pe jar întreaga lume, oamenii se preocupă din ce în ce mai mult de soluții de dezinfectare a obiectelor pe care le utilizează cel mai des și cu care intră în contact permanent. Este și cazul telefonului mobil, un obiect fără de care nu ne mai putem descurca în zilele noastre, recunosc majoritatea oamenilor.

Medicii ne recomandă din ce în ce mai des în ultimele zile să fim atenți la suprafețele cu care intrăm în contact pentru că virusul COVID-19 poate supravieţui pe diferite suprafeţe, zile întregi.

Un corespondent CNN a realizat un experiment și a vrut să vadă câte suprafețe atinge în drumul spre birou și cât de des folosește telefonul mobil în tot acest timp. A atins 11 suprafețe din autobuz, lift, suprafețe pe care le-au mai atins și alți oameni și a folosit de cel puțin 4 ori telefonul mobil. Aceste obiecte sunt pline de bacterii și în mod direct ajung în contact cu pielea noastră.

Cum putem curăța telefonul CORECT fără a-l strica

Hadas Gold, corespondent CNN: „Apple și-a actualizat recent ghidul de întrebuințare, spunând că vă puteți șterge telefonul cu șervețele dezinfectante sau cu 70% alcool izopropilic. Alți producători de telefoane recomandă un amestec de săpun și apă (la fel cum vă spălați pe mâini) și o cârpă moale din microfibră. Ceea ce ei recomandă este să luați unul dintre aceste șervețele, să ștergeți suprafețele dure ale telefonului, în timp ce încercați să evitați orice fel de porturi deschise, cum ar fi portul de încărcare sau cel pentru căști audio cu mufă jack sau dacă doriți să fiți un pic mai avansați cu tehnologia, puteți încerca unul dintre aceste sterilizatoare cu ultraviolete. Ceea ce trebuie să faceți este să puneți telefonul în interior pentru aproximativ 10 minute și lăsați să se absoarbă germenii, dar încă nu este clar cât de eficiente sunt aceste aparate pentru coronavirus.

În plus, puteți folosi și diferite aplicații, care vă atenționează de câte ori folosiți telefonul, pentru a reduce din riscurile de contaminare.

Află din articolul de mai jos care sunt cele mai bune soluții pentru o dezinfectare eficientă:

Iată care sunt pașii de urmat pentru dezinfectarea corectă a telefonului mobil:

  1. Utilizează de fiecare dată o cârpă din microfibră pentru că este cel mai bun material pentru a curăţa urmele de grăsime de pe suprafaţa telefonului, fără a o zgâria.
  2. Apelează la soluții pe bază de alcool 60% și 40% apă. Este important să umezești cârpa din microfibră și să cureți telefonul pe toate suprafața sa. Ai grijă să nu pulverizezi soluția direct pe dispozitiv.
  3. O variantă mai simplă decât cârpa din microfibră și soluția pe bază de alcool este servețelul dezinfectant. Trebuie doar să ai grijă pentru că ele sunt destul de umede și pot afecta ecranul telefonului. Le poți utiliza în schimb pentru curățarea carcaselor și huselor fără niciun fel de problemă.
  4. Lampă bactericidă cu UV. Poţi cumpăra o lampă cu raze UV care distruge 99,9% din bacteriile şi microbii prezenţi pe o suprafaţă sau în aer, în doar 6 minute.

BBC a publicat recent un tutorial despre cum se curăță corect telefoanele mobile, potrivit unui specialist în microbiologie, Doctorul Lena Ciric de la University College din Londra:

Dieta si nutritie

durere de cap

Dieta anti-migrenă: cum poți scăpa de durerile de cap

Durerile de cap se numără printre cele mai supărătoare dureri. Apar atunci când te aștepți mai puțin și îți pot [...]

Sanatate

test covid-19

Teste pentru Coronavirus care se fac acasă. Îți dă rezultatul în 10-15 minute

Cercetătorii din întreaga lume încearcă să dezvolte cât mai repid un vaccin contra Covid-19, dar și o metodă de testare [...]

Sanatate

izolare

Cine are cel mai multe de suferit din cauza COVID-19. Pe plan psihic ei sunt cei mai afectați

Criza coronavirusului face victime în întreaga lume. Oamenii sunt speriați și panicați de situația în care se află. Unii se [...]