Telefonul mobil este unul dintre cele mai murdare obiecte. Cum se dezinfectează corect

telefon mobil
Imagine Pexels

Cum în ultima perioadă COVID-19 este virusul care ține pe jar întreaga lume, oamenii se preocupă din ce în ce mai mult de soluții de dezinfectare a obiectelor pe care le utilizează cel mai des și cu care intră în contact permanent. Este și cazul telefonului mobil, un obiect fără de care nu ne mai putem descurca în zilele noastre, recunosc majoritatea oamenilor.

Medicii ne recomandă din ce în ce mai des în ultimele zile să fim atenți la suprafețele cu care intrăm în contact pentru că virusul COVID-19 poate supravieţui pe diferite suprafeţe, zile întregi.

Un corespondent CNN a realizat un experiment și a vrut să vadă câte suprafețe atinge în drumul spre birou și cât de des folosește telefonul mobil în tot acest timp. A atins 11 suprafețe din autobuz, lift, suprafețe pe care le-au mai atins și alți oameni și a folosit de cel puțin 4 ori telefonul mobil. Aceste obiecte sunt pline de bacterii și în mod direct ajung în contact cu pielea noastră.

Cum putem curăța telefonul CORECT fără a-l strica

Hadas Gold, corespondent CNN: „Apple și-a actualizat recent ghidul de întrebuințare, spunând că vă puteți șterge telefonul cu șervețele dezinfectante sau cu 70% alcool izopropilic. Alți producători de telefoane recomandă un amestec de săpun și apă (la fel cum vă spălați pe mâini) și o cârpă moale din microfibră. Ceea ce ei recomandă este să luați unul dintre aceste șervețele, să ștergeți suprafețele dure ale telefonului, în timp ce încercați să evitați orice fel de porturi deschise, cum ar fi portul de încărcare sau cel pentru căști audio cu mufă jack sau dacă doriți să fiți un pic mai avansați cu tehnologia, puteți încerca unul dintre aceste sterilizatoare cu ultraviolete. Ceea ce trebuie să faceți este să puneți telefonul în interior pentru aproximativ 10 minute și lăsați să se absoarbă germenii, dar încă nu este clar cât de eficiente sunt aceste aparate pentru coronavirus.

În plus, puteți folosi și diferite aplicații, care vă atenționează de câte ori folosiți telefonul, pentru a reduce din riscurile de contaminare.

Află din articolul de mai jos care sunt cele mai bune soluții pentru o dezinfectare eficientă:

Iată care sunt pașii de urmat pentru dezinfectarea corectă a telefonului mobil:

  1. Utilizează de fiecare dată o cârpă din microfibră pentru că este cel mai bun material pentru a curăţa urmele de grăsime de pe suprafaţa telefonului, fără a o zgâria.
  2. Apelează la soluții pe bază de alcool 60% și 40% apă. Este important să umezești cârpa din microfibră și să cureți telefonul pe toate suprafața sa. Ai grijă să nu pulverizezi soluția direct pe dispozitiv.
  3. O variantă mai simplă decât cârpa din microfibră și soluția pe bază de alcool este servețelul dezinfectant. Trebuie doar să ai grijă pentru că ele sunt destul de umede și pot afecta ecranul telefonului. Le poți utiliza în schimb pentru curățarea carcaselor și huselor fără niciun fel de problemă.
  4. Lampă bactericidă cu UV. Poţi cumpăra o lampă cu raze UV care distruge 99,9% din bacteriile şi microbii prezenţi pe o suprafaţă sau în aer, în doar 6 minute.

BBC a publicat recent un tutorial despre cum se curăță corect telefoanele mobile, potrivit unui specialist în microbiologie, Doctorul Lena Ciric de la University College din Londra:

Noutati

De ce nu îți mai poți trata dinții fără stomatologia digitală

Era digitală a creat o adevărată revoluție în stomatologie. Ultimii 10 ani au redefinit complet limitele sănătății și esteticii dentare. [...]

Detox

smootie verde

5 trucuri pentru a elimina toxinele din ficat. Uite ce recomandă un specialist din străinătate

În perioada izolării la domiciliu, cu siguranță fiecare dintre noi am exagerat cu alimentația: am mâncat la ore târzii tot [...]

Sanatate

mâncare

Ce alimente este indicat să consumi în plină pandemie de coronavirus pentru a fi sănătos

Dintotdeauna sănătatea este cheia pentru o viață perfectă. Dacă te confrunți cu probleme de sănătate, acest lucru te va va [...]