Cum se tratează corect celulita și când este indicat să te dai cu creme

celulita
Imagine de Cottonbro via Pexels

Cauzele pentru apariția celulitei sunt multe: de la sarcină și până la lipsa de mișcare și alimentație nesănătoasă. Ce este de făcut însă atunci când ea s-a instalat pe corp?

Poate te-ai întrebat de multe ori de ce nu au efect cremele anticelulitice. Pentru că primul pas este să afli care este gradul de afectare al pielii și ce fel de celulită ai.

Celulita este din ce în ce mai prezentă pe corpul femeilor. Aceasta se poate instala încă de la o vârstă fragedă, iar dacă stilul de viață nu este unul ordonat, își face rapid loc și nu se mai lasă dusă. Ținerea sub control a celulitei poate fi din ce în ce mai dificilă dacă ai vicii precum fumatul, dacă nu faci mișcare sau dacă nu te ai un stil de viață sănătos.

Medicii mai spun că tipologia femeii cu risc foarte mare de a dezvoltă celulita arată astfel: 

 • Este de origine mediteraneană sau balcanică;
 • Are un stil de viață sedentar;
 • Este supraponderală;
 • Fumează;
 • Face abuz de medicamente, cafea sau alcool;
 • Are o dietă nesănătoasă și haotică;
 • Are un job stresant;
 • Are o stare psihică predominant negativă;
 • Mama sau bunica au, de asemenea, celulita.

Cremele anticelulitice funcționează și au efect numai la gradul întâi de celulită, adică în prima fază, dar cum celulita are mai multe forme, trebuie să te documentezi bine înainte să începi să cumperi diverse soluții minune.

 • Celulita fibroasă este cea mai inestetică dintre toate. Aceasta se vede, chiar dacă stai în picioare, dar din păcate este ereditară.
 • Celulita edematoasă apare atunci când se folosesc contraceptive, în urma unor tratamente hormonale sau când există tulburări de circulație.
 • Celulita mixtă este cea care le conține pe cele două menționate mai sus.

Dr. Viviana Iordache – medic primar dermatolog a spus pentru Digi24: Celulita edematoasă este exact invers. Ea se datorează în primul rând unui exces de apă în țesut, e o zonă care se buretează, arată ca un burete cu apă, în momentul în care dai cu mâna se duce undă și vezi că se clatină când merge. Ea diferă cu poziția corpului. Dacă persoană are în familie vase sparte, varice, probleme de circulație va tinde mai degrabă să facă celulita edematoasă.

Cum se tratează corect celulita

Deși celulita edematoasa se tratează mai ușor decât celulita fibroasă, este totuși nevoie de tratament invaziv pentru vindecarea ei. Cremele nu sunt de ajuns.

Pentru a afla ce tip de celulită ai și pentru a beneficia de un tratament corect care să îți ofere și rezultatele dorite, trebuie să apelezi la un specialist.

Masajul cu bambus este un tip de masaj foarte eficient și la persoanele care au varice și ajută la estomparea acestora într-un timp relativ scurt. Află mai multe informații din articolul de mai jos:

Sanatate

mască

De ce spun specialiștii că masca este obligatorie. Și-au schimbat părerea față de începutul pandemiei

Dacă la începutul pandemiei, specialiștii în sănătatea spuneau că trebuie să porți mască numai dacă ai probleme de natură respiratorie, [...]

Alimente

flori de soc

Socul, beneficii uimitoare pentru sănătate. Problemele de sănătate pe care le poți rezolva

Socul este un copac care are o mulțime de flori albe, cu un miros nemaipomenit, care de obicei crește în [...]

Noutati

creier

Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului. eBook. Descarcă-l GRATUIT

„Brain Workout. Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului” este un eBook lansat de clinica Neuroaxis pentru cei care-și doresc [...]