Iritația între picioare. Cum poate fi tratată și prevenită

picioare
Imagine de Stokpic via Pixabay

Cauza este una singură pentru iritația dintre picioare. Din cauza frecării coapselor se produce acest disconfort și cel mai des se întâmplă acest lucru în cazul persoanelor care au probleme cu greutatea.

Transpirația excesivă mai poate să fie un factor care favorizează apariția acestei iritații, iar de aici discuția este lungă. Pielea dintre picioare este mai expusă la alergenii din materiale sau detergenţi, astfel că riscul de eczeme este mult mai crescut.

Simptome ale iritației dintre picioare

  • vezicule pline cu lichid
  • senzaţie de arsură
  • durere
  • disconfort
  • mâncărime
  • coşuri sau furuncule

Cauzele iritaţiei între picioare

Căldura este factorul determinant al transpirației, iar de aici și până la iritație nu mai este decât un pas. Aceasta se manifestă prin apariţia unor mici coşuri pe partea interioară a coapselor, care cauzează mâncărime intensă

Pitiriazis rozat este o altă cauză a iritației între picioare. Aceasta este o erupţie cutanată necontagioasă cauzată de o infecţie virală, care se manifestă prin apariţia la nivelul pielii a multor leziuni mici, rotunde, care pornesc din zona inghinală şi se pot extinde către coapse.

Citește mai multe despre această afecțiune în articolul de mai jos:

Din cauza frecării coapselor, pielea este mai sensibilă şi se poate inflama cu uşurinţă, iar acest lucru mai poartă și denumirea de dermatită de contact. Pentru a preveni apariție ei poți apela la detergenți bio și la clătirea temeinică a hainelor.

Hidradenita supurativă este o afecţiune cutanată cauzată de blocarea foliculilor de păr în zonele predispuse transpiraţiei excesive, cum ar fi axilele, regiunea inghinală sau coapsele interioare. Aceasta se manifestă prin apariţia unor pustule dureroase sub piele, care se pot inflama şi supura.

Cum se tratează iritaţia între picioare

Tratamentul iritației dintre picioare este divers și poate să difere în funcție de tipul acesteia și de cauză, dar compresele cu apă rece și băile cu ovăz sunt un remediu la îndemână și destul de eficient.

Metode de prevenție

Ca să nu te mai confrunți cu această iritație între picioare poți apela la uscarea temeinică a pielii cu un prosop curat de bumbac, poți purta haine din materiale naturale, poți schimba hainele ude imediat după ce ai transpirat, trebuie să eviți dușurile fierbinți, dacă ai probleme cu kilogramele în plus, ia măsuri.

Chiar dacă sunt destul de comune acest tip de iritații, dacă acestea se agravează sau nu se ameliorează într-un timp scurt, atunci trebuie neapărat să treci pragul unui cabinet medical.

Alimente

gianluca mech

Alimente benefice pentru creier. Recomandări pentru o memorie bună

Creierul reprezintă centrul de control al întregului corp, astfel că sănătatea lui este esențială pentru buna funcționare a organismului. Nutriționistul [...]

Alimente

frisca

Frișcă fără mixer, da se poate! Iată ce trebuie să faci

Frișca este un element destul de prezent atunci când vine vorba despre un desert mai sofisticat și mai complex. Este [...]

Noutati

zambet

Cum să ai și tu un zâmbet de vedetă

Toată lumea își dorește un zâmbet de vedetă, însă, nu toată lumea știe cum să îl obțină. Din acest motiv, [...]